Megoldatlan

Gazos buszváró

FRISSÍTÉS 2021.02.02.:

A BKK válasza:
"Köszönjük megkeresését, melyet ismét továbbítottunk a BKV Zrt.-nek. A társaság azt válaszolta, hogy a bejelentést több szakterületük is kivizsgálta, és az eredmények ismeretében fenntartják az előző válaszukat. Vagyis a Határ út M végállomás területén található buszmegállók, utasvárók mögötti terület takarítása, gyomtalanítása nem a BKV Zrt. illetékessége, és ez összhangban áll a Főváros válaszával is."

-----

FRISSÍTÉS 2021.01.14.:

A IX. kerületi Önkormányzat válasza:
"Hivatkozva a 68737 számú Bp. IX. ker. Határ úti tömegközlekedési megállóhely gazmentesítésére vonatkozó bejelentésekre tájékoztatom, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat tulajdonában lévő területre kiépített tömegközlekedési megállók takarítása nem tartozik az Önkormányzat feladat és hatáskörébe. A főváros köztisztaságáról szóló Budapest Főváros Közgyűlésének 48/1994. (VIII.1.) sz. önkormányzati rendelet 6.§ (6) bekezdése értelmében „A közforgalmú közúti közlekedés céljára szolgáló járművek közterületen lévő megállóhelyeinek, végállomásainak, pályaudvarainak, továbbá a kizárólagos használatú villamos pályáknak és az azokat kísérő földsávoknak a tisztán tartása a járművek üzemben tartójának a kötelessége.”
Függetlenül attól a ténytől, hogy a lakosság igényeinek biztosítása érdekében az elavult fedeles vagy fedél nélküli várakozóhelyek helyett az önkormányzat és a JCDecaux között létrejött szerződés alapján új esztétikus megjelentést bocsájtó várakozóhelyek kerültek kiépítésre. Igaz, hogy az önkormányzat ezen területek takarítására a szerződött céggel külön megállapodást nem kötött, mivel erre a feladatra van ide vonatkozó rendelet.
A bejelentésben szereplő tömegközlekedési megálló hely a Fővárosi Közgyűlés által közszolgáltatási szerződés alapján szerződött fél feladata az utasváró területének, valamint a megállóhely táblától 2 méter szélességben és a felálló járművek hosszában az évszaknak megfelelően tavasztól őszig a megállóhelyek seprése, télen a hó eltakarítása és a síkosság-mentesítése, melyre az ide vonatkozó fenti rendelet 18. § l, pontja vonatkozik, azaz
„a tömegközlekedési (autóbusz, trolibusz, villamos, fogaskerekű vasút, HÉV, sikló, libegő) megálló, állomás: a tömegközlekedési járműre történő fel- és leszállás lefolytatására, illetve a tömegközlekedési járműre történő várakozás céljára közterületen elkülönített terület, amely, ha kiépítése (így járdasziget jellege, korlátokkal való ellátása stb.) jellegéből vagy egyéb jelzésből más nem következik, a megállót, állomást jelző táblától a járda területéből - autóbusz, trolibusz járműveknél csuklós jármű esetén 2 m széles és 18 m hosszú, egyéb jármű esetén 2 m széles és 12 m hosszú, kettős megálló esetén 2 m széles és 36 m hosszú terület, - villamos járműveknél 2 m széles és 55 m hosszú terület, - HÉV járműveknél 2 m széles és 120 m hosszú terület, valamint a megállóhelyeknél létesített utasváróhely.”
Fentiek alapján kérjük az illetékes és hatáskörrel rendelkező üzemeltető részére megküldeni a bejelentést."

-----

FRISSÍTÉS 2020.12.09.:

A Fővárosi Önkormányzat válasza:
"A honlapjukon 00068737 számon nyilvántartott alábbi bejelentéssel kapcsolatosan tájékoztatjuk Önöket, hogy a kérdéses buszváró a 38236/11 hrsz-ú, a IX. kerületi önkormányzat területén helyezkedik el. Ennek alapján valószínűsíthető, hogy a – reklámfelülettel is rendelkező – létesítményt annak tulajdonosa a kerülettel kötött megállapodás alapján telepítette, és a szerződéses feltételek között adott esetben szerepelhet a takarításra vonatkozó előírás is. A leírtak figyelembe vételével javasoljuk a kerületi önkormányzat megkeresését a náluk rendelkezésre álló információk megismerése érdekében."

-----

FRISSÍTÉS 2020.12.01.:

A BKK válasza:
"Köszönjük megkeresését, melyet ismét eljuttattunk a BKV Zrt.-nek. A társaság azt válaszolta, hogy szakterületük fenntartja korábbi válaszait, miszerint nem az ő feladatuk a gyomokat eltávolítani az adott helyről."

-----

FRISSÍTÉS 2020.11.11.:

A Budapest Közút válasza:
"Tájékoztatjuk, hogy a műtárgyak, létesítmények közvetlen közeléből kinövő gyom eltávolítása a műtárgy üzemeltetőjének a feladata."

-----

FRISSÍTÉS 2020.10.01.:

A FŐKERT válasza:
"Társaságunk a IX. kerületi Határ úti buszvégállomáson a felújítás és átépítés során kialakított zöldfelületeket és növényágyakat üzemelteti, a burkolt felületek a Budapest Közút Zrt. fenntartásában van, így azok gyommentesítése, illetve azok gyomosodásának megelőzése az Ő feladatuk. A fentiekről tájékoztattuk a BKK-t is."

A BKK válasza:
"Köszönjük megkeresését. A BKK Ügyfélszolgálata mindent megtett a megoldás érdekében, de a megkérdezett társaságok közül egyiknek sem feladata az utasváró alatti gyomtalanítás. A bejelentést továbbítottuk a FŐKERT Nonprofit Zrt.-nek."

----

Szép gazos... De gaz nélkül szebb lehetne szerintem!

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Határ út M

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • S Dominik elküldte az ügyet az illetékesnek: JCDecaux

  • Tricskó Dénes hozzászólt a bejelentéshez.

    Szerintem zárjuk le az ügyet megoldatlanul.
    Egyértelmű, hogy senki sem akar foglalkozni ezzel és eredményt sem sikerült elérni fél év alatt.
    A gaz pedig azóta már kipusztult a tél során és újra ki is...
  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: JCDecaux

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2021. január 14. Tisztelt Bejelentő! Hivatkozva a 68737 számú Bp. IX. ker. Határ úti tömegközlekedési megállóhely gazmentesítésére vonatkozó bejelentésekre tájékoztatom, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat tulajdonában lévő területre kiépített tömegközlekedési megállók takarítása nem ta...

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "JCDecaux"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0019488-010/2020
    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00068737

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését, melyet ismét továbbítottunk a BKV Zrt.-nek. A társaság azt válaszolta, hogy
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • W Kriszta elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • W Kriszta megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2020.12.09. A Főváros válaszával a kerületnek továbbítva: "A honlapjukon 00068737 számon nyilvántartott alábbi bejelentéssel kapcsolatosan tájékoztatjuk Önöket, hogy a kérdéses buszváró a 38236/11 hrsz-ú, a IX. kerületi önkormányzat területén helyezkedik el. Ennek alapján valószínűsíthető, hogy a – r...

  • W Kriszta megváltoztatta a bejelentés illetékesét "IX. kerület Ferencváros Önkormányzata"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Hivatkozva a 68737 számú Bp. IX. ker. Határ úti tömegközlekedési megállóhely gazmentesítésére vonatkozó bejelentésekre tájékoztatom, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat tulajdonában
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Szalai Krisztina elküldte az ügyet az illetékesnek: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata

  • Szalai Krisztina megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2020.12.01. BKK, BK, FŐKERT válasza szerint nem illetékes. ---- Szép gazos... De gaz nélkül szebb lehetne szerintem!"-ról "FRISSÍTÉS: 2020.12.09. A Főváros válaszával a kerületnek továbbítva: "A honlapjukon 00068737 számon nyilvántartott alábbi bejelentéssel kapcsolatosan tájékoztatjuk Önöket, hogy a...

  • Szalai Krisztina megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Főváros Önkormányzata"-ról "IX. kerület Ferencváros Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt „Járókelő” !

    A honlapjukon 00068737 számon nyilvántartott alábbi bejelentéssel kapcsolatosan tájékoztatjuk Önöket, hogy a kérdéses buszváró a 38236/11 hrsz-ú, a IX. kerületi önkormányzat te
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Tisztelt Járókelő.hu !

    Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP-141349 /2020-as érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztálya részére.
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "Szép gazos... De gaz nélkül szebb lehetne szerintem!"-ról "FRISSÍTÉS: 2020.12.01. BKK, BK, FŐKERT válasza szerint nem illetékes. ---- Szép gazos... De gaz nélkül szebb lehetne szerintem!"-ra.

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0019488-007/2020
    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00068737

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését, melyet ismét eljuttattunk a BKV Zrt.-nek. A társaság azt válaszolta, hogy s...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Dr Kardos Angelika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Üdvözlettel:

    Budapest Közút Zrt.
    Útüzemeltetési osztály

    From: helpdesk@budapestkozut.hu [mailto:helpdesk@budapestkozut.hu]
    Sent: Wednesday, November 11, 2020 12:16 PM
    To: Budapest Közút Útüzemelte...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő Zsófi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKM Budapesti Közművek FŐKERT"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Járókelő Blog Ügyintéző: Fazekas Péter
    részére

    Tisztelt Járókelő Blog!

    Köszönjük bejelentésüket.

    A 00068737
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Tricskó Dénes hozzászólt a bejelentéshez.

    Ééérdekes. Ilyenkor senkié a terület.
    De ha felszedném a buszmegálló területén a térköveket, felszántanám, és be akarnám ültetni árvácskával, vagy épp sárgarépával, akkor bezzeg egyből lenne gazdája,
    ...
  • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: BKM Budapesti Közművek FŐKERT

  • Járókelő Zsófi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "BKM Budapesti Közművek FŐKERT"-ra.

  • Járókelő Zsófi megváltoztatta a bejelentés kategóriáját "Tömegközlekedés"-ról "Egyéb"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0019488-001/2020/0038

    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00068737

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését. A BKK Ügyfélszolgálata mindent megtett a megoldás érdekében, de a meg...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Szilágyi Dóra elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Tricskó Dénes hozzászólt a bejelentéshez.

    1 hónap alatt sem lett kevesebb a gaz a buszmegállóban. :(
  • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Tricskó Dénes bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére