Megoldatlan

Parkolási anomáliák

(A mellékelt kép nem a jelenlegi állapotot tartalmazza!)

Tisztelt Szentgyörgyvölgy Péter Polgármester úr!

Belvárosi lakosként tisztelettel érdeklődnék, kíván-e tenni valamit az V. kerületi Önkormányzat az áldatlan állapotú parkolással kapcsolatban, lassan már tényleg minden őslakos menekül ebből a kerületből.

Hozzánk már nem jön ki a gázszerelő, a villanyszerelő, ha megtudja, hogy egy sétálóutcában élek. Nem hozza ki a Tesco sem az élelmiszert és a csomagküldő cég sem kézbesíti az utcámba csomagot. Az itt élők (bár nagyon szép a Fashion Street) de hátrányos helyzetben vannak, a mindennapi normál-életmenetünket nehezíti meg a parkolóhelyek megszüntetése.

Réges - régen volt egy hatalmas köztéri parkoló az Erzsébet tér helyén ahol lényegében ingyen parkolhatott bárki. Aztán beadták, hogy majd lesz mélygarázs változatlan feltételekkel. Meg is épült a mélygarázs, hiába élek az V. kerületben helyiként fizethetek érte napközben is és éjszaka is nem kevés összeget, ha igénybe kívánom venni és nem akarok az utcán tekeregni órákig, amíg találok egy szabad parkolóhelyet esténként.

Jó néhány éve a Deák Ferenc utcában és a Petőfi S utcában jelentősen több parkolóhely volt, most van helyette nagyon divatos "Fashion Street" utcán sütögetős, bizonytalan eredetű ételeket, ordibáló turistákkal, parkoló helyett lett díszkő, 90%-os parkolóhely megszüntetéssel.

Józan paraszti ésszel a Petőfi Sándor utcában a minden sarkon kiépített, de nem használt kerékpártámaszokat meg néhány pad / illetve "bokor-gaz helyek" megszüntetésével (áthelyezésével) a parkolók számát legalább egy 10-15 db-al meg lehetne növelni.

Tavaly előtt még meg lehetett állni a VII. ker. Madách téren is, hisz Fashion street-es lakosként még az is közel lenne. Ott is jöttek a nagy tervekkel, hogy majd lesz mélygarázs és közösségi tér. Hát sajnos nem lett, iszonyat gagyi térkő az lett, parkoló meg minek, dögöljön meg a belvárosi polgár aki munkája miatt használná a gépkocsiját.

Nagyon örvendetes hogy épülnek a mélygarázsok csak épp a helyi lakosoknak az is fizetősek, megállni megállhatunk ugyan egyes területeken, ha szerencsénk van akkor lesz szabad hely, vagy bolyongunk esténként fél órákat az utcákban, amíg végre találunk egy megfelelő parkolóhelyet, szennyezve ezzel környezetünket.

Ön szerint ez Európai megoldás?

Ha már "kiszúrtak" a sétáló utcában élőkkel, és mi szagoljuk a sült disznó - gesztenye - kürtöskalács-forralt bor kombinált illatát tavasztól-őszig, akkor ebből a bevételből miért nem biztosíthat számukra az Önkormányzat a Deák téri vagy a Szervita téri mélygarázsban helyi lakosok számára ingyenes (vagy olcsó) parkolóhelyeket?
Azért csak futja a rengeteg rendezvényes bevételéből (vagy akár ezen mélygarázsok 1/3 részét meg is lehetne vásárolni és saját tulajdonban maradna, mely az itt élők érdekeit szolgálná)

Üdvözlettel: K. Zoltán

Probléma helyszíne
Budapest V. kerület, Belváros-Lipótváros, V. kerület

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    "Ha a házad előtt holnaptól kirakodó vásár lenne, és csak 1 km-re tudnál megállni akkor is így arcoskodnál? "

    A posztoló is írta hogy vannak mélygarázsok, csak neki derogál érte fizetni, mert ingyen...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Már megbocsáss ott régebben többszáz parkoló volt, amit most megszüntettek, abban igaza van a posztolónak hogy qrva sok bevétele van a rendezvényekből a kerületnek, miközben megállni szinte sehol nem...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Közpénzből akarsz magadnak ingyen parkolót?
    Ingyen sör nem kéne?
  • Az adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: V. kerület Belváros-Lipótváros Városüzemeltető

  • Zoltán K. bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Járdán parkoló autók

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: V. kerület Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet
    Kecskeméti utca (V. kerület, Belváros-Lipótváros)
  • Válaszra vár
    11
    Válaszra vár
    11

    Ne parkoló legyen a kerékpársáv

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: V. kerület Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet
    Wekerle Sándor utca (V. kerület, Belváros-Lipótváros)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Füvön parkolás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XXI. kerület Csepel Közterület-felügyelet
    Kossuth Lajos utca (XXI. kerület, Csepel)
  Vissza az oldal tetejére