Megoldatlan

Ladik utca, sebességcsökkentő forgalomtechnika hiánya

Tisztelt Járókelő!
A következő utcával kapcsolatban szeretnék panaszt tenni. Sajnos majdnem minden reggel útban a Filatorigát HÉV megállóba veszélyes autósok között kell gyalogolnom, akik nem tartják be a sebességkorlátozást.A helyszín a Ladik utca HÉV megálló - Bogdán út közötti szakasza. A probléma különösen a Ladik utca másik részének lezárása óta hatványozottan fennáll. A jelölt szakaszon nincs járda, (közvilágítás sincs), kint van egy 20-as sebességkorlátozó tábla (a Duna menti kerékpárút is itt vezet jelenleg), de az autósok jelentős többsége 40-50 km/h-val száguldozik, és 1-2 cm-re megy el a gyalogosok mellett (egy paraszt renault-os ma is 1 cm-re ment el mellettem 50-el), mert az úttest is szűk. Soha, senki nem ellenőrzi a sebességet, nap mint nap száguldoznak erre, reggel főleg észak-dél irányban. A szakasz kikerülhető lenne autóval a felüljárón keresztül, mivel lehet balra kanyarodni a Bogdáni út - Szentendrei út csomópontban.Nagyon balesetveszélyes, főleg most, hogy többször is le van fagyva. Járda nincs, így az úttesten kell gyalogolni.
Nap mint nap több dühös és ordibáló gyalogost is lehet látni. Balesetveszélyes. Semmi forgalomcsillapítás, csak egy tábla, amit nem tartanak be. Miért nem tiltják ki az autós forgalmat (hiszten van alternatív kerülési lehetőség, vagy miért nem egyirányúsítják észak felé, mivel arrafelé jóval kisebb az autós forgalom. Persze az út miatt két szembe közlekedő autó is nehezen tudja csak kikerülni egymást. (És sokszor sajnos a kerékpárosoknak is veszélyeztetést okoznak.)

Kérem, hogy vizsgálják felül a forgalmi helyzetet, illetve szükséges lenne minimum további sebesség csökkentést betartását elősegítő eszközök telepítése. A HÉV megálló gyalogosan a déli lakótelep felől csak ere közelíthető meg szabályosan.
Üdvözlettel:

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Filatorigát

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Sajnos egyelőre nincs megoldás.
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő Egyesület!

    Az alábbi bejelentést önkormányzatunk közvetlenül is megkapta, amelyre 2021. 03. 29-én az alábbi tájékoztatást küldtük:

    „A Ladik utca Bogdáni út és Filatorigát megálló k
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére