Megoldatlan

Összefirkált, koszos mozgólépcsők

FRISSÍTÉS - 2022.01.22.

Nagyon jól hangzik a 2021 szeptemberi tájékoztatása a MÁV-nak, de a mozgólépcsők pontosan ugyanannyira graffitisek továbbra is, azokat nem takarították le az említett 2021 júniusi dátumig. A képen 2021 decemberi állapot látható. Megoldatlan.

----------

FRISSÍTÉS - 2021.08.23.

A 2021. május 18-án, a válaszlevelükben ígért állásfoglalás még nem érkezett meg.

----------

FRISSÍTÉS - 2021.05.15.

Meg lehet esetleg tudni, hogy hol tart a MÁV és BKV közötti egyeztetés? Az idő sajnos telik, az állomás pedig egyre jobban olyan, mint pár évvel ezelőtt... Hiába lesz felújítva valami, ha nincs karbantartva. Ilyen lesz az újonnan épülő állomás is?

----------

FRISSÍTÉS - 2021.02.04.

A MÁV válasza:
"A MÁV Zrt. Pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes szervezet Pályavasúti területi igazgatóság Budapest a JAROKELO-BUDAPEST-00067804 sz. ismételt bejelentés kapcsán, megerősíti korábbi válaszát, miszerint Kőbánya-Kispest MÁV állomás területén lévő mozgólépcsők (4 db) teljes körű üzemeltetési és karbantartási feladatait nem a MÁV végzi. Az üzemeltető tekintetében pontosítunk, a feladatot a BKV Zrt. (nem a BKK) látja el. A Felek között létrejött Megállapodás harmadik személy részére nem adható ki, amennyiben a Járókelő Egyesület a tárgyban közérdekű adat igényléssel fordul a MÁV felé, azt az alábbi linken leírtak szerint teheti meg:
https://www.mavcsoport.hu/mav/kozerdeku-adatok-igenylese
Tájékoztatjuk továbbá, hogy a vasútállomás állomás utasforgalom részére megnyitott területei napi szinten kerülnek takarításra."

----------

FRISSÍTÉS - 2021.01.01.

A perontetőn továbbra sem megoldott a vízelvezetés, ám a probléma inkább azzal van, hogy rengeteg szemét van ezen a területen, melyet senki sem takarít el, folyamatosan csak gyűlik és gyűlik a mocsok. A lépcsőkön vastagon áll a fekete por, így a piros festésnek nem volt sok értelme. A mozgólépcsókön és a perontetők oldalain továbbra is vastagon áll a vaspor, valamint a különféle graffitik sokasága, mely igen kellemetlen hellyé teszi az állomást, így az ottani várakozást is - ami tegyük hozzá, a rendszeres késések miatt akár el is húzódhat. Kérjük a tisztelt MÁV vezetőségét, tegyenek egy helyszíni bejárást az állomáson, és győződjenek meg maguk az állomáson uralkodó állapotokról: a fekália darabokról és a wc-papír galacsinokról a vágányzónában, a mindent beborító (így már az újraaszfaltozott peronburkolaton is megjelenő) koszról és vasporról, a régebbről itt maradt szedett-vetett padokról, miközben már új társaik is kikerültek, a villanyokból folyó vízről, stb. Kérjük, hogy gondoskodjanak a fizető utasok által is használt állomás alapos takarításáról. Nem szeretnénk a felújításig várni a kulturált körülményekre. Szeretnénk, ha hozzá lehetne érni a mozgólépcső gumikorlátjához, és nem kapnánk el közben különféle betegségeket, szeretnénk, ha a vízben oldott galambürülék nem csöpögne a fejünkre, és szeretnénk azt is, hogy a peronvilágítás is megfelelően működne, nem csak a lépcsők környékén (hiszen a hosszabb vonatok bőven a sötétben állnak meg (lásd a hosszúnak mondható szegedi IC-t az első vágányon). Nagyon szépen kérjük, tényleg takarításk ki az állomást, mert egyre lezüllöttebb a hely attól függetlenül, hogy az 50 megújuló állomás programban is részt vett. Segítségüket előre is köszönjük!

----------

FRISSÍTÉS - 2020.10.18.

A BKK válasza:
"A társaság (BKV) fenntartja előző válaszát, hangsúlyozva, hogy a képeken látható területnek nem ők a kezelői, tehát nem is takaríthatják azokat. Kőbánya-Kispest állomás BKV-kezelésben lévő része jelenleg az utasforgalom elől elzárt terület."

Kérjük a tisztelt MÁV munkatársait, derítsék ki, hogy milyen sikerességgel zárult a Kőbánya-Kispest vasútállomáson található mozgólépcsők üzemeltetésével, karbantartásával kapcsolatos egyeztetés a két fél között. Úgy látjuk, hogy 2017 folyamán a költségmegosztásra volt egy kísérlet erre ( https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/beszerzesi-hirdetmenyek/megallapodas-kobanya-kispest-allomas-teruleten-mukodo-4-darab ). Kérjük Önöket, hogy az aktuális dokumentumokat küldjék meg nekünk, hogy ha valóban a BKK az illetékes a mozgólépcső oldalának letakarításában, akkor továbbítani tudjuk feléjük a dokumentum erre vonatkozó részeit a társaság felé. Segítségüket előre is köszönjük!

----------

FRISSÍTÉS - 2020.09.18.

A MÁV válasza:
"A MÁV Zrt. Pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes szervezet Pályavasúti területi igazgatóság Budapest a JAROKELO-BUDAPEST-00067804 sz. bejelentésben foglaltakat kivizsgálta. Tájékoztatjuk, hogy a MÁV 50 állomást érintő felújítási projektbe Kőbánya-Kispest állomás esetében a perontetőt érintően karbantartás, felújítás nem szerepel a projekt műszaki tartalmában. A perontetők acélszerkezeteinek takarítását (guano) és graffiti mentesítését beütemeztük szeptember és október hónapra. Az utasperonokra vezető mozgólépcsőket a BKK üzemelteti. Jelezzük továbbá, hogy MÁV tervei között szerepel az állomás utasforgalmi területeinek teljes korszerűsítése. Az elhúzódó válaszadásért elnézést kérve, kérjük tájékoztatásunk elfogadását."

----------

FRISSÍTÉS - 2020.08.24.

Semmilyen előrelépés nem történt sajnos :( A nemrégiben felújított piros lépcsőkön egy nagyon home-made sárga-fekete csíkozás jelent meg, mely nevetségessé teszi az egész "felújítást". Kérjük, takarítsák le ezeket is, és helyezzenek ki szabályosabb figyelemfelhívó, veszélyt jelző csíkozást. Kérjük, tényleg takarítsák le a mozgólépcsők oldalfalait, mert jelenleg gyomorforgató látványt nyújt. Hiába vannak az új padok, hiába lettek szépek az új táblák, ha marad mellette a legutolsó balkáni kosz. Az utasok nevében is előre köszönjük a segítséget!

----------

FRISSÍTÉS - 2020.07.21.

A BKK válasza:
"Köszönjük megkeresését, melyet eljuttattunk a BKV Zrt.-nek. A társaság azt válaszolta, hogy nem az ő feladatuk a bejelentésben kifogásolt területek (Kőbánya-Kispest vasútállomás mozgólépcsői, perontetői a graffitikkal együtt, a felüljáró burkolata, az utasváró és pénztárcsarnok, a vonatról látható elavult, piszkos felületek) kosz- és graffitimentesítése."

----------

Kőbánya-Kispest vasútállomás mozgólépcsői, valamint perontetői nem teljeskörűen lettek felújítva az állomás megújításakor. A legtöbbön továbbra is vastagon áll a vaspor, de ami még szomorúbb, az az, hogy tele is vannak graffitizve, mely nagyon igénytelen képet mutat az arra közlekedőknek. Rengeteg turista első élménye a vasúttal Ferihegyet követően (melynek állapota az elmúlt években javuló tendenciát mutat) Kőbánya-Kispest, mely rendkívül rossz, balkáni állapotokat mutat. Hiába lett új burkolata a felüljárónak, hiába újították meg az utasváró és pénztárcsarnokot, ha a vonatról csak az elavult, takarítatlan felületek látszódnak. Kérjük a tisztelt illetékest, tartson egy alapos mosást a területen, és tisztítsák le a felületeket a kosztól és graffititől.

Probléma helyszíne
Budapest Kőbánya-Kispest vasúti gyalogos felüljáró

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Köszönjük a tárgyi, újabb bejelentést, amelyet továbbítottunk az érintett szervezeti egység részére, a szükséges intézkedések megtétele céljából.

    Bár a probléma, a Járókelő oldalo
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • S Dominik lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    A probléma a bejelentéstől számított 1 éven belül nem oldódott meg.
  • S Dominik elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • S Dominik megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2021.08.23. A 2021. május 18-án, a válaszlevelükben ígért állásfoglalás még nem érkezett meg. ---------- FRISSÍTÉS - 2021.05.15. Meg lehet esetleg tudni, hogy hol tart a MÁV és BKV közötti egyeztetés? Az idő sajnos telik, az állomás pedig egyre jobban olyan, mint pár évvel ezelőtt... Hiába lesz felújí...

  • Bertalan Balázs hozzászólt a bejelentéshez.

    Nagyon jól hangzik a 2021 szeptemberi tájékoztatása a MÁV-nak, de a mozgólépcsők pontosan ugyanannyira graffitisek továbbra is, azokat nem takarították le az említett 2021 júniusi dátumig. A képen 202...
  • Szilágyi Dóra lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    A tárgyi bejelentés kivizsgálása megtörtént.

    Kőbánya-Kispest MÁV állomás területén telepített 4db mozgólépcső teljes körű üzemeltetési és karbantartási feladatait, a BKV Zrt. végz
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2021.05.15. Meg lehet esetleg tudni, hogy hol tart a MÁV és BKV közötti egyeztetés? Az idő sajnos telik, az állomás pedig egyre jobban olyan, mint pár évvel ezelőtt... Hiába lesz felújítva valami, ha nincs karbantartva. Ilyen lesz az újonnan épülő állomás is? ---------- FRISSÍTÉS - 2021.02.04. A MÁ...

  • Bertalan Balázs hozzászólt a bejelentéshez.

    A 2021. május 18-án, a válaszlevelükben ígért állásfoglalás még nem érkezett meg.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Köszönjük a tárgyi bejelentést, amelyet továbbítottunk az érintett szervezeti egység részére, állásfoglalás céljáb

    Türelmét és megértését köszönjük.

    Üdvözlettel:
    Péter Csaba
    ügyf...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "MÁV Zrt."-ra.

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Főváros Önkormányzata"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2021.02.04. A MÁV válasza: "A MÁV Zrt. Pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes szervezet Pályavasúti területi igazgatóság Budapest a JAROKELO-BUDAPEST-00067804 sz. ismételt bejelentés kapcsán, megerősíti korábbi válaszát, miszerint Kőbánya-Kispest MÁV állomás területén lévő mozgólépcsők (4...

  • Bertalan Balázs hozzászólt a bejelentéshez.

    Meg lehet esetleg tudni, hogy hol tart a MÁV és BKV közötti egyeztetés? Az idő sajnos telik, az állomás pedig egyre jobban olyan, mint pár évvel ezelőtt... Hiába lesz felújítva valami, ha nincs karban...
  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/18130-6/2020/0038
    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00067804

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését. A Budapest Közút Zrt. térinformatikai rendszere szerint a felüljáró kezelő
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Folyamatban lévő ügy. További vizsgálatra vár, illetékesség ügyében.
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP- 15087 /2021-es érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztálya részére.

    Tisztelettel...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2021.01.01. A perontetőn továbbra sem megoldott a vízelvezetés, ám a probléma inkább azzal van, hogy rengeteg szemét van ezen a területen, melyet senki sem takarít el, folyamatosan csak gyűlik és gyűlik a mocsok. A lépcsőkön vastagon áll a fekete por, így a piros festésnek nem volt sok értelme. A ...

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés illetékesét "MÁV Zrt."-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő Egyesület!

    A MÁV Zrt. Pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes szervezet Pályavasúti területi igazgatóság Budapest a JAROKELO-BUDAPEST-00067804 sz. ismételt bejelentés kapcsán, mege
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Köszönjük a tárgyi, újabb bejelentést, amelyet ismételten továbbítottunk az érintett szervezeti egység részére, a szükséges intézkedések megtétele céljából.

    Bízunk abban, hogy az...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2020.10.18. A BKK válasza: "A társaság (BKV) fenntartja előző válaszát, hangsúlyozva, hogy a képeken látható területnek nem ők a kezelői, tehát nem is takaríthatják azokat. Kőbánya-Kispest állomás BKV-kezelésben lévő része jelenleg az utasforgalom elől elzárt terület." Kérjük a tisztelt MÁV m...

  • Bertalan Balázs hozzászólt a bejelentéshez.

    A perontetőn továbbra sem megoldott a vízelvezetés, ám a probléma inkább azzal van, hogy rengeteg szemét van ezen a területen, melyet senki sem takarít el, folyamatosan csak gyűlik és gyűlik a mocsok....
  • H B L megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Köszönjük az újabb tárgyi bejelentést, amelyet továbbítottunk az érintett szervezeti egység részére, a szükséges intézkedések megtétele céljából.

    Bízunk abban, hogy az illetékes m...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "MÁV Zrt."-ra.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "Frissítés: 2020.09.18. A MÁV válasza alapján "Az utasperonokra vezető mozgólépcsőket a BKK üzemelteti." továbbítva a BKK-nak is a problém megoldása érdekében. ------ FRISSÍTÉS - 2020.08.24. Semmilyen előrelépés nem történt sajnos :( A nemrégiben felújított piros lépcsőkön egy nagyon home-made sárga-fekete cs...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0018130-003/2020
    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00067804

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését, melyet ismét továbbítottunk a BKV Zrt.-nek. A társaság fenntartja előző vál
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2020.08.24. Semmilyen előrelépés nem történt sajnos :( A nemrégiben felújított piros lépcsőkön egy nagyon home-made sárga-fekete csíkozás jelent meg, mely nevetségessé teszi az egész "felújítást". Kérjük, takarítsák le ezeket is, és helyezzenek ki szabályosabb figyelemfelhívó, veszélyt jelző csíko...

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés illetékesét "MÁV Zrt."-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő Egyesület!

    A MÁV Zrt. Pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes szervezet Pályavasúti területi igazgatóság Budapest a JAROKELO-BUDAPEST-00067804 sz. bejelentésben foglaltakat kivizsg
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "Kőbánya-Kispest vasútállomás mozgólépcsői, valamint perontetői nem teljeskörűen lettek felújítva az állomás megújításakor. A legtöbbön továbbra is vastagon áll a vaspor, de ami még szomorúbb, az az, hogy tele is vannak graffitizve, mely nagyon igénytelen képet mutat az arra közlekedőknek. Rengeteg turista első...

  • Bertalan Balázs hozzászólt a bejelentéshez.

    Semmilyen előrelépés nem történt sajnos :( A nemrégiben felújított piros lépcsőkön egy nagyon home-made sárga-fekete csíkozás jelent meg, mely nevetségessé teszi az egész "felújítást". Kérjük, takarít...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0018130-001/2020
    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00067804

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését, melyet eljuttattunk a BKV Zrt.-nek. A társaság azt válaszolta, hogy nem az
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Köszönjük a tárgyi bejelentést, amelyet továbbítottunk az érintett szervezeti egység részére, a szükséges intézkedések megtétele céljából.

    Bízunk abban, hogy az illetékes munkatár...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "MÁV Zrt."-ra.

  • Karikás András hozzászólt a bejelentéshez.

    Bocsi, hogy beleszólok, de ez abszolút a MÁV illetékessége. Szerintem jobban jártok, ha nekik külditek.
  • A Rendezett Budapestért hozzászólt a bejelentéshez.

    ...Először por...
    utána graffiti....
    utána rongálás....
    Ez a pontos folyamat!
    Ez nem csak a rongáló állampolgárok hibája....mert az illetékesek sem foglalkoznak a feladatukkal!!!!
    Egyik cselekedet von...
  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

  • Bertalan Balázs bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére