Megoldatlan

Óbudának és az Óbudaiaknak elege van a szigetfesztiválból!

Anonim Járókelő

Hosszú évek óta kell tűrnie Óbudának és a helyi lakosoknak a fesztivállal járó számtalan negatívumot!

Sokan azt mondják, jelentős többségben azok akik nem is a környéken laknak hogy ez nem nagy dolog, én személy szerint kb 5 utcányira lakom a szigettől, de az ami itt nem is 1, hanem 2 hétig zajlik, a helyi lakosoknak már túl sok, ebben a környékünkön szinte mindenki egyet ért.

A fesztivál előtt már zárva a sziget, aztán jön a beáramlás ami rengeteg zajjal, kosszal és megbotránkoztató személyekkel/jelenetekkel jár, ez a fesztivál kezdetét követően csak súlyosbodik.

Amint elkezdődik a fesztivál, a környéken tetőznek a szeméthegyek, bevásárlókocsik, sátorozók, alkoholizálók és szerelmeskedők töltik meg az eldugott és kevésbé eldugott helyeket is, a fesztivál negatívumai évről évre egyre inkább és távolabb is kilépnek a szigetről!

A boltok megtelnek félmeztelen fiatalokkal, akik higiénés szokásaikat illetően szemmel láthatóan nagyon leadtak az alap elvárásokból is, gyakran 1-1 hajléktalant is tisztábbnak titulálhatnánk.

A lakás ablakait a nagy nyári hőségben vagy bezárjuk és megfulladunk, vagy nyitva hagyjuk és lemondunk arról hogy egy hétig nyugodtan aludhassunk, ugyanis bár minden évben azt állítják hogy jobb a zajszűrés, de mint helyi lakos állíthatom, csak egyre több zaj szűrődik ki onnan, és én még nem is lakom épp túl közel, pedig én egész évben itt adózom, itt élek!

A HÉV is csinálgatva lett, de a BKK sem épp a helyi lakosok érdekeit nézi, hanem azt hogy a szigetre igyekvőknek jó legyen, mit sem számít hogy a helyi lakos egész évben fizet neki!

A pohár akkor telt be végleg, mikor fesztiválozók, lakásunkhoz inkább mint a szigethez közel eső ponton végezték nagydolguk melyet ott is hagytak, a kisdolog persze sajnos rendszeres.

Adózunk, építjük és szépítjük a kerületet, mert szeretjük, és elegünk van abból hogy ez a fesztivál már évek óta itt pöffeszkedik és teszi tönkre a környéken lakók életét, mindennapjait!

Még így, több mint egy hét elteltével is Szemét-hegyeket találni a kerületben, hátrahagyott alkoholos üvegeket, bevásárlókocsikat és sok sok dolgot melyet nem szívesen sorolnék fel, de biztosan nincs keresnivalója közterületen, mindez az állítólagos takarítások után...!

Sokak nevében kérném a III. kerületi hivatalt, írjanak ki szavazást a sziget jövőbeni dolgairól, adjanak lehetőséget nekünk hogy leszavazhassuk végre, és kérjék meg a rendezőket hogy ezentúl máshol tartsák meg a rendezvényt, más kerületet használjanak átjáróháznak, más kerületet romboljanak, vagy ha nagyon ezt akarják, nyissanak a szigetre bejáratot a Duna másik oldaláról és zárják le a III. kerület felőlit!

A III. kerület nem kér többet a fesztiválozókból!

A fent leírt negatívumok csak töredéke a valós eseményeknek, melyekkel az elmúlt évek alatt találkoztunk!

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, III. kerület

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    KÉREM ÚJRAKÜLDENI!
    Köszönjük! :)
  • Lenkei Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    A K-híd kijáratánál, az attól északra induló kerékpárút a mai napig tele van a Sziget Fesztivál idején eldobált hulladékkal. Nem sok, kb egy nagy zsáknyi. Itt elfelejtették összeszedni.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    arozsas, egy az egyben igazad van, tudom hogy nem itt laksz, de jól látod a helyzetet, ha egyszer úgy alakult, látogasd meg a mi kedves Óbudai Szigetünket, egyébként az év nagy-részében gyönyörű, a fe...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves #1 és szigettámogatók!
    Már nem tudom hol hallottam, de nagyon találó volt, miszerint a sz.fesztivál jelenleg olyan mint ha WOODSTOCK fesztivál a Central Park-ban (NewYork szívében) került volna
    ...
  • arozsas Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A világszínvonalat!!! csak kosszal, zajjal, megbotránkoztató jelenetekkel, szexszel, itallal lehet garantálni? Én szerencsére messze lakom, de én sem értem, miért kell ezt megengedni? A mai fiatalok c...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Anna és a többiek!

    Az első hozzászóló vagyok. Megértem az ott lakók problémáját is ezzel kapcsolatban, de ha pl. Csepelre kerülne a fesztivál akkor a csepelieket zavarná ha pedig "rákosvalaho...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Csak egyetérteni tudok a probléma kiírójával!
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves #1 hozzászóló!

    A környékbeli lakosok azt szorgalmaznák hogy legyen a fesztivál máshol világszínvonalú, én is támogatom ezt, sokunknak elegünk van már belőle, de hogy is érthetné ezt aki még cs
    ...
  • Balázs László hozzászólt a bejelentéshez.

    Unalmas már ez az arrogáns szöveg: ki lehet bírni. Azoknak igen, aki nem a környéken lakik.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Az egyik kép a bevárosban készült az Erzsébet téren, a térnek semmi köze a SZIGET-hez sokkal inkább az Akvárium Klubhoz.

    A fesztivál mondhatni világszinvonalú, természetesen megértem és átérzem a pr...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Megállt óra

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Németh Zs.
    Illetékes: Hesse Trade Kft.
    Bécsi út (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kidőlt reklámtábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet
    Álmos utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  • Megoldásra vár
    5
    Megoldásra vár
    5

    Elhullott állatok a III. kerben

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet
    Zsófia utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  Vissza az oldal tetejére