Megoldatlan

Gyalogos átkelőhely létrehozása

FRISSÍTÉS 2021.03.12.

Közút válasza:
"...A helyszínt a megvalósításra váró helyszínek között számon tartjuk. Társaságunk szakmai javaslatot, szakmai sorrendet ad a Fővárosi Önkormányzatnak, de a Főváros dönt a feladatra allokált források mértékéről, és arról, hogy mely helyszíneken történjen beavatkozás."

---

A XVIII. kerületi Bajcsy-Zsilinszky/Selmecbánya/Zilah utcák kerezsteződése nem biztonságos a gyalogos közlekedés szempontjából, viszont annál is forgalmasabb. A kereszteződés közvetlen közelében bölcsöde, óvoda, három templom, egy játszótér és egy buszmegálló található, sok gyerekes család és idős ember veszi igénybe a főúton való átkelést. A kerszteződéstől mindkét irányba a főúton 400-400 méterre vannak a legközelebbi gyalogos átkelőhelyek. Jelenleg csak egy gyalogos forgalom figyelmeztető tábla van kihelyezve, az is csak az egyik forgalmi menetirányba. A helyszín valósággal kiállt egy zebráért. Az óvodai szülői közösség kezdeményezésére az óvoda és a bölcsöde vezetése is nyitott lenne az aláírás gyűjtésére is, amennyiben szükséges. Kérnénk segítséget, hogyan tudunk elindulni az ügyben, kihez kell benyújtani a kérelmet vagy egyéb segítségnek is örülnénk, mely előre mozdítaná az ügyet.
A kereszteződés járdaszakaszai akadálymentesítettek, a világítás is megfelelő, talán ezek is egyszerűsítenék az átkelőhely létrehozását.

Probléma helyszíne
Budapest XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pest, Bajcsy-Zsilinszky út 44

Hozzászólások

 • Reith Péter lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  Egy éven belül nem várható a zebra létesítése.
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Cím!

  A tárgyi számon nyilvántartott bejelentéssel kapcsolatosan a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a forgalomtechnikai kezelői, üzemeltetői feladatokat 2016 óta ellátó Társaságunk, a Buda
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

 • g g megváltoztatta a bejelentés leírását "A XVIII. kerületi Bajcsy-Zsilinszky/Selmecbánya/Zilah utcák kerezsteződése nem biztonságos a gyalogos közlekedés szempontjából, viszont annál is forgalmasabb. A kereszteződés közvetlen közelében bölcsöde, óvoda, három templom, egy játszótér és egy buszmegálló található, sok gyerekes család és idős ember veszi igénybe a főúton való átkelést. A kerszteződéstől mindkét irányba a főúton 400-400 méterre vannak a legközelebbi gyalogos átkelőhelyek. Jelenleg csak egy gyalogos forgalom figyelmeztető tábla van kihelyezve, az is csak az egyik forgalmi menetirányba. A helyszín valósággal kiállt egy zebráért. Az óvodai szülői közösség kezdeményezésére az óvoda és a bölcsöde vezetése is nyitott lenne az aláírás gyűjtésére is, amennyiben szükséges. Kérnénk segítséget, hogyan tudunk elindulni az ügyben, kihez kell benyújtani a kérelmet vagy egyéb segítségnek is örülnénk, mely előre mozdítaná az ügyet. A kereszteződés járdaszakaszai akadálymentesítettek, a világítás is megfelelő, talán ezek is egyszerűsítenék az átkelőhely létrehozását."-ról "FRISSÍTÉS 2021.03.12. Közút válasza: "...A helyszínt a megvalósításra váró helyszínek között számon tartjuk. Társaságunk szakmai javaslatot, szakmai sorrendet ad a Fővárosi Önkormányzatnak, de a Főváros dönt a feladatra allokált források mértékéről, és arról, hogy mely helyszíneken történjen beavatkozás." --- A XVIII. kerületi Bajcsy-Zsilinszky/Selmecbánya/Zilah utcák kerezsteződése nem biztonságos a gyalogos közlekedés szempontjából, viszont annál is forgalmasabb. A kereszteződés közvetlen közelében bölcsöde, óvoda, három templom, egy játszótér és egy buszmegálló található, sok gyerekes család és idős ember veszi igénybe a főúton való átkelést. A kerszteződéstől mindkét irányba a főúton 400-400 méterre vannak a legközelebbi gyalogos átkelőhelyek. Jelenleg csak egy gyalogos forgalom figyelmeztető tábla van kihelyezve, az is csak az egyik forgalmi menetirányba. A helyszín valósággal kiállt egy zebráért. Az óvodai szülői közösség kezdeményezésére az óvoda és a bölcsöde vezetése is nyitott lenne az aláírás gyűjtésére is, amennyiben szükséges. Kérnénk segítséget, hogyan tudunk elindulni az ügyben, kihez kell benyújtani a kérelmet vagy egyéb segítségnek is örülnénk, mely előre mozdítaná az ügyet. A kereszteződés járdaszakaszai akadálymentesítettek, a világítás is megfelelő, talán ezek is egyszerűsítenék az átkelőhely létrehozását."-ra.

 • g g megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  A Budapest XVIII. Bajcsy-Zsilinszky út – Selmecbánya utca kereszteződésben kijelölt gyalogos-átkelőhellyel kapcsolatos megkeresésére az alábbi tájékoztatást adjuk.

  Tájékoztatjuk,
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • Járókelő Herta elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Szilágyi Róbert bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére