Megoldatlan

Füge utca, parkolásgátló oszlop hiánya

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2020.11.17.:
Tisztelt II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.

1. Kicsit furcsának érzem elutasító válaszát, mely pont az én érvelésemre hivatkozik, mely szerint nem férne el babakocsi a járdán.
Így önök jelenleg a babakocsira és kerekesszékre hivatkozva pont azok közlekedését lehetetlenítik el, hogy a szabálytalan parkolás továbbra is fennmaradjon.

2. Ennek alátámasztására küldök egy friss, mai fotót a másik irányból. Mellesleg megjegyzem, hogy azon jól látszódik a korábbról ott maradt oszlop, így viszonyításnak is megfelelő, hogy mi/ki nem fér el.

3. Nem én voltam az írásos bejentő, hanem az egyik szomszédom. Mivel ő a múlt héten küldte át a házban lakóknak az Ön válaszát, abból derült csak ki számomra, hogy ő már legalább két éve próbál valamilyen változtatást elérni az ügyben. Sajnos eredménytelenül.
4. Muszáj szóvá tennem, hogy a neki írott válaszlevélben teljesen más indokokat sorol fel, mint amelyeket az én bejelentésemre adott, igaz a szomszédom felfestést és megállni tilos tábla kihelyezését kérte. Arra ugyanis az a válasz született, hogy a forgalmi rendet nem kívánják újbóli jelzésekkel megerősíteni az utca elején kihelyezett táblára hivatkozva.
Ezért én is megnéztem a táblát, és szerintem az utca elején lévő jelzés nem egyértelmű, mert a szervizút elágazásában van elhelyezve és nem a füge utca irányába mutat. Ha ebből is nézetkülönbség lesz, akkor csatolok fotót, de most nem fényképeztem le.

5. A szabálytalan parkolás folyamatos az utcában, nem lenne olyan nap/napszak amikor ne tudnék erről friss képet feltölteni. Ehhez képest cinikusnak érzem azt a válaszukat, hogy A: semmit nem tesznek a probléma megoldása érdekében (tábla, oszlop, felfestés), mert minden úgy jó ahogy van, B: Viszont napi szinten jelentgessük fel a városrendészetnél azt, aki szabálytalanul parkol az utcában.

Tisztelettel:
Szabó Márton

------------------------

Korábban a II. kerület füge utca 2B ház előtt nem lehetett sem megállni, sem várakozni gépkocsival. A parkolást a kihelyezett oszlopok akadályozták meg fizikailag. Sajnos az elmúlt évek során az útkarbantartási, kábelfektetési munkák során az oszlopok valahogy elfogytak és nem kerültek vissza a helyükre, már csak 1 darab árválkodik a ház felett a múlt tanújaként.
A parkoló autókkal a legfőbb probléma, hogy a ház udvari kocsibeállójába nagyon megnehezítik a ki és behajtást, mivel az utca amúgy is nagyon szűk.
Sajnos azonban a gyalogosok is nagyon nehezen férnek el a járádán, babakocsival pedig lehetetlen illetve a nem ritkán a csak pár percre megálló autók kipufogógáza ellepi a földszinti lakást. A csatolt fotón az első két probléma jól látszódik.
Kérném, hogy vagy megállni/várakozni tilos táblával vagy újboli oszlopkihelyezésekkel újra tegyék autómentessé az utca ezen szakaszát.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Füge u. 2

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett a bejelentőtől visszajelzés.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm szépen a konstruktív hozzáállást.
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • R eni megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megoldatlan"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.verified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    A Műszaki Osztály válasza:

    Újra megvizsgáljuk a helyszínen, a pollerek visszahelyezését, és egy megállni tilos tábla kihelyezését, amit egyeztetnünk kell a Budapest Közút Zrt.-vel.
  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.verified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!

    Bejelentését ismételten továbbítottuk.
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerületi Városfejlesztő Zrt.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés leírását "Korábban a II. kerület füge utca 2B ház előtt nem lehetett sem megállni, sem várakozni gépkocsival. A parkolást a kihelyezett oszlopok akadályozták meg fizikailag. Sajnos az elmúlt évek során az útkarbantartási, kábelfektetési munkák során az oszlopok valahogy elfogytak és nem kerültek vissza a helyükre, ...

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés nevét "Füge utca, parkolásgétló oszlop hiánya"-ról "Füge utca, parkolásgátló oszlop hiánya"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A csatolmány lemaradt az előző hozzászólásomról.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.

    1. Kicsit furcsának érzem elutasító válaszát, mely pont az én érvelésemre hivatkozik, mely szerint nem férne el babakocsi a járdán.
    Így önök jelenleg a baba
    ...
  • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.verified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    A bejelentő, nekünk is írt levelet, megválaszoltam, ügyfélszolgálatnak másolatban elküldtem. Sajnos keskeny a járda, a parkolásgátló oszlopok, még keskenyebbé tennék, nem férne el a babakocsi, kerekesszék.
  • Járókelő Zsófia megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.verified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!
    Köszönjük észrevételét. Bejelentését rögzítettük és továbbítottuk. A bejelentésben foglalt probléma érdemi megoldásáig kérjük szíves türelmét.
  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerületi Városfejlesztő Zrt.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldott
    2
    Megoldott
    2

    Zebra parkolás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: II. kerületi Városfejlesztő Zrt.
    Angelo Rotta rakpart (II. kerület)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Járdán parkolás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Rózsa Géza
    Illetékes: II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport
    Árpád fejedelem útja (II. kerület)
  Vissza az oldal tetejére