Megoldatlan

Tervezetlen, céltalan, gazdátlan terek

Fontos, sok ember által látogatott térről van szó: Árpád híd pesti hídfője az Államkincstárral, az ORFK-BRFK rendőrpalotával, OEP-pel, számos busz megállójával, Országos Levéltárral, Szlovák Tanítási Nyelvű Gimnáziummal. Nem messze van innen a Honvédkórház. Naponta több ezer ember fordul meg itt.
A tér meghatározó eleme a rendőrség parkolója, amelyen átlós irányban vonul keresztül a több ezer ember naponta, egyrészt a rendőrségre indul dolgozni, másrészt itt vágja le az utat a levéltárhoz, vagy egyéb célponthoz igyekezve.
A parkolót régi plakáttartó elemek váza veszi körbe. El kéne már bontani. Ideje volna, évek óta ott van.
A fák állapota? Beszéljenek a képek.
A kincstár előtt van egy szakasz, ahol annyira futotta, az ecetfákat kivágták, a fémváz maradt. Szerintem fordítva kellett volna.
A vázak között ösvények indulnak mindenféle irányba, nyilván az ésszerűség által diktált módon. Nagyon sáros tud lenni a helyszín eső idején.
Kedvenc képem a kincstáros, előtérben pár parkoló autó, előttük az obligát, funkció nélküli fémváz, szemét, és mindez olyan elhagyatott összképet mutat, mintha nem a város egyik nagy csomópontján, hanem egy elhagyott gyártelepen volnánk.
Jó érzésű munkások élénk zöldre fújták az eltávolított fémvázak aszfalthoz rögzített csonkjait, hogy bele ne botoljon a járókelő. Apró figyelmesség. Utánagondolva szerintem csak azért vágták ki a fémrudakat, hogy megnyissák a járókelők özönének a helyet.
A buszmegállók frontján a járda egy helyen kiszélesedik, gyanítom, ott egykor betonlábakra épített BKV-sofőr melegedő és felvételi épület lehetett. Fájó a hiánya, tényleg csak egy ilyen hiányzik innen.
A sarkon a futár-kijelző mellett valami szocreál műalkotás díszeleg, valahogy nem sodorta még el az idő. Mögötte büszkén emelkedik a rendőri üvegpalota. Két korszak találkozása.
Összefoglalva: az egész tér egy szégyen.
Kérdésem: mikor láthatjuk első jelét annak, hogy bárki is törődik ezzel a térrel?

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, XIII. kerület

Hozzászólások

  • Valkai József hozzászólt a bejelentéshez.

    Igen, es? Meg kellene oldani/oldatni es nem csak tenyeket kozolni.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Jarokelo.hu!

    Tájékoztatjuk Önöket, hogy a http://jarokelo.hu/budapest/bejelentesek/3483/tervezetlen-celtalan-gazdatlan-terek bejegyzés kapcsán említett terület nem a Lomb utca, hanem a Róbe
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Jarokelo.hu!

    Tájékoztatjuk Önöket, hogy a http://jarokelo.hu/budapest/bejelentesek/3483/tervezetlen-celtalan-gazdatlan-terek bejegyzés kapcsán említett terület nem a Lomb utca, hanem a Róber
    ...
  • Le Marietta hozzászólt a bejelentéshez.

    Újraküldtem az önkormányzatnak.
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt.

  • Kuthi Áron hozzászólt a bejelentéshez.

    3 hét eltelt, semmi válasz. Elismerem, bonyolult probléma.
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt.

  • Kuthi Áron bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére