Válaszra vár

Parkoló lezárása magánrendezvény miatt, rövid értesítési idővel

Anonim Járókelő

A Millenáris Park és a Marczibányi tér közötti utcában a egyik napról a másikra ideiglenes parkolási tilalmat jelző táblákat helyeztek ki, rendezvényre hivatkozva. A tábla a jármű elszállítását helyezi kilátásba, és nem tesz kivételt az itt lakókkal sem. A megállási tilalmat május 14.-én 00.00 órától írják, miközben 13.-án reggel még nem voltak kint a táblák. Itt lakóként kérdezem az illetékeseket, hogyan tartják ezt elfogadhatónak és megmagyarázhatónak?

Vajon hol van az előírva, hogy minden egyes nap köteles vagyok megnézni, hogy nem nyilvánították-e át a közterületet, ahol parkolok? Mi történne, ha betegség vagy távollét miatt egy hétig nem járnék az autóm felé? Ez, már elnézést, de felháborító.

Az ilyen rövid határidős értesítés mellett véleményem szerint a jármű elszállítása nem más, mint a tulajdonjoghoz (gépkocsi) és szerzett joghoz (parkolási engedély éves díjfizetés ellenében) jogtalan korlátozása.

A probléma ráadásul nem új keletű, a Gourmet Fesztivál és néhány más rendezvény ideje alatt újra és újra előfordul - egy 3 évvel ezelőtti, a Járókelőn e témában tett bejelentésre azóta sem érkezett válasz.

Szeretném felhívni emellett az illetékesek figyelmét arra is, hogy a környéken amúgy is szűkösek a parkolóhelyek, egész utcák lezárása nélkül is előfordul, hogy rendezvények alatt dugig tele a környék. Jó lenne, ha megoldást találnának erre, például azzal, hogy a környék befogadóképességénél nagyobb rendezvényt egyáltalán nem szerveznének ide, vagy kiterjesztenék a díjköteles parkolást a hétvégére is. Egy másik lehetőség lenne a Millenáris mélygarázsának használata, legalább belépődíjas rendezvények esetén biztosíthatnának kedvezményt a belépő árából a parkolójeggyel.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Marczibányi tér 16

Hozzászólások

  • Szilágyi Dóra elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerület

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére