Megoldatlan

Maglódi út Gitár utca kereszteződés

FRISSÍTÉS 2020. 12. 01.
BUDAPEST KÖZÚT Zrt. válasza:

A Jarokelo.hu oldalra a X. ker. Maglódi út - Gitár u. kereszteződés forgalmi rendjével kapcsolatos bejelentésére az alábbi tájékoztatást adjuk.

Igazgatóságunk látja el a főváros területén a teljes fővárosi közúthálózat forgalmi rendjének kialakítását, működtetését, üzemeltetését. Az igények folyamatos változásának megfelelően újabb és újabb, közlekedésbiztonságot javító beavatkozások merülnek fel a fővárosban közlekedők részéről, amelynek megvalósítását a forgalomtechnikai kezelőtőtől várják. Ez nagyobbrészt új kijelölt gyalogos átkelőhelyek létesítését, jelzőlámpás csomópontok kialakítását, a csomópontok különböző szintű átalakítását (pl. körforgalom létesítése) jelenti. Lényegesen több ilyen kérelem van, mint amennyire a költségvetés forrást biztosít, ezért az egyes helyszínek jellemzői (forgalomnagyságok, úttestszélesség, baleseti adatok) alapján kell kiválasztanunk azokat a legfontosabb helyszíneket, ahol forgalombiztonságot növelő beruházás megindítható.
A Maglódi út - Gitár u. kereszteződésben kialakított forgalmi rend egyértelmű, a kihelyezett közúti jelzőtáblák jól láthatóak és összhangban vannak a kialakított forgalmi renddel. Mindkét keresztező utcában nagy a gépjárműforgalom, ezért a forgalombiztonság növelése érdekében a kereszteződésben előforduló balesetek száma miatt is jelzőlámpás forgalomirányítás kiépítése indokolt. A költségvetési források figyelembe vétele mellett kezdeményezzük a Fővárosi Önkormányzat felé a feladat megvalósításához szükséges forrás biztosítását. Társaságunk azonban minden esetben „csak” szakmai javaslatot, szakmai sorrendet ad a Fővárosnak, de a Főváros dönt a feladatra allokált források mértékéről, és arról, hogy mely helyszíneken történjen beavatkozás.

----------------------

A Gitár utca forgalma csúcsidőben megközelíti a Maglódi útét, de az átjutás nehezített, és balesetveszélyes. Indokolt a kereszteződés teljes áttervezése. Lámpa vagy körforgalom javasolt a villamos elsőbbségét biztosítva.

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, Maglódi út 15

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    A tárgyi számon nyilvántartott bejelentéssel kapcsolatosan a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a forgalomtechnikai kezelői, üzemeltetői feladatokat 2016 óta ellátó Társaságunk, a Buda
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "A Gitár utca forgalma csúcsidőben megközelíti a Maglódi útét, de az átjutás nehezített, és balesetveszélyes. Indokolt a kereszteződés teljes áttervezése. Lámpa vagy körforgalom javasolt a villamos elsőbbségét biztosítva."-ról "FRISSÍTÉS 2020. 12. 01. BUDAPEST KÖZÚT Zrt. válasza: A Jarokelo.hu oldalra a X. ker. Ma...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

  • Tegze Sándor Béla hozzászólt a bejelentéshez.

    Még semmi sem változott.
  • Tegze Sándor Béla visszajelzésére vár.

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Jarokelo.hu oldalra a X. ker. Maglódi út - Gitár u. kereszteződés forgalmi rendjével kapcsolatos bejelentésére az alábbi tájékoztatást adjuk.

    Igazgatóságunk látja el a főváros
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Tegze Sándor Béla bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére