Megoldásra vár

Beláthatatlan kereszteződés

FRISSÍTÉS 2021. 04. 26.
BUDAPEST KÖZÚT Zrt. válasza:

A Megyeri út jelzett, Gárdi Jenő utca és Vasvári Pál utca közötti szakaszán megállási tilalom hatályos. A járdán a KRESZ 40.§ alapján a járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi. Mivel itt sem jelzőtábla, sem burkolati jel nem engedi meg a járdán való várakozást, ezért az ott várakozó járművek szabálytalanok. A szabálytalan járművekkel kapcsolatosan Társaságunk intézkedni nem tud, velük szemben eljárni a közterület-felügyelet, vagy a rendőrség tud. Véleményünk szerint a forgalmi rend egyértelmű, így módosítására szükség nincs.

----------------------

A Megyeri út-Vasvári utca kereszteződésnél a Váci út felől érkezők ha be akarnak hajtani a Vasvári Pál utcába akkor nem látják a gyalogosokat, ezzel komoly veszélyt jelentenek rájuk. Gyakran 30-50km/h sebességgel érkeznek. A kereszteződés belátható lenne ha nem állnának fel az autók a járdára a sarkon. Kérem helyezzenek el itt felhajtás gátló pollereket, hogy ne tudjanak felállni a kocsik a járdára. A pollereket a Megyeri út 29nél helyezzék el ahol a képen látható kocsi áll. (Az egyik képen bejelöltem zöld vonalakkal hogy hol lenne szükség a pollerekre) köszönöm a munkájukat!

Probléma helyszíne
Budapest IV. kerület, Újpest, Megyeri út 27

Hozzászólások

 • Ghira Zsófia megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Újpest Önkormányzati Rendészet hozzászólt a bejelentéshez.

  Tisztelt Bejelentő!

  Köszönjük jobbító szándékú bejelentését. A Rendészeti Osztály járőrei ellenőrizni fogják a parkolási szabályok betartását a bejelentésében szereplő helyszínen és szükség esetén me...
 • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: IV. kerület Újpesti Önkormányzati Rendészet

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "A Megyeri út-Vasvári utca kereszteződésnél a Váci út felől érkezők ha be akarnak hajtani a Vasvári Pál utcába akkor nem látják a gyalogosokat, ezzel komoly veszélyt jelentenek rájuk. Gyakran 30-50km/h sebességgel érkeznek. A kereszteződés belátható lenne ha nem állnának fel az autók a járdára a sarkon. Kérem helyezzenek el itt felhajtás gátló pollereket, hogy ne tudjanak felállni a kocsik a járdára. A pollereket a Megyeri út 29nél helyezzék el ahol a képen látható kocsi áll. (Az egyik képen bejelöltem zöld vonalakkal hogy hol lenne szükség a pollerekre) köszönöm a munkájukat!"-ról "FRISSÍTÉS 2021. 04. 26. BUDAPEST KÖZÚT Zrt. válasza: A Megyeri út jelzett, Gárdi Jenő utca és Vasvári Pál utca közötti szakaszán megállási tilalom hatályos. A járdán a KRESZ 40.§ alapján a járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi. Mivel itt sem jelzőtábla, sem burkolati jel nem engedi meg a járdán való várakozást, ezért az ott várakozó járművek szabálytalanok. A szabálytalan járművekkel kapcsolatosan Társaságunk intézkedni nem tud, velük szemben eljárni a közterület-felügyelet, vagy a rendőrség tud. Véleményünk szerint a forgalmi rend egyértelmű, így módosítására szükség nincs. ---------------------- A Megyeri út-Vasvári utca kereszteződésnél a Váci út felől érkezők ha be akarnak hajtani a Vasvári Pál utcába akkor nem látják a gyalogosokat, ezzel komoly veszélyt jelentenek rájuk. Gyakran 30-50km/h sebességgel érkeznek. A kereszteződés belátható lenne ha nem állnának fel az autók a járdára a sarkon. Kérem helyezzenek el itt felhajtás gátló pollereket, hogy ne tudjanak felállni a kocsik a járdára. A pollereket a Megyeri út 29nél helyezzék el ahol a képen látható kocsi áll. (Az egyik képen bejelöltem zöld vonalakkal hogy hol lenne szükség a pollerekre) köszönöm a munkájukat!"-ra.

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "IV. kerület Újpesti Önkormányzati Rendészet"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  A Társaságunk részére megküldött elektronikus bejelentésére – melyben a IV. kerület Megyeri úton a járdán várakozó járművekkel kapcsolatosan kért intézkedést – az alábbi választ a
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • S Dominik elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére