Megoldatlan

15/115-ös busz megállója

A 15/115-ös busz a Pannónia utca 85. előtti megállójának áthelyezése ügyében (legalábbis ennek megfontolására) kértem információt a BKK-tól 2 évvel ezelőtt.
Az indokok:

1. megállók közötti távolság

- a Dráva utcai és a Pannónia utcai (újabban Tisza utcának nevezett) megálló között 150 m a távolság, míg a következő megálló (Gogol utca) legalább 500 m-re található
-> a megálló húsz éve történt kialakításakor a 133-as busz járt az Árpád híd - Lehel tér útvonalon, kifejezetten azzal a céllal, hogy a Vizafogó-Dráva utca-Pannónia utca lakótelepeinek főleg BKV-val közlekedő, nyugdíjas utazóközönségét a piacra juttassa. Ebből a szempontból érthető a közeli megálló. Közben azonban a buszok útvonalát először a Boráros térig hosszabbították (a 15-ös a Gyöngyösi utcától indul), ekkor még kikerülték a Lehel teret, majd abba az irányba módosították az útvonalukat.

2. biztonságos megközelíthetőség feltételei nem adottak

- a megálló közvetlen környezetében a kerület egyik legnagyobb általános iskolája, egy szakiskola, valamint óvoda található, ahonnan a megállót biztonságosan megközelíteni nem lehet (nincsen kijelölt gyalogátkelőhely sem a Pannónia, sem a Vág utcán, a gyerekek, szülők az autók között kénytelenek átmenni)
Néhány éve átadták a RAM-ot is, ami az óvoda mellett található, tehát az oda látogatók is a Vág utca felől közelítenek a megállóba, amelyen NINCSEN kijelölt gyalogátkelőhely.

3. zajterhelés

- a Pannónia u. 85. előtt lévő megállóba beálló buszok zaját a környező házak felerősítik, így nagyjából 300 lakás (1000 ember) nyugalmát zavarva. A megállóval szemben található házak (amelyekben én is élek) hálószobái ezen az oldalon találhatóak - az "újabb" buszok alapjáratát pedig sikerült úgy beállítani, hogy amikor a megállóban tartózkodik a jármű, az egész lakás (ablakok, emberi test) rezonál... (Ezt nem is értem, lehet, hogy véletlen, ennyire nem vagyok járatos a fizikai jelenségekben)

A Pannónia utcában 2 éve zajlott építési munkálatok során ideiglenes megállóhelyet alakítottak ki kb. 50-100 m-rel a mostani megállóhoz képest, a Vág utca után, ami az általános és szakiskolások számára lámpás, kijelölt gyalogátkelőhelyen megközelíthető, az óvodából nem is kell közúton átkelni. A megállót nem házak veszik körül, így a zajterhelés sokkal kisebb, valamint közelebb található a következő megállóhoz.

A BKK-tól ezt a választ kaptam:
"A 15-ös jelzésű autóbuszok megállójának meghatározását korábban a helyi önkormányzat bevonásával, mint az ott lakók és közintézmények érdekeit képviselő hivatallal határoztuk meg. A Tisza utcai megálló több mint két évtizede azonos helyén van, jogilag, forgalomtechnikai szempontból megfelelő helyen. A hivatkozott óvoda és iskola egy utcával előrébb található, és ott van a kijelölt gyalogátkelőhely is, éppen az iskola és az óvoda között, a Tutaj utca kereszteződése előtt, vagyis az átkelés biztonságos. "
(nem igazán értették, hogy azért, mert a Pannónia utcán és a Tutaj utcán át tudnak menni a diákok, még nem érkeznek el a Vág és a Pannónia utca kereszteződésében található megállóhoz...)

Köszönöm, ha foglalkoznak ezzel a kérdéssel (ami megoldására mostanában főleg a zajterhelés miatt próbálok fórumot találni).
Üdvözlettel,
Vaszkó Angéla

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Pannónia u. 96-102

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett a bejelentőtől visszajelzés.

  • V. Angéla visszajelzésére vár.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0005453/2018
    budapest@jarokelo.hu

    Tárgy: tájékoztatás

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett "Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (27407)" tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • V. Angéla hozzászólt a bejelentéshez.

    Javasolnám, hogy gondoljon egy picit azokra a kedves nyugdíjasokra is, akik a Vág és a Pannónia utca KÖZÖTTI szakaszon laknak. És a gyerekek biztonságára. És a lakók nyugalmára. A megállók kialakításá...
  • Újlipótvárosi Újlipótvárosi hozzászólt a bejelentéshez.

    Ahogy Őn is írta, sok nyugdíjas használja a járatot! Nekik igenis fontos az a pár méter!!!
    Azt gondolom lényegtelen, hogy 20 vagy 30éve. Én 27éve lakom a megálló melletti házban azóta biztos, hogy it
    ...
  • V. Angéla hozzászólt a bejelentéshez.

    p.s. a BKK úgy tudja, hogy 20 éve alakították ki a megállót - esetleg őket is helyesbíthetné
  • V. Angéla hozzászólt a bejelentéshez.

    Gratulálok a kedves és jóindulatú hozzászólásához, nagyon köszönöm, hogy felhívta erre a tényre a figyelmemet, és őszintén sajnálom, hogy Önnek ekkora gondot jelentene “néhány plusz métert gyalogolni”...
  • Újlipótvárosi Újlipótvárosi hozzászólt a bejelentéshez.

    Ez a megálló legalább 30éve ott van és nagyon jó helyen van, a környékbeliek megszokták! Gondolom Ön ez elmúlt években költözött ide....akkor nem tünt fel, hogy egy megálló van a háza elött???? Ha en...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Ön egy vagány nő. Nagyon tetszik, amit írt.
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • V. Angéla bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kijelző nem működik

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Budapest, Boráros tér H, 1095 (IX. kerület, Ferencváros)
  Vissza az oldal tetejére