Megoldatlan

M3 ZAJ ÉS REZGÉSE

Frissítés:

Tisztelt „Járókelő”!

A honlapjukon tárgyi számon nyilvántartott, csatolt bejelentés ügyében felvettük a kapcsolatot a metrót üzemeltető, illetve a jelenleg is zajló felújítások beruházói feladatait ellátó BKV Zrt.- vel. A Társaság megerősítette, hogy a jelzett vonalszakasz vizsgálata során nem találtak olyan rendellenességet, amely a leírt – és korábban nem tapasztalt – jelenséget okozhatja.

Egyidejűleg tájékoztatjuk Önöket, hogy zaj- és rezgésmérés elvégzésére hivatalunknak nincs lehetősége. Joghatással járó zajmérést csak jogszabály szerint elismert zaj- és rezgéscsökkentési szakértő végezhet.

A környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet alapján a közlekedési eredetű zaj és rezgés esetében a környezetvédelmi és természetvédelmi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 71/2015. (III. 30.) Korm. rendelet 8/A. § (1) Területi környezetvédelmi és természetvédelmi hatóságként a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya (1072 Budapest, Nagydiófa u. 10-12., zoldhatosag@pest.gov.hu) jár el.

Üdvözlettel:

Györkös Gábor
csoportvezető

telefon: +36 1 999-92-41
email: gyorkosg@budapest.hu
Főpolgármesteri Hivatal
Városüzemeltetési Főosztály

Frissítés:

Az Alkotmány utcai egyik társasház, második emeleti lakója vagyok, közel a Bajcsy-Zsilinszky úthoz.

Az elmúlt 1 évben, rettenetesen zajos lett a metró. Amikor a szerelvények a Nyugati tér és a Deák tér között mennek, az asztalon lévő víz remeg, a poharak összecsilingelnek a polcon valamint hajszálrepedések jelentek meg a lakásban több helyen, az egész épület mozog.

6 éve lakom a társasházban, soha nem volt erre panaszom, a metrót egyáltalán nem lehetett hallani. Tudom, hogy jelenleg felújítás zajlik, de az érintett szakaszt még el sem kezdték, ezért aggodalommal állok én és a többi lakó is a változáshoz.

A társasházban többen panaszkodnak a megnövekedett zajra, ami sajnos csak éjszaka, pár órára szűnik meg. Az ingatlan értéke a kellemetlen hangnak hála csökkent, nem beszélve a megjelent repedésekről és arról, hogy aludni is már nehézkesebb.

Mind én, mind a többi lakó és a közös képviselő is többször felkereste a BKK-t a problémával kapcsolatban, de minden esetben ugyanaz a válasz jött vissza:

"...A BKV Zrt. állásfoglalása szerint az M3-as metróvonalon a szerelvények közlekedtetése az automatikus vonatvezérlő rendszer által felügyelten, az előírt menetrendnek megfelelően, a pályára és a járművekre engedélyezett sebességhatárok mindenkori betartásával történik.
A jelzett vonalszakasz vizsgálatát elvégezték, rendellenességet nem találtak, amely a leírt jelenséget okozhatja..."

Kérem segítsenek a zaj felverődésének okát feltárni, bemérni a zajszintet és esetlegesen a leendő felújítás során plusz szigetelőanyagot betenni, ezzel remélhetőleg megoldani a problémát.

Köszönettel:
E.

Probléma helyszíne
Budapest VI. kerület, Terézváros, Bajcsy-Zsilinszky út 51. 2

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • W Kriszta megváltoztatta a bejelentés leírását "Az Alkotmány utcai egyik társasház, második emeleti lakója vagyok, közel a Bajcsy-Zsilinszky úthoz. Az elmúlt 1 évben, rettenetesen zajos lett a metró. Amikor a szerelvények a Nyugati tér és a Deák tér között mennek, az asztalon lévő víz remeg, a poharak összecsilingelnek a polcon valamint hajszálrepedések jelentek meg a ...

  • W Kriszta megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Főváros Önkormányzata"-ról "Egyéb szervezet"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt „Járókelő”!

    A honlapjukon tárgyi számon nyilvántartott, csatolt bejelentés ügyében felvettük a kapcsolatot a metrót üzemeltető, illetve a jelenleg is zajló felújítások beruházói feladatait
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt www.jarokelo.hu Csapata!

    Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy levelüket érkeztettük az FPH_KOZP-95037/2020-as érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Városigazgatóság Főosztál
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0018199-001/2020/0038
    0038/0018199-003/2020/0038
    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00067826

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését, melyet továbbítottunk a probléma megoldásáb
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Vogel Eszter bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    NNE-057

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Suszter Dominik
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Békásmegyer H (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Nem működő lámpa

    Beküldés ideje:
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Gyógyszergyár (X. kerület, Kőbánya)
  Vissza az oldal tetejére