Megoldatlan

Szakszerűtlen fenntartás

Tulajdonképpen panaszt szeretnék tenni, mert az okozott kárt majd talán az idő javítja ki, de hátha a jövőben jobban odafigyelnek erre.
Múlt pénteken jártak a környékünkön egészen biztosan nem kertész "szakemberek" füvet nyírni.
Az első képen az látszik, hogy a fűkaszás izmot, energiát nem sajnálva a fatönkön lévő bokorig emelte a fűkaszát, hogy a fűnek egyáltalán nem kinéző kőrisbokrot levágja, miközben a fatönk mellett levő fűcsomókat otthagyta. (A fatönknek is van egyébként története, évekkel ezelőtt vágták ki azt a fát, tavaly őszre ígérte itt a Járókelőn az illetékes a pótlását, ami persze nem sikerült. Közben pár éve belekerült egy kis kőris magonc, ami tavaly még fának nézett ki (1,5 méteresre nőtt egy év alatt), akkor egy arra járó törte derékba a fejlődését szó szerint, de azért idén is kihajtott, szép kis bokrocska kinézete volt, egészen múlt péntekig).
Közben a ház másik oldalán, az önkormányzat tulajdonában levő parkban egy traktoros fűnyíró garázdálkodott. A második képen levő növényekről nyilván azt gondolhatta, hogy valaki túltápozta a füvet, azért nőtt olyan nagyra meg széles levelűre. A harmadik kép a medvehagymamező hűlt helyét és a megtépázott bokrokat mutatja, lehet meg volt fázva, nem érezte az intenzív hagymaszagot nyírás közben, vagy azt hitte az a fűnek a szaga.. Az negyedik képen pedig az látszik, amit minden reggel nézhetek mostantól még elég sokáig.. Ezen a helyen - annak ellenére, hogy tavaly egy új lakó szó szerint kiirtotta itt a bokrokat, amire az illetékes annyit bírt reagálni, hogy sajnálja, hogy ilyen szomszédok vannak itt - már egész szépen beállt kis zöld oázis volt, főleg évelőkből, öröm volt lenézni rá. A legtöbb növény nyilván ki fog újra nőni (bár a medvehagymáért imádkozni kell egy kicsit, vajon összeszedett-e annyi energiát eddig, amiből jövőre majd ki tud hajtani), de addigra garantáltan begazosodik a terület, és a kutya nem fogja venni a fáradságot a kigazolásra.

Én azt gondolom, hogy még ha szakemberhiány van is, ha ilyen rombolásra képes gépeket adnak valakinek a kezébe, az lenne a minimum, hogy legalább arra megtanítják őket, hogy a fű, az egynyári virágok, az évelők és a bokrok között tudjanak különbséget tenni, és károkozás nélkül tudják a dolgukat és a parkfenntartást végezni. Ideje lenne, ha értékként tekintenének a zöldfelületekre is, nem pedig valami nyűgre, amivel foglalkozni kell. És az is jó lenne, ha a parkfenntartás nem ebből a fűnyírásnak csúfolt pusztításból állna, hanem néha visszapótolnák a tápanyagot, amit az őszi meg tavaszi (teljesen felesleges) gereblyézéssel eltávolítanak, és a sok irtás és csonkolás mellett néha új bokrokat, ne adj isten a kivágottak helyére fákat is telepítenének.

Köszönöm

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Hévízi út 5b

Hozzászólások

  • Haris Gergely lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Zotter Orsolya hozzászólt a bejelentéshez.

    Nevetséges válasz, a probléma egyenes kikerülése, nem más ez! Ezeket a növényeket nem biztos, hogy valaki ideültette, mivel ez egy félárnyékos terület és a fű itt nem marad meg, simán lehetséges, hogy...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Zotter Orsolya Úrhölgy!

    Panaszbejelentésével kapcsolatban az alábbi választ szeretném Önnek adni.

    Sajnáljuk, hogy parkfenntartó partnerünk az önkormányzati tulajdonban és kezelésben álló zö
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKM Budapesti Közművek FŐKERT"-ról "III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Járókelő Blog
    részére Iktató száma: 2332/2017

    Tisztelt Járókelő Blog!

    A 20547 számú bejelentésre az alábbi
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Zotter Orsolya hozzászólt a bejelentéshez.

    Megint lenyírták az évelőket is, ez NEM NORMÁLIS!! Teljesen tönkre akarják tenni ezt a kis zöldet, ami itt van nekünk???!
  • Zotter Orsolya hozzászólt a bejelentéshez.

    Megint összetévesztették az évelőket a fűvel :(
  • Haris Gergely elküldte az ügyet az illetékesnek: BKM Budapesti Közművek FŐKERT

  • Zotter Orsolya bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Ömlik mindenfele az öntözővíz

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Sz. G.
    Illetékes: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
    Ágoston utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Vízszivárgás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet
    Békásmegyer H (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  Vissza az oldal tetejére