Megoldott

Balesetveszélyes buszmegálló

Anonim Járókelő

Tisztelt Címzett!

Jelige: "Csak egy kis festék kellene!"

Csepelen a jelzett buszmegálló balesetveszélyes. Nem megoldott a buszmegállóban leszállók kerékpárúton való átjutása. (Illetve a fordítottja sem, de abba az irányban nincsen egyszerre, tömeges mozgás.) Nemrég nem sokon múlt egy baleset,ahol kisgyermekek a lábak között, a korlát alatt átbújva váratlanul a kerékpárút közepén bukkantak fel. Véleményem szerint szükségtelen tovább kifejtenem a helyzet veszélyeit.

Nézőpontom szerint mindenki számára egyértelmű, jelzett és jól belátható(!!!) útvonalra lenne szükség. Pl. a megálló két végén vagy a közepén (a váró kitakarhatja a közlekedő feleket!) gyalogos átkelőhely kijelölésével. Ezzel egy időben a korlátok fejlesztése, hogy ne lehessen megkerülni és váratlanul átbújni alattuk.

Továbbá forgalom technikailag elfogadhatónak tartanám kerékpáros nyomvonalak kijelölését a közúton is, a Margit hídhoz hasonlóan.

Mind a kerékpárút, mind a buszmegálló nagy forgalmú. gyakorlott kerékpárosoknak a széles, nem nagy sebességű közűt biztonságosan használható végig. Kerékpáros nyomvonal kijelölésével a jelenleg kötelezően használandó kerékpárútnak lenne alternatívája, ahol az autós forgalommal egy ütemben tudnának haladni azt azt választó kerékpárosok is.

Üdvözlettel,
Kulcsár István

Probléma helyszíne
Budapest XXI. kerület, Csepel, XXI. kerület

Hozzászólások

  • Bardócz Csaba hozzászólt a bejelentéshez.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (2345)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk.

    Az autóbusz megállóhely környezetéb
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Banovec Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    Ha a II. Rákóczi-Koltói Anna utcáról jövök, mindig elfelejtem, hogy itt kerékpárút van, tehát nem megyek rá. Nem is tudnék, mert ahogy a buszból elnéztem, kacifántosan van megoldva a ráhaladás, ami pe...
  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére