Megoldatlan

Nem megfelelően jelölt mozgássérült parkolóban való parkolásért 50.000 Ft bírság!

Egy vastag fa által kitakart tábla és a jég fedte útburkolati jel miatt nem lehetett észrevenni, hogy mozgássérült parkolóba állok, ezért 50.000 Ft elkövető távollétében kiszabott helyszíni bírságról szóló cédula várt rám 2017. január 20-án.

A tábla kihelyezésekor hatástanulmány is készült, amely megállapította, hogy ott jó helyen van. Arra alapozhatták döntésüket a tanulmány készítői, hogy ha a tábla nem is jól látható és takarja egy fatörzs, az útburkolati jel látható, és nem gondoltak a téli időszakra, hogy a jég eltakarhatja, így az autó vezetője nem veheti észre, hogy mozgássérült parkolóba áll be. A másik oldalról érkezőknek nincs tábla kihelyezve. Hátulról látható ez a tábla a fa felé fordítva. Ez nem egyirányú utca.

A 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet I. Fejezet 2.3. pontját nem teljesíti a tábla kihelyezése. "Gondoskodni kell arról, hogy a kihelyezett közúti jelzőtáblák épek, tiszták, állandóan jól láthatóak és előírt fényvisszavető képességűek legyenek, azokat semmi el ne takarja.”

A jogszabály úgy szól, hogy JÓL látható és azt semmi el ne takarja. Van olyan pont, ahonnan a tábla látható, de egy egy méter széles fatörzs mögötti tábla nem JÓL látható (lásd mellékelt kép) és semmiképp nem mondható, hogy ezt a táblát semmi nem takarja el . Az útburkolati jelet jég takarta teljes egészében, ezért nem látszott a bírság kiszabása pillanatában.

A mozgássérült parkoló megfelelő jelölése szükséges, hogy másoktól már ne szándékozzanak 50.000 Ft bírságot beszedni így. Továbbá a megfelelő jelölés hiányának elismerése szükséges, hogy ne fizessek jogszabályellenesen kiszabott bírságot.

Probléma helyszíne
Budapest XIX. kerület, Kispest, Árpád u. 7a

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XIX. kerület Kispest Önkormányzata

  • Kovács Tibor bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Renault Megane

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XIX. kerület Kispesti Rendészeti Központ
    Rákóczi utca (XIX. kerület, Kispest)
  Vissza az oldal tetejére