Megoldatlan

Szilágyság utca kétirányúsítása a kerékpáros forgalom számára

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS:
2021. május 10. 10:25
Tisztelt Bejelentő!

Társaságunk a főváros területén a forgalmi rend kialakításáért és fenntartásáért felel. Saját hatáskörben építéssel járó beruházásokat elsődlegesen a közlekedésbiztonság javítása érdekében (pl. gyalogos-átkelőhelyek, jelzőlámpás csomópontok) végzünk a Fővárosi Önkormányzat forrásbiztosítása mellett.
A Szilágyság u.-ban és az Ady E. téren csupán a forgalmi rend változtatásával a kerékpáros átvezetés nem oldható meg. A Szilágyság u. ma egyirányú szakaszán a kétirányú kerékpározás biztosításához az útpálya átépítése, kismértékű szélesítése szükséges. Továbbá a beruházás keretében biztosítandó az Ady E. téren átlós irányokban a gyalogutak szélesítésével, vagy önálló kerékpárút építésével a kerékpáros forgalom átvezetése. Ennek feltétele az előírásoknak megfelelő infrastruktúra kiépítése, beleértve a közúti csomópontokon történő átvezetéseket is. A közúti területek tulajdonosa a XX. kerületi Önkormányzat, ezért a tárgyi útépítéssel járó beruházások megvalósítása elsősorban az ő illetékességük. Társaságunk beruházásában a tárgyi szakasz átépítése nem várható.

Kérjük fentiek szíves elfogadását.

Tisztelettel:

BUDAPEST KÖZÚT Zrt.
Forgalomtechnikai Igazgatóság

-------

FRISSÍTÉS 2020.10.16.

Bejelentő hozzászólása:
"Ha nem működik a kerékpársáv, illetve kerékpáros nyom a jogszabályi helyzet miatt, akkor miért nem vizsgáljuk meg, hogy nem lehetne-e kerékpárúton vagy gyalog- és kerékpárúton átvezetni a kerékpárosforgalmat ezen a nagyjából 80 méteres szakaszon?"

---

A XX. kerületi Szilágyság utca egyirányú szakaszát mindenképp jó lenne kétirányúsítani a kerékpáros forgalom számára. Pesterzsébeten sajnos nagyon sokszor nem számolnak a kerékpárosokkal és túl ritkán alkalmazzák azt a lehetőséget, hogy kerékpárral mindkét irányból be lehessen hajtani egyirányú utcába.

Ezen a helyen a változtatást a Szilágyság utca különleges nyomvonala indokolja. A településszerkezet csupa, egymással 90 fokos szögben találkozó utcából áll (azaz sakktábla-szerkezetű), viszont a Szilágyság utca átlósan szeli át ezt az utcaszerkezetet (ha úgy nézzük, városszerkezetileg ez a pesterzsébeti BroadwayI :) Ebből követezik, hogy számos relációban ez jelenti a legrövidebb eljutási lehetőséget. És míg a gépjárművek forgalmát könnyű úgy szabályozni, hogy végigvezetik őket egy olyan háromszög két befogóján, aminek az átfogója a Szilágyság utca, a modern kerékpáros forgalomszervezés inkább azt preferálja, hogy a kerékpáros forgalmat ne tereljük hosszabb utakra, hanem a legrövidebb eljutási lehetőségeket nyissuk meg a számukra. Ezért mindenképp javasolt a Szilágyság utca megnyitása a kétirányú kerékpáros forgalom számára, az utca szélessége és forgalma ezt minden további nélkül lehetővé teszi.

Probléma helyszíne
Budapest XX. kerület, Pesterzsébet, Szilágyság u. 15

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Az illetékes válasza alapján
  • XX. kerületi Önkormányzat Városgazdálkodási Osztályverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!

    A kerékpárút/sáv a felhasználható üzemeltetési költségkeretből nem finanszírozható, csak beruházási címként valósulhatna, ami tervezői pályáztatást, tervezést, engedélyeztetést, k
    ...
  • W Kriszta elküldte az ügyet az illetékesnek: XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata

  • W Kriszta megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata"-ra.

  • W Kriszta megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2020.10.16. Bejelentő hozzászólása: "Ha nem működik a kerékpársáv, illetve kerékpáros nyom a jogszabályi helyzet miatt, akkor miért nem vizsgáljuk meg, hogy nem lehetne-e kerékpárúton vagy gyalog- és kerékpárúton átvezetni a kerékpárosforgalmat ezen a nagyjából 80 méteres szakaszon?" --- A XX. kerületi ...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Társaságunk a főváros területén a forgalmi rend kialakításáért és fenntartásáért felel. Saját hatáskörben építéssel járó beruházásokat elsődlegesen a közlekedésbiztonság javítása
    ...
  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • g g megváltoztatta a bejelentés leírását "A XX. kerületi Szilágyság utca egyirányú szakaszát mindenképp jó lenne kétirányúsítani a kerékpáros forgalom számára. Pesterzsébeten sajnos nagyon sokszor nem számolnak a kerékpárosokkal és túl ritkán alkalmazzák azt a lehetőséget, hogy kerékpárral mindkét irányból be lehessen hajtani egyirányú utcába. Ezen a helyen ...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem egy túl megoldásorientált válasz - ezért nem halad ez a város sokszor előre, mert mindig csak azt nézzük, mit hogy nem lehet.

    Ha nem működik a kerékpársáv, illetve kerékpáros nyom a jogszabályi...
  • Hegymegi-Barakonyi Bálint lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    A Budapest közút szerint a parkoló autó helyigénye miatt a buszközlekedést is figyelembe véve nem megoldható.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A XX. ker. Szilágyság u.-ban az egyirányú szakaszon létesítendő ellenirányú kerékpározási lehetőséggel kapcsolatos levelére az alábbi választ adjuk:

    Az utak forgalmi rendjének ki
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Több mint egy hónap alatt sem érkezett válasz. Biztos, hogy jó illetékesnek lett elküldve és nem önkormányzati fenntartású útról van szó?
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére