Válaszra vár

Használhatatlan aszfaltút a Citadella körül

Na ez is a kerület és a főváros egyik büszkesége. Ezen az úton naponta több száz vagy ezer turista is felsétál, hogy gyönyörködjön a Citadella panorámájában. És vajon mit gondol, amikor ezt a hihetetlenül rossz állapotban lévő utat meglátja, végigmegy rajta? Az is a rendszerváltás egyik csődje. A főváros 27 éve nem tudja kitalálni, hogy mit kezdjen a rosszemlékű erődítménnyel és környezetével. Csak gratulálni lehet az illetékeseknek. Tudom, most jön néhány kör, hogy ki is az illetékes, a kerület, ja, az nem, akkor a főváros, ja, az sem, meg jogvita, meg miegymás, és fogadjam el a választ. De miért? Ez a főváros egyik szégyene. Áll itt egy szovjet győzelmi emlékmű, az úgynevezett Szabadság-szobor, aztán egy lepusztult katonai erődítmény, az úgynevezett Citadella, az osztrák elnyomás jelképe. Az út, ami körülöleli, az autós forgalom elől le van zárva, csak a szerencsétlen biciklisták kerülgetik a kátyúkat, de itt már több a kátyú, mint az út. Közben meg megy ezerrel a pénzcsinálás, bódé bódé hátán, meg lehet nyilazni is, valahova gyűlik a pénz, csak éppen arra nem jut soha, hogy rendbehozzák végre a környéket. És ezt az elképesztően elhanyagolt utat Citadella sétánynak merik nevezni. Jó vicc!

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Citadella stny. 1

Mapillary

Mi az a Mapillary?
Fotózd be az egész utcát Mapillaryvel
Ehhez a bejelentéshez nem találtunk közeli utcaképet. Töltsd le a telefonodra a Mapillary utcakép-készítő alkalmazást, készíts nekünk a helyszínről új utcaképeket, és a Járókelőn beágyazzuk őket a kátyúbejelentések alá.
Irány a Mapillary

Hozzászólások

 • Járókelő Bryan hozzászólt a bejelentéshez.

  Itt a ~2 évvel ezelőtti bejelentésem:

  https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/6957/katasztrofalis-allapotu-citadella-setany

  Az illetékes hivatal válasza hűen tükrözi az országban uralkodó állapot...
 • Járókelő Bryan hozzászólt a bejelentéshez.

  Csapó Zsolt: 0 itt a forgalom? Az autós forgalom bizonyára, de a bringások tucatjai tekernek fel ide naponta (hetente én is járok erre 5-10 alkalommal), akár edzés jelleggel, akár azért, hogy gyönyörk...
 • Járókelő Bryan hozzászólt a bejelentéshez.

  Országimázs felsőfokon... Persze a Várkertbazárba bele tudtak lapátolni néhány milliárd forintot, itt viszont egyre lepukkantabb ez a néhány száz méter aszfaltréteg.
 • Járókelő Bryan hozzászólt a bejelentéshez.

  J P: évekkel ezelőtt már én is bejelentettem ezt, akkor annyit válaszolt nagy kegyesen a Tisztelt Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., hogy majd egyszer meg lesz csinálni...
 • J P hozzászólt a bejelentéshez.

  Botrány, hogy turisták és helybeliek tízezrei látogatják jó időben ezt a helyet, és nem volt még rá két hét, hogy végigburkolják európai módra. Már az is valami, hogy valaki bejelentette. Nyáron járta...
 • Mudry György hozzászólt a bejelentéshez.

  Kicsit indulatosra sikerült a bejelentés, amiért elnézést, de alapvetően igazam van, és csatolnám még hozzá a "fotókiállítást" is.
 • Csapó Zsolt hozzászólt a bejelentéshez.

  Gyakorlatilag nulla ott a forgalom, amíg hozzá nem nyúlnak az egészhez, biztos nem lesz felújítva.
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


  Tisztelt Cím !

  Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP- 123233 /2017-es érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Városigazgatóság Főosztálya részére.

  Tisztele
  ...
 • Sági Katalin (admin) elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros

 • Mudry György bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére