Megoldatlan

Megállónevek - Csepel

Anonim Járókelő

Csepel nagyon speciális kerülete a fővárosnak: éles határokkal van elválasztva a környező kerületektől, ezáltal egy kis helyen járnak fel-alá az autóbuszok a kerület minden szegletét feltérképezve, csak néhány ponton lehet ki- illetve bejutni a szigetre. Ebből adódik az, hogy több járat is keresztezhet egyes utakat, és így azonos nevű megállóhelyeken állnak meg, attól függetlenül, hogy a kettő között nagy a távolság. Ez az utasok számára megtévesztő lehet, főleg a helyismerettel nem rendelkezőknek. Ebből kifolyólag szeretnénk kérni több megálló átnevezését is, melyet alább összefoglaltunk.

Véleményünk szerint:
- A F04297 és F04298 kódú "Csepeli híd" megállónév helyett célszerűbb lenne a híd valódi nevét, a "Kvassay híd" megnevezést használni.
- A rég megszűnt "Sósfürdő" helyett (F04297 és F04298) a "Gubacsi híd" megállónév használata célszerűbb lenne.
- Az F04302 kódú "Szállító utca" megálló fenntartása felesleges, hiszen három perccel később a 179-es autóbusz az út másik oldalán is megáll a "Közterületfenntartó Zrt." megállóban. Ehelyett a "Szállító utca 6." megállók (F04299 és F04357) kaphatnák meg a "Szállító utca" elnevezést, mely szerencsésebb, mint a házszámmal kiegészített verziója.
- Az F041093 kódú megálló helytelen neve "Duna utca", ami a kerület Gubacsi híd felőli végében található, a helyes megnevezés itt "Duna-lejáró utca" lenne.
- A "II. Rákóczi Ferenc út" megálló a H7-es hév-végállomás végénél található, így kedvezőbb lehetne a "Csepel H" megállónév használata, jelezve az átszállási lehetőséget a kötött pályás járműre.
- A "Kikötő utca" megállók egymástól nem messze, mégis két utcányira találhatóak egymástól. A 71-es autóbusz megállóhelyeinél (F04215, F04216) kedvezőbb lenne a Kikötő utca/Szebeni utca, míg a 151-es vonalnál (F04198, F04199) a Kikötő utca/Széchenyi István utca megnevezések.
- A 151-es autóbusz "Kossuth Lajos utca" (F04190) megállóhelye megszüntethető, és egybevonható a 35-ös autóbusz "Széchenyi István utca" megállójával (F04192), ezzel megkönnyítve az utazóközönség dolgát, hogy nem kell a két megálló között várni a buszt, miközben figyelik, hogy melyik érkezik hamarabb. Ezzel egy időben az autóbuszok megállhatnának a 71-es autóbusz F04194 kódú "Görgey Artúr tér" megállóban, melyet megállópárjával együtt (F04195) átnevezhetnének "Görgey Artúr tér/Táncsics Mihály utca"-ra Továbbá a "Széchenyi István utca" megállónevek (F04191, F04192) helyett előnyösebb lenne a "Görgey Artúr tér/Kossuth Lajos utca" megnevezés.
- Az Ady Endre út és Kossuth Lajos utca kereszteződésénél található megállópárt (F04314, F04315) pedig célszerű lenne ugyanúgy elnevezni Ady Endre út/Kossuth Lajos utca"-ra, az eddigi "Csepel, Kossuth Lajos utca" és "Ady Endre út (Kossuth Lajos utca)" helyett.

Ezen kívül szeretnénk kérni a "Szent Imre tér" megállónév bemondásának újra felvételét, mert a jelenlegin magyartalan hangsúllyal hangzik el. Segítségüket előre is köszönjük!

Probléma helyszíne
Budapest XXI. kerület, Csepel, Szent Imre tér

Hozzászólások

 • Németh Zs. hozzászólt a bejelentéshez.

  A probléma jelenleg még nincs megoldva.
 • Lukács Máté lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

 • Járókelő Eszter megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

 • BKK Ügyfélszolgálat válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Ügyszám: 0038/0018396/2018
  budapest@jarokelo.hu

  Tárgy: tájékoztatás

  Tisztelt Cím!

  Társaságunkhoz érkezett "Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (26425)" tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Sági Katalin elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Ügyfélszolgálat

 • Sági Katalin elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Ügyfélszolgálat

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  A BKK Ügyfélszolgálata nem reagált az ügyre, kérlek Titeket, küldjétek el újra a bejelentést! Köszönöm szépen! :)
 • S-N Szabolcs elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Ügyfélszolgálat

 • S-N Szabolcs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "BKK Ügyfélszolgálat"-ra.

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére