Megoldatlan

46-os busz

A XVII. kerületből a XV. kerületbe tömegközlekedéssel átjutni felér egy kínzással. Jelenleg csak a 46-os busszal lehet közvetlen, átszállás nélkül megtenni ezt a távot. A busz útvonala és menetideje borzalmasan hosszú. Példaként említem, hogy ha valaki a XVII. kerületi Fő térről (Rákoskeresztúr, városközpont) akar eljutni a XV. kerületi Fő térre, az összesen 40 megálló és kb. 50 perc. Ez rettenetesen sok mind időben, mind megállóban. Ráadásul az útvonal 80%-a olyan utakon megy, ahol a burkolat minősége kritikán alul. Lásd Cinkotai út, Simongát utca, Jókai Mór utca, Baross utca, György utca, Szentmihályi út, Erdőkerülő út, Nyírpalota út. Persze vannak felújított útszakaszok is (Csömöri út, Rákosi út), de az út megtétele felér egy 50 perces agyrázkódással. (Nem is értem, hogy szerencsétlen sofőrök hogy bírják.) A Cinkotai autóbuszgarázs megálló előtti burkolat a legrosszabb. Már csak emiatt is elviselhetetlen ez a hosszú út.
A másik dolog, hogy az útvonal miatt (szűk kis utcák) a 46-os vonalán nem csuklósbusz, hanem kicsi, három ajtós busz jár. A menetrend szerint 30 percenként. Így ha valaki lekési a buszt vagy a busz hamarabb elmegy (mindkettőben volt már részem), akkor az eljutás A-ból B-be nem 50 perc, hanem 80. Autóval ezt a távot 20-25 perc alatt meg lehet tenni (akár a nulláson, akár közúton). Hétköznap pedig még tömeg is van a buszon.
A másik verzió többszöri átszállás (az átszállások közötti várakozással ugyanott van az ember), vagy beutazás az Örs vezér térre, onnan Bosnyák tér, majd onnan vissza ki a XV. kerületbe. Ez időben és útvonalban ugyanúgy elviselhetetlenül hosszú. (Most vasárnap, 10.14-én a Bakancsos utcai megállótól a Székely Elek út megállóig 1:40 perc alatt jutottam el, kétszeri átszállással, a 46-os, 296-os és 125-ös busszal. Ez botrányos!)
A BKK-nak először is egyeztetnie kellene a Budapest Közúttal ezen útszakaszok rendbetételével (kátyúzás, útfelújítás) kapcsolatban. Másrészt szükség lenne egy másik járatra is, amely gyorsabban (kevesebb megállóval, egyenesebb útvonalon) jut el a XV. kerületbe. A jelenlegi útvonal, útidő lerövidítésével, illetve a menetrendek összeegyeztetésével (hogy ne fél óránként menjenek a buszok).
Természetesen a 46-os buszra is szükség van, de még nagyobb szükség lenne egy gyorsabb járatra a két kerület között. A külső kerületek közötti átjárásra is nagyobb figyelmet kellene fordítani!
+ Megjegyzés: A Gida utca és Ida utca megállókat könnyű félrehallani, összekeverni annak, aki nem ismerős az útvonalon. Érdemes lenne az egyiket átnevezni.
Kérem, fontolják meg a fent leírtakat! Köszönöm!

Probléma helyszíne
Budapest XVII. kerület, Rákosmente, Pesti út 170

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0035537/2018
    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00037428

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését, melyre szakterületünk azt válaszolta, hogy a BKK járatainak követési gyakoriság
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Firkált, elforgatott táblák

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Császárfa utca (XVII. kerület, Rákosmente)
  • Megoldott
    3
    Megoldott
    3

    Busz

    Beküldés ideje:
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Pesti út (XVII. kerület, Rákosmente)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Matricás elfordult tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Normafa, Gyermekvasút (XII. kerület, Hegyvidék)
  Vissza az oldal tetejére