Megoldott

Utasok szívatása

Jelenleg a 28-as és 28A villamos rövidített útvonalon közlekedik, a 62-es pedig nem jár. A 28-as és 28A végállomása most a Kőbányai út 21. A 62A villamos pedig csak a Kőbánya alsó vasútáll. megállóig jár. A 28-as pótló pedig az Orczy tér irányából csak a Könyves Kálmán krt-ig jön el. Ebből következik, hogy a Kőbánya alsó vasútáll. megálló és a Könyves Kálmán krt között nem jár sem a 62-es, sem a 62A és a 28-as pótló sem. Csak a 28-as és 28A villamos, de a 28-as csak 9-16 között 20 percenként, a 28A pedig még csúcsidőben is csak 10-15 percenként.

Ebből következik, hogy nincs megfelelő pótlás a Kőbánya alsó vasútáll. és a Könyves Kálmán krt megállók között. A 9-es busz, de az sem megfelelő, mivel a 9-es vonaláról sokszor kivesznek járatokat és beállítják 28-as pótlónak a Könyves Kálmán krt-nál. Másrészt az esti órákban csak áll a dugóban a busz. A legutóbb is a Könyves Kálmán krt-tól a Liget térig 35 perc alatt jutottunk el.

A másik probléma, hogy a villamos vezetők nem jól használják az MM típusú megállókat (pl az Élessaroknál). Több alkalommal tapasztaltam ugyanis a következőket: Beérkezett a 3-as villamos (CAF) a megállóba, majd mögé a 28A. A villamos vezető kinyitotta az ajtókat hátrébb, majd egyből elkezdett csengetni is, hogy mindenki igyekezzen a felszállással. Értem én, hogy van egy menetrend, de azért a 34 méteres CAF villamost lesprintelni nem 1 másodperc. Főleg nem az időseknek vagy kismamáknak. Miután mindenki felszállt, és az első szerelvény továbbment, ez a villamos is elindult, de a megálló elején ismét kinyitotta az ajtókat. Ezt nem egyszer sikerült átélnem, épp ezért a következő alkalommal már nem rohantam hátra. De akkor meg a másodikként beérkező villamos simán továbbment az első után, és nem állt meg a megálló elején, így várhattam újabb 15 percet. Értem én, hogy az MM megállóknál ezt megtehetik, de akkor legyenek következetesek, és várják meg, míg az utasok odaérnek a hátul lévő járműhöz.

Ráadásul az átszállást is sokszor akadályozzák. Az amúgy is szintén ritkán járó 262-es buszról nem tudtam átszállni a 28A villamosra, hiába álltak be pont egymás után, mert nem várta meg a vezető. Mi értelme van akkor az MM megállóknak? Hihetetlen és érthetetlen, miért szívatják az utasokat. Rákoskeresztúrról eljutni a Könyves Kálmán körútig rettenetesen hosszadalmas és kellemetlen így.

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, Jászberényi út 1

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Ha mindenki a peron közepére áll, akkor szaladhatnak előre az első ajtós buszhoz. Másrészt a villamoson akkor bemondják (jogosan), hogy minden ajtót vegyenek igénybe. Harmadrészt még mindig hiányzik a...
  • H. Annamária lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • BKK Budapesti Közlekedési Központ válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0009089/2019
    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00043600

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését, melyre szakterületünk azt válaszolta, hogy a Fiumei úton zajló pályaépítési mun
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Természetesen akkor jön majd csak válasz, amikor már újra a teljes vonalon jár a villamos. Ennyire semmibe veszik az utasokat, akikből élnek.
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Még egy kép. Légyszi ezt is töltsétek fel! Köszönöm.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A helyszín az Élessarok. Kérlek, javítsátok! Köszönöm.
  • Az adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés leírását "Jelenleg a 28-as villamos rövidített útvonalon közlekedik, a 62-es pedig nem jár. A 28-as végállomása a Kőbányai út 21. A 62A villamos pedig csak a Kőbánya alsó, vasútállomás megállóig jár. A 28-as pótlóbusz pedig az Orczy tér irányából csak a Könyves Kálmán körútig jön el. Ebből következik, hogy a Kőb...

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Utasváró probléma

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Bányató utca (X. kerület, Kőbánya)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kritikus állapotú jobboldali sín pályák

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Bajcsy-Zsilinszky Kórház (X. kerület, Kőbánya)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Rosszállapotú villamos sín pályák

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Maglódi út (X. kerület, Kőbánya)
  Vissza az oldal tetejére