Megoldott

Nem egyértelmű jelölések a szelektív hulladékgyűjtő kukákon

A Margitszigeten tették ki több helyen a képen látható szelektív hulladékgyűjtő kukákat (és talán még a város több pontján is megjelentek hasonló kukák).

Jó a kezdeményezés, de sajnos nem egyértelműek a jelölések a kukákon. A fő gond az, hogy csak piktogramok láthatók a kukákon, és szöveges feliratok nem. Mindenképpen ki kellene írni betűkkel is minden kukára, magyarul és angolul is, hogy milyen szemetet lehet beledobni, pl: vegyes / mixed; üveg / glass; műanyag és fém / plastic and metal stb.

Mivel csak piktogramok láthatók a kukákon, ezért szerintem nem mindenkinek lesz egyértelmű, hogy mit hová kell dobni.

A képen balra jobbra haladva:

- gondolom a bal oldali kuka a vegyes szemetet jelzi, de attól még jobb lenne kiírni szöveggel is
- a középső kukán látok egy flakont. Úgy tippelem, hogy ide kéne dobni az üveget, de akkor meg felmerül a kérdés, hogy színes és fehér üveget is bele lehet dobni? Ha ez tényleg az üveg, akkor ki kéne írni, hogy pl. "fehér és színes üveg", meg angolul is ugyanezt. De mivel egy flakon látható a piktogramon, ezért ezt lehet úgy is értelmezni, hogy a műanyag flakont is ide kell dobni, mivel a képből nem derül ki, hogy az ábrázolt flakon miből van
- a jobb oldali kukán látok egy flakont és egy fém flakont. Gondolom ide kéne dobni a műanyag és fém hulladékot. De itt is egyértelműbb lenne szöveggel is kiírva

Az sem egyértelmű, hogy a papírt hová kell dobni, azt a vegyesbe? A papírnak nem kellett volna külön kuka?

Szóval összefoglalva, nem vagyok róla meggyőződve, hogy az emberek jó helyre dobják a szemetet ezeknél a kukáknál, én mindenképpen kiírnám szöveggel is, magyarul és angolul is egyértelműen, hogy mit hová kell dobni. Meg én kitennék a papírnak is egy külön kukát, mert papír szemétből is sok van, talán több is, mint üvegből.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Margitsziget 23800

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Köszönjük a visszajelzést!
  • Úr Bence hozzászólt a bejelentéshez.

    Szuper, fel lettek festve a kukákra magyarul és angolul is, szövegesen a címkék, hogy melyik kukába mit kell dobni. Tehát teljes mértékben megvalósult a javaslat. Köszönet az illetékesnek. Megoldva.
  • Csanádi György elküldte az ügyet az illetékesnek: BKM Budapesti Közművek FŐKERT

  • Úr Bence bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére