Megoldott

Hősök terei buszmegálló-anomália és egyebek

Először is: a Dózsa György út a Szondi utca és a Szabolcs utca között elég lerobbant állapotban van, mikor fogják felújítani?

Komplex problémám van, a Hősök terén valamikor átrendezték a megállási rendet, ez kihat a 30-30A-230, 20E, 75, 79 járatra, ami egy megállóban áll meg, továbbá a 105-ös buszra. Régen az Apor Vilmos tér felé nem is volt a Dózsa György úton megállója a a 105-ösnek, emlékezeteim szerint mindig az Andrássy úton állt meg. Ezt valamikor megváltoztatták, az Andrássy úton lévő megálló megszűnt. Ezt akkor vettem észre, mikor a busz ott nem állt meg, többszáz méterrel elköltöztették a megállót. Ez nem lenne nagy baj, ha nem szüntették volna meg az Andrássy úton lévőt. De megtették, sok ember -turista és nem turista- sokáig még a régi helyén várta a buszt, hiába, az nem állt meg.
Így ugyan könnyebb átszállni a fentebb sorolt járatokra, sőt a 72-es trolira, csak épp elvettek egy megszokott megállót. Fel-és leszállni viszont elég macerás, mivel közvetlenül a járda szélén ott magasodik fa és oszlop, előbbiből egy évek óta csak egy csonk. (Nem kellett volna esetleg a Főkertnek szólni, hogy ugyan már, szüntessék meg az éktelenséget?)
Oszlop a 30-20E-75-79-ek megállójában is zavaró tényező. Nem lehetne beljebb költöztetni a fákat és a vezetéktartó oszlopokat? Jó lenne utasnak és sofőrnek egyaránt! Így is időszerű felújítani a járdát/megállót/"buszöblöt", mert kriminális állapotban van ahhoz képest, hogy egy forgalmas megálló. A térkővel kirakott buszmegálló eleje/vége a képen látható módon egyébként balesetveszélyesen meg van sérülve, a kövek vándorútra tértek.

Ezen kívül veszélyes szituációk szoktak lenni (a Hősök teréről kikanyarodó, majd onnan) az Andrássy útra jobbrakanyarodó sávot használók és a gyalogosok és kerékpárosok között. Ama sáv amúgy javarészt buszsáv. Ugyanis egyszerre van zöld a sok autósnak, a sok kerékpárosnak és a még több gyalogosnak. Egy lámpahangolással könnyíthetnék ezen szituációt, véleményem szerint később legyen a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak zöld, mivel sok autós kanyarodik itt jobbra, így jobb, ha nincsenek feltartva a gyalogosok és kerékpárosok által, elég ha a buszokat és trolibuszokat feltartják az autók. Utóbbiak egyébként sokszor beljebb sorolnak egy sávval, mivel ott legalább lehet haladni.

Ezeken kívül a Dózsa György út-Andrássy út sarkán egy lyuk tartozik egy közműfedélhez, valamint ennek közelében egy csúf oszlophoz még csúfabb közműdobozok dukálnak, elcsúfítva Budapest világörökségi helyszínét. (Bár lehet csak én merülök el a részletekben.)
Továbbá a kerékpársáv a Dózsa György úton nincs felfestve, az úgy néz ki, mintha járda lenne, ezért legyenek szívesek ezt felfestéssel jelezni.
A Szondi utca előtti lámpához pedig tartozik egy buszoknak fentartott kiegészítő lámpa, ami viszont az előtte lévő fa miatt nem látszik.

Probléma helyszíne
Budapest VI. kerület, Terézváros, VI. kerület

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A Futár-oszlop a megállóáthelyezés miatt viszont így nincs jó helyen, meg amúgy sem, a járda közepén...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A buszmegálló vonalában leaszfaltozták az utat, a megálló környékét szintén. Maradt viszont három oszlop az útban, de még mindig jobb a helyzet, mint eddig volt.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (2518)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    A Dózsa György út vonalában a Hősök te
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Az adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    nem működő kijelző

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Hohl Teodor
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Váci út (XIII. kerület)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Metro Ecseri út, Pöttyös utca megállók

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Ecseri út (IX. kerület, Ferencváros)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    H5-ös HÉV tisztasági problémák

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Batthyány tér M+H (I. kerület, Várkerület)
  Vissza az oldal tetejére