Válaszra vár

Életveszélyes zebra/kereszteződés

Tisztelt Illetékesek!
A Szent László út elején található Y alakú kereszteződést/elágazódást több szempontból is érdemes lenne átalakítani/megreformálni.
Például (és ez a leglényegesebb probléma) az itt található zebrán átkelni gyakran életveszélyes: a minap pl. két autó elől is hátra kellett ugranom, amikor már a zebra közepén tartottam, mert nem álltak meg - és ez nem az első ilyen eset volt. A Vágány utca felől érkező autók nagy része ugyanis elképesztő sebességgel érkezik meg ide, annak ellenére, hogy pár 10 méterrel korábban, a felüljáró alatt van egy 30-as sebességkorlátozás. Legtöbben még az 50-et sem tartják be, nemhogy ezt... És ha az ellenkező oldalon még fel is torlódik a kocsisor, akkor esélytelen, hogy időben észrevegyék a villamosmegálló irányából érkező gyalogost és megálljanak.
Az utóbbi évben többször előfordult az is, hogy a kereszteződésben lévő üres telekbe csapódott be egy-egy autó, talán pont a zebra miatti hirtelen fékezés miatt, bár ezt nem tudom.
Szintén problémás autóval a Dévényi utca felől kikanyarodni, itt a reggeli és esti csúcsforgalomban mindig hosszú sor áll.
A felüljáró alatti/utáni, mindig pirosat mutató vasúti jelzőlámpa pedig megtévesztő, mert olyan, mintha a Dévényi utca felé nem lehetne továbbhaladni, holott csak a jobbra kanyarodásra vonatkozik. Őszintén nem is értem ezt a helyzetet, hiszen ez a lámpa sosem mutat szabad jelzést.

Kérem, vizsgálják meg, hogy lehetne-e akár körforgalmat létesíteni itt, ami a fentebbi problémákat csökkenthetné, illetve addig is valamilyen átmeneti megoldásra szíveskedjenek javaslatot tenni és azt megvalósítani (pl. rendszeres ellenőrzés, szükség esetén büntetés a gyorshajtók esetében).

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Szent László út 2

Hozzászólások

  • Járókelő Eszter elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Az adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Illetékesek! A Szent László út elején található Y alakú kereszteződés/elágazódás több szempontból is veszélyes. Például az itt található zebrán átkelni gyakran életveszélyes: ma pl. két autó elől kellett hátraugranom, amikor már a zebra közepén tartottam, és ez nem az első eset volt. A Vágány utca felől érkező autók nagy része ugyanis elképesztő sebességgel érkezik meg ide, annak ellenére, hogy pár 10 méterrel korábban, a felüljáró alatt van egy 30-as sebességkorlátozás. Legtöbben még az 50-et sem tartják be, nemhogy ezt... És ha az ellenkező oldalon még fel is torlódik a kocsisor, akkor esélytelen, hogy időben észrevegyék a villamosmegálló irányából érkező gyalogost és megálljanak. Az utóbbi évben többször előfordult az is, hogy a kereszteződésben lévő üres telekbe csapódott be egy-egy autó, talán pont a zebra miatti hirtelen fékezés miatt, bár ezt nem tudom. Szintén problémás autóval a Dévényi utca felől kikanyarodni."-ról "Tisztelt Illetékesek! A Szent László út elején található Y alakú kereszteződést/elágazódást több szempontból is érdemes lenne átalakítani/megreformálni. Például az itt található zebrán átkelni gyakran életveszélyes: a minap pl. két autó elől is hátra kellett ugranom, amikor már a zebra közepén tartottam, és ez nem az első eset volt. A Vágány utca felől érkező autók nagy része ugyanis elképesztő sebességgel érkezik meg ide, annak ellenére, hogy pár 10 méterrel korábban, a felüljáró alatt van egy 30-as sebességkorlátozás. Legtöbben még az 50-et sem tartják be, nemhogy ezt... És ha az ellenkező oldalon még fel is torlódik a kocsisor, akkor esélytelen, hogy időben észrevegyék a villamosmegálló irányából érkező gyalogost és megálljanak. Az utóbbi évben többször előfordult az is, hogy a kereszteződésben lévő üres telekbe csapódott be egy-egy autó, talán pont a zebra miatti hirtelen fékezés miatt, bár ezt nem tudom. Szintén problémás autóval a Dévényi utca felől kikanyarodni, itt a reggeli és esti csúcsforgalomban mindig hosszú sor áll. A felüljáró alatti/utáni, mindig pirosat mutató vasúti jelzőlámpa pedig megtévesztő, mert olyan, mintha a Dévényi utca felé nem lehetne továbbhaladni, holott csak a jobbra kanyarodásra vonatkozik. Őszintén nem is értem ezt a helyzetet, hiszen ez a lámpa sosem mutat szabad jelzést. Kérem, vizsgálják meg, hogy lehetne-e akár körforgalmat létesíteni itt, ami a fentebbi problémákat csökkenthetné, illetve addig is valamilyen átmeneti megoldásra szíveskedjenek javaslatot tenni és azt megvalósítani (pl. rendszeres ellenőrzés, szükség esetén büntetés)."-ra.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére