Megoldatlan

SzemétSziget, Szomorú-lakosok, zajártalom és veszélyessé váló környék

Anonim Járókelő

Előszónak megjegyezném hogy a sziget mindenkié, és felháborító hogy minden évben elveszik tőlünk felnőttektől, gyerekektől és idősektől! Sokan azt hiszik csak egy hét az egész, viszont az igazság az hogy már hetekkel előtte alig van olyan hely ahová el lehet jutni a szigeten mivel elkezdik feltúrni, lezárják a területeket, a fesztivál idején belépni tilos ez egy hét, aztán jön az összepakolás és takarítás amit megint nem szoktak elkapkodni, ez-idő alatt bejutni megint lehetetlen, hetekig is képesek elhúzni a dolgot, szóval összességében azon állampolgároktól akiknek az adója nagyban közrejátszik a sziget mindennapjaiban, tisztaságában, állapotában, megvonják a sziget használatát épp abban az időben amikor igen is ki lehetne használni, nyár közepétől egészen a végéig!
Ez egyes haszonleső politikusok szemében normális,
de az állampolgárok szemében egy nagy kalap ********!

A sziget mindenkié, felháborító hogy pár hippi miatt le kell mondaniuk róla a környéken lakóknak és az ide járóknak több mint egy hónapra, az év legszebb hónapjára!

Hosszú évek óta kell tűrnie Óbudának és a helyi lakosoknak a fesztivállal járó számtalan negatívumot!

Tisztában vagyunk vele, sokan azt feltételezik hogy mekkora hasznot húz belőle Óbuda, de mint rég itt élő lakos biztosíthatom az e-képp gondolkodókat, mi évről-évre csak egyre több hátrányát látjuk és előnyét keresve sem találjuk, annyi hasznon nincs rajta hogy a hidat rendbe hozzák...

Sokan azt mondják, jelentős többségben azok akik nem is a környéken laknak hogy ez nem nagy dolog, én személy szerint kb 5 utcányira lakom a szigettől, de az ami itt nem is 1, hétig hanem 1 hónapig zajlik, a helyi lakosoknak már túl sok, ebben a környékünkön szinte mindenki egyet ért.

A fesztivál előtt már 1-2 héttel zárva a sziget, aztán jön a beáramlás ami rengeteg zajjal, kosszal és megbotránkoztató személyekkel/jelenetekkel jár, ez a fesztivál kezdetét követően csak súlyosbodik! Az 1-2 hetes lezárás pedig "takarítás" címen megismétlődik a fesztivál után is, szóval bárki szeretné betenni a szigetre a lábát az pont a legszebb nyári hónapokban nem teheti meg.

Amint elkezdődik a fesztivál, a környéken tetőznek a szeméthegyek, bevásárlókocsik, sátorozók, alkoholizálók és szerelmeskedők töltik meg az eldugott és kevésbé eldugott helyeket is, a fesztivál negatívumai évről évre egyre inkább és távolabb is kilépnek a szigetről!

A boltok megtelnek félmeztelen fiatalokkal, akik higiénés szokásaikat illetően szemmel láthatóan nagyon leadtak az alap elvárásokból is, gyakran 1-1 hajléktalant is tisztábbnak titulálhatnánk.

A lakás ablakait a nagy nyári 40+ fok hőségben vagy bezárjuk és megfulladunk, vagy nyitva hagyjuk és lemondunk arról hogy egy hétig nyugodtan aludhassunk, ugyanis bár minden évben azt állítják hogy jobb a zajszűrés, de mint helyi lakos állíthatom, csak egyre több zaj szűrődik ki onnan, és én még nem is lakom épp túl közel, pedig én egész évben itt adózom, itt élek!

A pohár akkor telt be végleg, mikor fesztiválozók, lakásunkhoz inkább mint a szigethez közel eső ponton végezték kis- és nagydolguk melyet ott is hagytak.

Adózunk, építjük és szépítjük a kerületet, mert szeretjük, és elegünk van abból hogy ez a fesztivál már évek óta itt pöffeszkedik és teszi tönkre a környéken lakók életét, mindennapjait!

Sokak nevében kérném a III. kerületi hivatalt, írjanak ki szavazást a sziget jövőbeni dolgairól, adjanak lehetőséget nekünk hogy leszavazhassuk végre, és kérjék meg a rendezőket hogy ezentúl máshol tartsák meg a rendezvényt, más kerületet vagy inkább külterületet használjanak, más területet romboljanak, melynek környezete lehetőleg lakatlan és használaton kívül eső!

A III. kerület nem kér többet a fesztiválozókból!
woodstock sem ok nélkül nem NewYork szívében (Central Park) került megrendezésre...

A helyi lakosok már előre rettegnek mi lesz itt, minél közelebb laknak a szigethez annál inkább, aki teheti az akkorra vesz ki szabadságot hogy a fesztivál ideje alatt a környéken se legyen, akinek pedig erre nincs lehetősége az sajnos erre a hétre a pokol bugyraiban érezheti magát!

A fent leírt negatívumok csak töredéke a valós eseményeknek, melyekkel az elmúlt évek alatt találkoztunk!

Vigyék a fesztiváljukat ahová akarják, minden általunk soha nem látott hasznukkal együtt! Választási jogot Óbudának, vissza a szigetet a sportolóknak, családoknak, kirándulóknak, pihenni vágyóknak, a helyi lakosoknak, tűrhetetlen hogy a csend és a nyugalom szigetét, elvegyék és lezárják, kisajátítsák a legszebb nyári hónapban, amikor MI, ÓBUDAI Lakosok és sokan mások talán azt leginkább kihasználhatnánk és élvezhetnénk!

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Május 9. park

Hozzászólások

  • Babus Csaba hozzászólt a bejelentéshez.

    Ácsi, nem csak On el obudan, mi nagyon örülünk neki es büszkék vagyunk ra, hogy a Sziget, magyar "termek". Tobb 100 000 fiatal, nagyon lelkesen keresi fel a Szigetet minden evben, közülük kb 50% magya...
  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    MEGOLDATLAN! :/
    Újabb SEMMITMONDÓ SABLON VÁLASZ Sidó Szabolcs / Főpolgármesteri Hivatal / Városigazgatóság Főosztály "Tollából"! Sajnos ez ugyanaz a sablon válasz amit az elmúlt években is az emberek
    ...
  • Bardócz Csaba megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő.hu!
    A Fővárosi Önkormányzat és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának tulajdonában lévő Óbudai-sziget közterületen megrendezésre kerülő Sziget Fesztivál rendezvénnyel kapcsolatos megkere
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt www.jarokelo.hu Csapata!

    Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP-87286/2017-es érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Városigazgatóság Főosztálya részér
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére