Megoldatlan

15-ös, 115-ös busz V. kerületi vergődése

A 15-ös és 115-ös busszal közlekedem rendszerint, és ma már teljesen megelégeltem, ami hétköznap délután 16:30-tól a csúcsforgalomban lezajlik.
A probléma: A Gyöngyösi utca illetve az Árpád híd irányába tartó járatokon az történik, hogy az ember felszáll a Hercegprímás utca megállóban(laikusoknak: Bank Center magassága) és elindulna a busz a Hercegprímás utcában a Hold utcai megállóba, de az most nem megy, mert a Hercegprímás utcát kövezgetik, hogy "egységes legyen az utcakép".... azt nem lehet tudni, hogy meddig fog ez tartani, de a busz megoldásként beáll az Arany János utcán a dugóba, hogy ki tudjon kanyarodni a Bajcsyra, hogy ott aztán beálljon a balra kanyarodó sávba, ami tele van, sokszor már ide nem tud beférni a busz egy lámpa alatt.
Ha viszont ezt elérte, akkor meg várjuk, hogy a zöld lámpás szakaszban vajon a balra kanyarodó autók be tudnak-e kanyarodni balra? Mert nem tudnak. Mert a Nyugati tér felől érkező autók a Bajcsyn rendszerint beállnak abba a sávba, ahol a számukra szemből érkező autók és 15-ös buszok szeretnének bekanyarodni a Bank utcára/ Podmaniczky térre, illetve a Podmaniczky térről meg a 72-es troli nem nagyon tud kikanyarodni a Bajcsyra, mert útját állják az ott ragadt autók.
Ezt követően pedig a következő érdekes helyzet áll elő. A busz halad tovább, Hold utcán megy végig, majd az örök mécsesnél balra befordul a Báthory utcán, elmegy a Kossuth térig, mert ott van egy megálló, majd ott megy egy kört és visszajön, hogy bekanyarodhasson a Szemere utcába.
Halkan jegyezném meg, hogy a felszállásomtól számítva (indulásom:Hercegprímás megálló) a Batthyány-örökmécses megállóig 8 perc séta. De busszal, a dugóban logikátlanul haladva 20-25 perces mutatvány.

Javaslataim:
Javaslat 1: a Hercegprímás utcai megállót követően a busz bekanyarodhatna egyből balra, ahol a 72-73-as trolik végállomása van, és úgy fordulhatna ismét balra a Bank utcára és haladhatna zökkenőmentesen tovább, a bajcsys dugó helyett. Erről rajzoltam is egy javaslatot a szakértők kedvéért.

Javaslat 2: ha az első javaslat nem működne, mert már hallom: hát ott nem férne el a busz!! túl keskeny ...(ma pl egy hibrid minibusszal jöttem haza, az simán be tudna kanyarodni balra), de ha ez mégsem nyerné el a tetszésüket, akkor a Bajcsy-Podmaniczky tér találkozására felfesthetnének egy olyan útburkolati jelzést(szaggatott vonallal körülhatárolt sárga színű útburkolati jel), hogy az autósoknak jelezve legyen, hogy itt nem tartózkodhatnak, és úgy menjenek át a zöld lámpájukon, hogy ezt vegyék figyelembe, hogy ne akadályozzák a kereszt irányú forgalmat. Erről rajzoltam is egy javaslatot a szakértők kedvéért.

Javaslat 3: a Kossuth-tér megállót vegyük ki a menetrendből. Feleslegesnek tartom, hogy csak ezért az egy megállóért bemenjen oda a busz, hogy aztán visszajöjjön onnét a Szemere utcára. A Szemere utcán lévő Batthyány-örökmécses megálló a Kossuth Lajos térhez képest 500 méteres távolságon belül van. Szóval aki a Kossuth téren szállna fel, az elsétálhat a Szemere utcai megállóhoz, és szálljon fel ott. Erről rajzoltam is egy javaslatot a szakértők kedvéért.

Nagyon remélem, hogy a javaslataim közül az összeset, vagy ha azok végképp nem működnek, akkor legalább 1-1-et alkalmaznak.

UI: a bkk honlapján a menetrendben jól látható, hogy a 15, 115-ös buszokat már 2015. november 29 óta érik retorziók, ami miatt nem jár a hivatalos vonalán, amúgy is ritkán jár, és sokat késik a fent említett okok miatt.
Köszönettel

Probléma helyszíne
Budapest V. kerület, Belváros-Lipótváros, Bajcsy-Zsilinszky út 28-32

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett a bejelentőtől visszajelzés.

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0023005/2017

    budapest@jarokelo.hu

    Tárgy: tájékoztatás

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett "Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (21889)" tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatba
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Lejárt menetrend kint maradt

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Ferenciek tere M (V. kerület, Belváros-Lipótváros)
  Vissza az oldal tetejére