Megoldatlan

Gyalogosok veszélyeztetése, járdák-, akadálymetesítés-, figyelmeztető táblák hiánya

FRISSÍTÉS 2019.02.05.:

A Hegyvidék Bevásárlóközpont válasza:
"A Hegyvidék Bevásárlóközpont illetékességére vonatkozóan az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni:

· a mélygarázsból érkező autósok számára a vonatkozó KRESZ szabályai érvényesek, de mint a mellékelt fotókon is látható, a sárga vonalakkal felfestett terület – amit a Hegyvidék Bevásárlóközpont készített, természetesen a közlekedési hatósággal egyeztetett módon – erős vizuális jelzés az érkező autósok számára, ennek folyamatos a karbantartása,

· a téli fénykép egy 2 évvel ezelőtti állapotot mutat, melyen jól látható, hogy a mélygarázs bejárata (amely egyébként egy fűtött felület) letisztított állapotban van, a fotón látható járdaszakasz pedig a szomszédos épülethez tartozik.

A levélben található további felvetésekkel kapcsolatosan, nem vagyunk illetékesek, kérjük továbbítsák a megfelelő hatósághoz."

-----

FRISSÍTÉS 2019.02.01.:

A Budapest Közút válasza:
"A XII. kerület Németvölgyi út - Jagelló út - Stromfeld Aurél út által határolt területen a gyalogos közlekedésre vonatkozó észrevételeire az alábbi tájékoztatást adjuk.
Általánosságban elmondható, hogy ahol gyalogos közlekedésre járdán lehetőség van, ott ezt a járművezetők számára nem szükséges előre jelezni. Mindazonáltal társaságunk csak közterületen elhelyezett közúti jelzések tekintetében illetékes, parkolóházak, nagyobb forgalmú ingatlanbehajtók esetén a magánterületen az ingatlantulajdonos helyezhet el jelzéseket. A fentiek alapján kérjük forduljon a Hegyvidék Bevásárlóközpont üzemeltetőjéhez.
Véleményünk szerint a gyalogosok számára a járdán közlekedés ezen a területen nem jelent balesetveszélyt, forgalomtechnikai eszközök kihelyezését nem tartjuk indokoltnak.
Tájékoztatjuk, hogy a tárgyi területen a járdák kezelési és üzemeltetési feladatait a közterület tulajdonos XII. kerületi Önkormányzat végzi, így az akadálymentesítéssel és sikosságmentesítéssel kapcsolatos észrevételeti szíveskedjék feléjük jelezni."

-----

Az Apor Vilmos téri Hegyvidék központ felépítése utáni megnövekedett gépjárműforgalom célhoz jutását megoldották:
1 felszíni parkolók,
2.mélygarázs,
3 forgalomszervezéssel a plázához terelés 4 irányból Jagelló útról lentről és fentről, Szendi Árok felől lentről és fentről,
4. + egy új buszjárat beiktatása (110-es)
5. a legújabb döntés a "PARKOLJ és UTAZZ" kedvezményes parkolási díjú területté kijelölés.
A gyalogosok védelme érdekében semmi sem történt .Idős emberek laknak a környéken. A templom hátsó kapuján kijövők járdája elfogy. nem akadálymentes. A gépjárművezetők figyelmét nem hívja fel tábla a gyalogosokra. A gyalogosok is fegyelmeztetés nélkül az úttestre kerülnek. Az úttest másik oldalán van járda, de az "Vigyázz autó" tábla nélkül a mélygarázsból az erős lejtőn gyorsítva hajtanak fel a járdaszíntre. - a gyalogosokra tábla nem figyelmeztet. Gyermekkocsi, kutya pórázon előbb kerül a veszélyes területre. A túloldalon kialakított felszíni parkolók vannak, járda nincs. A villamos megállóktól is csak a mélygarázs nem belátható kijáratába belépve jutnak haza, ill. a villamoshoz a gyalogosok. Postát, Otp- Kormányablakot nyitottak a pláza üzleti forgalmának növelése érdekében. Gyakorlatilag az úttesten közlekedő járókelők az öt irányból (ötödik a mélygarázs) gépjárművek között középen közlekednek gyalogosan haza, misére, postán maradó küldeményekért, bankba. Télen az az egyetlen járda, ami van nem csúszásmentes. A Németvölgyi út felőli lehajtás agglomerációs menekülő útvonalként is működik, gyakori dugókkal A helyszín ma már egy utca jellegű közterület név nélkül, járdák nélkül, de agresszív gépjármű forgalommal.Közmeghallgatáson téma volt (többek között, de egy nagyobb körben, további bejelentésekkel is készülök.) - bejárás,felmérés, megoldás 2éve nem történt. (A mellékelteknél több fotó készült) Üdvözlettel: Harsay Ilona

Probléma helyszíne
Budapest XII. kerület, Hegyvidék, Apor Vilmos tér 13

Hozzászólások

  • Lukács Máté lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "Az Apor Vilmos téri Hegyvidék központ felépítése utáni megnövekedett gépjárműforgalom célhoz jutását megoldották: 1 felszíni parkolók, 2.mélygarázs, 3 forgalomszervezéssel a plázához terelés 4 irányból Jagelló útról lentről és fentről, Szendi Árok felől lentről és fentről, 4. + egy új buszjárat be...

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Egyéb szervezet"-ról "XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata"-ra.

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés nevét "gyalogosok veszélyeztetése, járdák hiánya. akadálymetesítés hiánya, figyelmeztető táblák hiánya"-ról "Gyalogosok veszélyeztetése, járdák-, akadálymetesítés-, figyelmeztető táblák hiánya"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A Hegyvidék Bevásárlóközpont illetékességére vonatkozóan az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni:

    · a mélygarázsból érkező autósok számára a vonatkozó KRESZ szabályai
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Hegyvidék Bevásárlóközpontnak elküldve
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Egyéb szervezet

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "Egyéb szervezet"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Szilágyi Dóra elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Harsay Ilona bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Tönkretett zöldterület

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata
    Gyógyfű utca (XII. kerület, Hegyvidék)
  • Megoldásra vár
    3
    Megoldásra vár
    3

    Útburkolati jelek, táblák hiánya

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata
    Kiss János altábornagy utca (XII. kerület, Hegyvidék)
  Vissza az oldal tetejére