Megoldott

Építkezési felvonulási területnek használt közpark

FRISSíTÉS 2019. 12. 16.

Tisztelt Hermann Gábor!
Köszönöm válaszát. Levelében azt írja, hogy "Az ÁR-LA Magyarország Kft 2019. február 15 napjától 2020. július 31. mapjáig az adott területen a park felújtási munkálatainak elvégzése céljából érvényes közterület-használati engedéllyel rendelkezik".
A kérdéses területen azonban láthatóan nem a park felújítása folyik, hanem építőanyagok tárolására, parkolásra, a mélygarázs építésével összefüggő gép- és építőanyagmozagtásra, tárolásra használják. A mélygarázsnak nem az ÁR-LA Magyarország Kft. a kivitelezője, hanem a West Hungária Bau Kft. (WHB). A területen kontéreket tettek le, pedig a parkba - nem felvonulási területre - lerakott konténerek illegálisak. A VÉSZ (Városligeti Építési Szabályzat) 2. § 6. pontja szerint "Pavilon: közterületen lévő, szilárd térelemekkel körülhatárolt, alapozás nélküli, talajhoz rögzített, illetve azon álló építmény." Azaz a konténer is pavilon. A VÉSZ 2. Építményekre vonatkozó előírások-ban meg az alábbit találjuk:
"3. § (1) * A területen pavilon kizárólag a nagyrendezvények idejére az építési övezetekre és övezetekre előírt legkisebb zöldfelület biztosítása mellett helyezhető el."
Tiszetelttel kérem az ügy felülvizsgálását, valamint azt, hogy a FÖRI határozottan lépjen fel a Városligetet kénye-kedve szerint feltúró Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. szabálytalan, törvényellenes tevékenysége ellen, mert erre minden eszközük megvan, csak a szándék hiányzik valamiért.

--------------
Eredeti bejelentés:

Tisztelt Illetékes!
Kérem, kötelezzék a Liget-projekt megrendelőit és kivitelezőit a közpark határainak tiszteletben tartására. Az építkezések nem maradnak a Városligeti Építési Szabályzatban (VÉSZ) megfogalmazott határokon belül, azokat sorozatosan megsértik. A legnagyobb ilyen illegális felvonulási terület a Dvorak sétány mentén van, az épülő mélygarázs és a nemrég átadott játszótér között.
A VÉSZ vonatkozó melléklete az alábbi helyen érhető el: https://net.jogtar.hu/rendelet?council=fovaros&docid=A1600020.FOV&dbnum=104&timeshift=20160611&celpara=
Az építési cégek a pirossal és a kékkel srafozott általános és terepszint alatti építési helyeket, ill. a fekete pálcikás vonallal bekerített felvonulási helyeket használhatják építési felvonulásra.
Kérem, tartassák be ezeket a határokat!
Köszönettel.

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Dvořák sétány

Hozzászólások

  • g g lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet

  • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Illetékes! Kérem, kötelezzék a Liget-projekt megrendelőit és kivitelezőit a közpark határainak tiszteletben tartására. Az építkezések nem maradnak a Városligeti Építési Szabályzatban (VÉSZ) megfogalmazott határokon belül, azokat sorozatosan megsértik. A legnagyobb ilyen illegális felvonulási te...

  • Olga Dmitrijevna hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Hermann Gábor!
    Köszönöm válaszát. Levelében azt írja, hogy "Az ÁR-LA Magyarország Kft 2019. február 15 napjától 2020. július 31. mapjáig az adott területen a park felújtási munkálatainak elvé
    ...
  • Kövér Blanka megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Az illetékes válasza a csatolmányban olvasható.
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Olga Dmitrijevna hozzászólt a bejelentéshez.

    Az ügyre vonatkozó másik szabályozás: VÉSZ 2. § 6. pontja szerint "Pavilon: közterületen lévő, szilárd térelemekkel körülhatárolt, alapozás nélküli, talajhoz rögzített, illetve azon álló építmény." Az...
  • Olga Dmitrijevna hozzászólt a bejelentéshez.

    Az ügyre vonatkozó hatályos fővárosi rendelet: 10/2005. (III. 8.) Főv. Kgy. rendelet (különösen az 5 § és 6 § )
    a fővárosi zöldfelületi rendszerbe tartozó zöldterületek és zöldfelületek védelméről,...
  • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet

  • Olga Dmitrijevna bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére