Megoldatlan

IX. kerület, parkolótársaság óraelcsúszás

A IX. kerület Ferencváros, Lechner Ödön fasoron (és valószínűleg mindenhol a környéken) régóta el van állítódva (vagy állítva szándékosan) a parkolóórákon, illetve a jegyek érvényességét ellenőrző parkolóőrnél levő készüléken levő idő egymástól. Egyik sem a pontos időt mutatja, a parkolóautomatáé 1 percet késik, az ellenőrök eszközén 2 percet siet. Így könnyen megeshet és meg is esik gyakran, hogy érvényes parkolójeggyel kapnak büntetési csekket szabályosan parkoló autók gazdái, és plusz ügyintézésbe kerül bizonyítani, hogy nem vagyunk csalók, vagy akár pénzbe is, mert még egy parkolójegyet kell venni sürgősen, ha nem akarok polgári peren érvényt szerezni az igazamnak.
Ezt kétszer jeleztem írásban az illetékes hivatalnak, ami ezen a területen a IX. kerületi önkormányzathoz tartozik és az ugyfelszolgalat@ferencvarosiparkolas.hu címen fogadnak bejelentést.
2013.06.28-án jeleztem nekik először írásban ezt
2013.10.06-án másodszor is jeleztem nekik, becsatolva az előző bejelentésemet is.
Mindkét alkalommal pótdíj befizetési felszólításra reagálva küldtem nekik az igazoló parkolójegyet és emellett jeleztem az óraeltérés problémáját.
Mindkét esetben teljesen figyelmen kívül hagyták a levelemnek ezt a részét és csak a jegy érvényességére reagáltak. A parkolóórák azóta is el vannak csúszva egymástól. Nem fokozatosan tolódik el rajtuk az idő, hanem konstans eltérés van. Nekem egyértelmű, hogy jogtalan büntetésre hajtanak és be is jön nekik sokszor. Ebben kérném a segítségeteket. Érzésem szerint a bejelentésem minden részére kötelesek lennének reagálni még akkor is, ha nincs igazam. Ez kettőből egyszer sem történt meg, és az intézkedés sem.
A csatolt mellékleten látszik, hogy az ő órájuk szerint 2 perccel az után akartak büntetni, hogy megvettem a parkolójegyet. Valójában azonban amikor fényképeztek, még nem is volt 8 óra, tehát még nem volt fizetős a parkolás. Ezzel szórakoznak reggelente.

Köszönöm
Üdv
Péterfi Dániel

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, IX. kerület

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves érdeklődő,

    Úgy hiszem, a válasz kiderül a szövegből, idézem: "A parkolóórák azóta is el vannak csúszva egymástól."
    IDE azért most írok, mert amikor VELEM történt az eset, akkor még nem ismerte
    ...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem csak az óra/perc csúszik, hanem az év is. A képek alapján 2 éve történt az eset. Hogy-hogy csak most él panasszal az illető? (2013-10-02)
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata

  • Péterfi Dániel bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megerősítésre vár
    1
    Megerősítésre vár
    1

    Folyamatos járdán parkolás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet
    Haller utca (IX. kerület, Ferencváros)
  • Válaszra vár
    2
    Válaszra vár
    2

    Járdán parkolás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: VII Gábor
    Illetékes: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata
    Nagy Diófa utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
  Vissza az oldal tetejére