Megoldásra vár

Gyalogos átkelés nagyon veszélyes zebra hiánya miatt 2.0

Anonim Járókelő

2020.04.30. Budapest közút válasza:

Amennyiben a Fővárosi Közgyűlés új gyalogátkelőhelyek létesítésére az elkövetkező időszakban pótlólagos fejlesztési forrást biztosít, akkor a program összeállítása során ezen útvonalon kért gyalogátkelőhelyeket is figyelembe fogjuk venni, azonban az esetleges új programba felvehető címek száma a fejlesztési források nagyságának függvénye és a program véglegesítése illetve jóváhagyása is a Fővárosi Közgyűlés kompetenciája lesz.

---

A III. kerületi polgármester szerint a Főváros tervezi ide zebra telepítését. Jelenleg, hogy áll a projekt? A Főváros valóban tervezi gyalogátkelőhelyek létesítését?

Köszönöm szépen a válaszukat!

2019.02.19-i eredeti bejelentés:

A Királyok útja és Nánási út forgalma az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt, és úgy látjuk, hogy ez a tendencia felerősödik. Csúcsforgalmi időben nagyon veszélyes átkelni gyalogosan az út másik oldalára. Nincs zebra, sem bármilyen más tábla, ami a gyalogosok áthaladását segítené. A buszmegállóknál különösen éles a helyzet. A videó nem is a legforgalmasabb helyen (a Mátyás király útjánál) készült. Naplemente után, ködös időben, eső és havazás idején a sofőröknek nagyon kis esélyük van észrevenni a gyalogost, mivel a szemből jövő gépkocsik elvakítják. Félünk, ha ez így marad, nagyon súlyos baleset lesz. Még ha az egyik sávban leáll is valaki, a szembe-forgalom megy tovább, nem állnak le a kocsik. Írásban már több mint egy éve kértük az önkormányzat segítségét, de az ígéret ellenére semmi sem történt.
(jarokelo.hu/41867)

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Királyok útja 118

Hozzászólások

 • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megerősítésre vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  Nyílván nincsen változás.
 • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

 • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Cím!

  A 63290 számú lenti bejelentésre az alábbi tájékoztatást adjuk.

  Ugyanebben a témában 2020. február 7-én (a honlapjukon 41867-es számon nyilvántartott ügyre) a megbízásunkból operatív f
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • S Dominik megváltoztatta a bejelentés leírását "A III. kerületi polgármester szerint a Főváros tervezi ide zebra telepítését. Jelenleg, hogy áll a projekt? A Főváros valóban tervezi gyalogátkelőhelyek létesítését? Köszönöm szépen a válaszukat! 2019.02.19-i eredeti bejelentés: A Királyok útja és Nánási út forgalma az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt, és úgy látjuk, hogy ez a tendencia felerősödik. Csúcsforgalmi időben nagyon veszélyes átkelni gyalogosan az út másik oldalára. Nincs zebra, sem bármilyen más tábla, ami a gyalogosok áthaladását segítené. A buszmegállóknál különösen éles a helyzet. A videó nem is a legforgalmasabb helyen (a Mátyás király útjánál) készült. Naplemente után, ködös időben, eső és havazás idején a sofőröknek nagyon kis esélyük van észrevenni a gyalogost, mivel a szemből jövő gépkocsik elvakítják. Félünk, ha ez így marad, nagyon súlyos baleset lesz. Még ha az egyik sávban leáll is valaki, a szembe-forgalom megy tovább, nem állnak le a kocsik. Írásban már több mint egy éve kértük az önkormányzat segítségét, de az ígéret ellenére semmi sem történt. (jarokelo.hu/41867)"-ról "2020.04.30. Budapest közút válasza: Amennyiben a Fővárosi Közgyűlés új gyalogátkelőhelyek létesítésére az elkövetkező időszakban pótlólagos fejlesztési forrást biztosít, akkor a program összeállítása során ezen útvonalon kért gyalogátkelőhelyeket is figyelembe fogjuk venni, azonban az esetleges új programba felvehető címek száma a fejlesztési források nagyságának függvénye és a program véglegesítése illetve jóváhagyása is a Fővárosi Közgyűlés kompetenciája lesz. --- A III. kerületi polgármester szerint a Főváros tervezi ide zebra telepítését. Jelenleg, hogy áll a projekt? A Főváros valóban tervezi gyalogátkelőhelyek létesítését? Köszönöm szépen a válaszukat! 2019.02.19-i eredeti bejelentés: A Királyok útja és Nánási út forgalma az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt, és úgy látjuk, hogy ez a tendencia felerősödik. Csúcsforgalmi időben nagyon veszélyes átkelni gyalogosan az út másik oldalára. Nincs zebra, sem bármilyen más tábla, ami a gyalogosok áthaladását segítené. A buszmegállóknál különösen éles a helyzet. A videó nem is a legforgalmasabb helyen (a Mátyás király útjánál) készült. Naplemente után, ködös időben, eső és havazás idején a sofőröknek nagyon kis esélyük van észrevenni a gyalogost, mivel a szemből jövő gépkocsik elvakítják. Félünk, ha ez így marad, nagyon súlyos baleset lesz. Még ha az egyik sávban leáll is valaki, a szembe-forgalom megy tovább, nem állnak le a kocsik. Írásban már több mint egy éve kértük az önkormányzat segítségét, de az ígéret ellenére semmi sem történt. (jarokelo.hu/41867)"-ra.

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  Kérném a Fővárosnak továbbítani. Köszönöm szépen!
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Adminisztrátor!

  Hivatkozva a 63290 számú bejelentésre a következő választ adjuk:

  Tájékoztatjuk, hogy a Királyok útja – Nánási út útvonalon több új gyalogátkelőhely létesítési címet is felv
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt www.jarokelo.hu Csapata!

  Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP-49538/2020-as érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Városigazgatóság Főosztálya részér
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

 • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

 • Járókelő Zsófi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

 • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Elfordított tábla

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Akác köz (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Elfordult, dőlő tábla

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Füst Milán utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  Vissza az oldal tetejére