Megoldatlan

Járdán parkoló autó (2. fejezet)

Anonim Járókelő

A Berzenczey utca – Ferenc tér sarkánál rendszeresen parkol egy autó a járdán, szélvédője mögé CBA-s papírlapot téve, ezzel igazolván, hogy ő jogosult a járdán parkolni. De miért lenne az? A járda a gyalogosoké, gyalogos közlekedésre való. Autóval az úttesten lehet közlekedni, és a kijelölt parkolóhelyeken pedig megállni. A CBA számára van kijelölve két hely, rakodás céljából. Tehát vagy ott álljanak meg, akik rakodni akarnak, vagy válasszák a kijelölt parkolóhelyeket, mint teszi azt mindenki más is az utcában, mi gyalogosok pedig hagy közlekedhessünk a járdán. Az sem teljesen világos, hogy aki minden másnap feláll a járdára, az miért úszhatja meg a fizetős parkolást, míg mások rendesen és becsületesen fizetnek minden egyes percért?

Volt korábban pár beszélgetésem a 06-1/377-29-62-es számot kezelő ügyintézőkkel, de hiába küldték ki az illetékeseket, eddig minden kiszállás eredménytelenül végződött. Már több magyarázatot is lehetett hallani, hogy mindezt miért tehetik meg a CBA dolgozói, ezek közt volt az is, hogy azért, mert az üzlet a társasházban van, és ezért tulajdonosként beállhat az udvarra. De ha ennyire beállhat, akkor álljon már be végre, és ne vegye el egy teljes napra majdnem az egész járdát annyira, hogy fél méternél több hely szinte nem is marad a két méter széles járdából. Amúgy azért nem parkol be az udvarra, mert ezek a társasházi udvarok nem is a társasházaké, csak azért lehetett anno lekeríteni a rehabilitációval együtt, mert a társasházak vállalták a területek gondozását. Ezért kerültek a parkolók mélygarázsként a társasházak alá, és ezért nincs a belső udvarokon parkoló. Továbbá ennél a társasháznál azért sem lehet beállni, mert nincs hova. Bent játszótér van, fák, bokrok, láttam már azt az oldalát is a beállónak. Ugyanakkor ezzel kapcsolatban szeretném jelezni, hogy az alkalmazott nem áll jogviszonyban a társasházzal, és mivel az üzlethelyiségnek nem tulajdonosa, így nem hivatkozhat erre sem.

A jarokelo.hu weboldalon az első ezzel kapcsolatos bejelentés jó fél éve született, valamint a 2011. novemberében (jobb alsó sarokban nov. 2011) készült google.maps képen is látható a szabálytalan parkolás, ezért még feltenném azt a költői kérdést is, hogy valóban ennyire hülyének nézik az itt lakókat a CBA dolgozói, és mindezt a Ferencvárosi Közterület Felügyelet valóban ilyen régóta eredménytelenül nézi? Ha ez így megy tovább, akkor egy polgármesteri és vagy képviselői fogadóórán fogom jelezni az esetet, mert ez már a vicc kategóriába sorolható, érdemes a minél nagyobb publicitásra. Egyszer az egyik magyar politikus azt mondta, hogy minden esetben amikor valamit vizsgálunk a jogszerű és az etikus közül azt kell választani, amelyik magasabbra teszi a mércét. Szerintem ez a parkolás nem jogszerű, de hogy nem etikus, az biztos... Valaki belegondolta már magát a kerekesszékesek és a babakocsisok helyébe? Ők hogy férnek ott el? Valószínűleg a rehabilitáció során nem azért lett olyan széles ott a járda, hogy majd valaki úri kedve szerint ott pöffeszkedjen folyamatosan. Szeretném még megjegyezni, hogy az a beálló egy tűzoltási felvonulási terület, a belső udvar csak azon a beállón keresztül közelíthető meg a Tűzoltóság számára.

A renitens autós körülbelül minden második nap felparkol a járdára, tehát ha adott napon épp nem találják ott, akkor érdemes a következő napokban is próbálkozni, lehet a beosztása miatt az autó tulajdonosa aznap épp szabadnapos volt.

A Ferencvárosi Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési, Városüzemeltetési és Felújítási Irodával többször is beszéltem már, de sajnos nekik nincs intézkedési jogkörük, az a Közterület Felügyelet dolga, helyettük nem intézkedhetnek, noha a problémát ismerik. Ezért kérem a Ferencvárosi Közterület Felügyelet mielőbbi intézkedését és a szabálytalan parkolás megszüntetését.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Berzenczey u. 14

Hozzászólások

  • Bardócz Csaba megváltoztatta a bejelentés kategóriáját ""-ról "Parkolás"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Egy fontos info: A kerületi közteresek hatáskörébe tartozik a probléma megoldása. Amennyiben nem intézkednek szabálysértéseknél, büncselekményt követnek el. Be kell jelenteni a konkrét intézkedés elmu...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Ferencvárosi közteresek sohasem intézkednek, még akkor sem, amikor a parkolásgátló oszlopokat kidöntve teherautókkal parkolnak a járdán, tönkretéve azt.
    Hogy miért, azt mindenki sejtheti.

    A CBA cetli...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    kedves adminok! Ez a bejelentés ugye a Ferencvárosi Közterületnek került továbbításra? Mert az ő hatáskörükbe tartozik az eset, a kerületi Önkormányzat / Polg.mesteri Hivatal is mondta, hogy a Közterü...
  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére