Megoldatlan

Szabálytalan és veszélyes parkolás

A 1117 Budapest Hauszmann Alajos utca 18. és 20. házszámok előtti utcaszakaszon összesen 9 parkolóhely van kialakítva az úttesttel párhuzamosan, az úttest és a frissen füvesített parkrész között. Az utcaszakaszon egyébként megállni tilos tábla került kihelyezésre, mert tűzoltó területnek van fenntartva, a Parkolóhely tábla pedig - feltehetőleg - erre a 9 parkolóhelyre vonatkozik.
Az utcaszakasz az újonnan épített, és még építés alatt lévő Budapart projekt része, a Hauszmann A. utcának a Budafoki út és a Lágymányosi öböl közötti részén található, az utca legvégén.
A kialakult parkolási gyakorlat elsősorban napközben, a fent vázolt rendhez képest a mellékelt fotó és videó szerint is úgy alakult ki, hogy az autók az úttesttel párhuzamosan kialakított parkolóhelyeken az úttestre merőlegesen állnak be úgy, hogy az első kerekekkel a frissen parkosított füves részbe félig besüppednek - elrondítva az egész környezetet, és felhordva a sarat az úttestre.
Emellett az összesen 9 szabályosan várakozó jármű helyett sokkal-sokkal több gépkocsi várakozik egész nap az említett útszakaszon, az úttest mindkét oldalán annyira, hogy ide - veszély esetén - egy mentő, vagy - tekintve hogy 16 emeletes magasházról lévén szó - több tűzoltó autó csak igen nagy nehézségek árán tudna bejönni.
A Budapart többi részén, elsődlegesen a Bíró László József krt.-on a szabálytalan parkolást a Közterület Felügyelet sűrűn ellenőrzi, viszont ezt az utcaszakaszt az ellenőrzés kikerüli.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Hauszmann Alajos u. 18

Hozzászólások

  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Szia!
    Segítenél nekünk? Történt fejlemény az elmúlt időszakban? Megoldódott a probléma? Ha nem, akkor belső szabályunk értelmében a bejelentésedet ""Megoldatlanként"" zárjuk le, mert már több mint 1 é...
  • Újbuda Közterület-felügyeletverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő! A helyszíni ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a kérdéses terület sorompóval elzárt magánterület, a Kopaszi gát Kft. kezelésében, így ott intézkedési lehetőségünk nincsen.
  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Közterület-felügyelet

  • Fekete Antal László bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére