Megoldatlan

Csendháboritás tömegközlekedési járművekre is vonatkozik

Anonim Járókelő

"2012. évi II. törvény 149. Csendháborítás - 195. § (1) Aki ..., tömegközlekedési eszközön, ... indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, ... zavarja, szabálysértést követ el." - - - Tisztelt Illetékesek! Sajnos a tömegközlekedésben az okos-telefonok elterjedésével szinte már elviselhetetlenné váló jelenséggé nőtte ki magát a csendháborítás. Sajnos, habár használnak fül avagy fej -hallgatót, de annyira hangosan hallgatják a zenét, hogy azt simán, akár méterekkel arrébb is lehet hallani, ez pedig bőven kimeríti a csendháborítás fogalmát, főleg amikor egyes járművek egyébként is zajosak, mégis hallani az egyének mit is hallgatnak épp. Sürgős beavatkozásra lenne szükség, mert szemmel láthatóan és főleg füllel hallhatóan a jelenlegi "ne zavarjuk utastársaink" utazási feltételek kivonata stb. szemmel láthatóan nem sokat ér, drasztikusabb megoldásokra van szükség, az ellenőrök az ilyen jellegű utast felszólithatnák/megkérhetnék a zene halkítására, avagy büntetést szabhatnának ki.
Sajnos személyes tapasztalat, hogy a kérés gyakran mit sem ér, legutóbbi példaként meg lettem fenyegetve, hogy mit szólok bele, neki joga van, nyilván az utasok nem olvassák az utazási feltételeket, talán színes plakátokkal, (szájbarágósan mint egy gyereknek) sikerülne felhívni rá a figyelmet!
Tudom, megkérhetnénk rá 1-1 ilyen utast hogy halkítsa le, de valljuk be, amikor 10 utasból 3 ezt csinálja, kinek van ereje és kedve mindenkivel vitába szállni, habár tudom, kérésem jogos lenne és a törvény is mellettem állna.
Eddig a leginkább kellemetlen szituáció, amikor közel fél órán át, sztereóban hallhattam eme zajokat, s kérésem mit sem ért.
Az pedig nem lehet megoldás hogy én is, fülem bedugva hangosan zenét hallgatok hogy kizárjam az ő zajaikat és én is zavarjak másokat ezzel.

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, XIV. kerület

Hozzászólások

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  Sajnos MEGOLDATLAN, jól látszik hogy a BKK nem hajlandó semmilyen lépést tenni az ügyben!
 • fS sF hozzászólt a bejelentéshez.

  Tisztelt Várkonyi Ágnes / BKK Zrt.

  - Mi az hogy íratlan szabály?
  Pont a BKK nem tudja mit tartalmaz a szabályzata, avagy mik a szabályzat szerinti utazási feltételek melyeket be kell tartani és tart
  ...
 • BKK Budapesti Közlekedési Központ válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Cím!

  Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (7048)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

  A közösségi közlekedésben való vis
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  Kedves Béla!
  Megértem a problémád, a rendőrségen bármikor tehetsz feljelentést a "2012. évi II. törvény 149. Csendháborítás - 195. § " törvényre hivatkozva, mely 2012 óta már kimondja hogy csendhábori
  ...
 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  Anonim felhasználó 1509080958, hidd el, ez nem egy ember problémája, hanem töb-száz vagy -ezer tisztesslges tömegközlekedésben utazóé, persze mindig van egy első, az első aki ki meri mondani ... ELÉG
 • 790501 Nokedli hozzászólt a bejelentéshez.

  hallgasson zenét... vagy használjon füldugót

  XVI. kerületben a szomszédom minden vasárnap füvet vág, mi több augusztus 20-án is ez volt a programja... de este 8 után se kíméli a gépet a kedves szomsz...
 • L György hozzászólt a bejelentéshez.

  irigylem ezt az óriási problémát
 • Le Marietta elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Megoldásra vár
  1
  Megoldásra vár
  1

  Rossz az egyik kijelző

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
  Mexikói út M (XIV. kerület, Zugló)
 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Kicsit magasra rakták

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
  Asztalos Sándor út (VIII. kerület, Józsefváros)
  Vissza az oldal tetejére