Megoldatlan

MIÉRT???

Évtizedek óta várják a környéken lakók, hogy végre felújítsák a Tisza utcában a Pannónia és Kárpát utca között található parkot.

Valamiért az itt lakókon kívül, soha senkinek nem tűnt fel az elmúlt 30évben, hogy ez a terület borzalmasan ronda foltja az amúgy nagyon szép Újlipótvárosnak és azonnali felújításért kiállt!

Az elmúlt 30évben több park is megújult a környéken pl. a Dráva utcai, valamint a Kárpát utcai lakótelep házai közti kisebb parkok is, azonban ez a terület mindig kimaradt. Ezt a legjobban az is jelzi, hogy a park Pannónia utcai oldalán a park egyébként legszebb fájának tövében még mindig ott van a több mint 30évvel ezelőtt erre közlekedett trolinak, a felsővezetékét tartó oszlop!!!

Most végre úgy tűnik, hogy az „Angyalzöld Program” keretében talán van remény arra, hogy változás történjen a területen. Azonban ez a program ismét elsősorban a Kárpát utcai lakótelep többi parkjaira fókuszál, illetve ismét szerepel benne a Dráva utcai park fejlesztése is, ami nagyon jó dolog csak kérdés, hogy megint MIÉRT nem kap elég hangsúlyt ez a terület a felújításban?
Tavaly ősszel, nagy hirtelen a park közepét, a teljes park kb50%-át körbe kerítették és egy kutyafuttatót alakítottak ki . (Feltételezem, ezzel nagyon olcsón le van tudva a park 50%-a). Az új kutya futtató már egy kisebb eső után is használhatatlan, hatalmas fekete sártengerré alakul át az egész, ami borzalmas és igénytelen látványt nyújt. Nagyon sok kutyatulajdonos nem is engedi be a kutyáját a futtatóra a dagonya miatt. MIÉRT kellett átadni a kutyafuttatót azelőtt, hogy kinőtt volna a fű, ami értelemszerűen ezek után már nem fog?
Szintén tavaly kihelyeztek egy hirdetőtáblát, amin az „Angyalzöld Program”, környéken tervezett parkfelújítási tervei vannak azonban érdekes módon ebben ismét elsősorban a Duna parti sétány és a Kárpát utcai lakótelep kisebb parkjainak felújítási tervei szerepelnek de az megint nem igazán derül ki, hogy MI a konkrét terv ezzel a parkkal? Nagy nyomozások és a környék többi parkjain dolgozó munkásoktól az megtudható, hogy a dagonya kutyafuttató két oldalán, azaz a parkból megmaradt 25-25%-án érthetetlenül nem egyforma színvonalú park kerül majd talán valamikor kialakításra. A Kárpát utcai oldal padokkal, virágokkal és szökőkúttal a Pannónia utcai oldal pedig szinte sehogy csak új füvesítéssel.

MIÉRT fogy el megint a nagy kerületi parkfelújítás lendülete, ha erre a területre kerül a sor?

MIÉRT nem lehet a Pannónia utcai oldalra is ugyanúgy padokat és szökőkutat építeni virágágyásokkal?

MEGŐRZIK e a Pannónia utcai oldalon található hatalmas fát aminek egyébként nyáron gyönyörű lombkoronája van?

MI a terv a használhatatlan kutyafuttatóval? Tervezik e ideiglenes bezárását amíg a füvesítés megtörténik?

MIÉRT nem vesznek el egy pár pakolóhelyet a park két szélén ezzel is növelve a zöld területet? (A park 2 szélén végig parkolók futnak amik nincsenek kihasználva, többnyire üresek érdemes lenne a hasznosításuk)

MIKORRA lesz kész a park?

MI a terv a Pannónia utcában található parkoló zöldsávjaival amik szintén tönkre mentek? (Erről egyébként már tett valaki bejelentést itt: http://www.jarokelo.hu/budapest/bejelentesek/390/a-lomtalanitas-vegleg-megolte-a-zold-teruletet

Remélem ez a bejelentés legalább egy választ kap az illetékesektől ha már a másik nem kapott.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, XIII. kerület

Hozzászólások

  • Újlipótvárosi Újlipótvárosi hozzászólt a bejelentéshez.

    Ez a bejelentés meddig lesz "Ön dönt"? Továbbra sincs megoldva a kutyafuttató problémája és a park is ugyanolyan ramaty mint eddig szóval nincs megoldva a probléma..
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.,

    Válaszukat több ok miatt sem tudom elfogadni.
    Az Angyazöld Program honlapján valóban lehet tájékozódni a Kárpát utcai lakótelep parkjainak felújításáról,
    ...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.,

    Válaszukat több ok miatt sem tudom elfogadni.
    Az Angyazöld Program honlapján valóban lehet tájékozódni a Kárpát utcai lakótelep parkjainak felújításáról,
    ...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Levélíró!

    A XIII. kerületi önkormányzat több mint 900 000 m2 közparki területet kezel, melyek fejlesztéséről az kerületi fejlesztési dokumentumokban, kiemelten az AngyalZÖLD stratégiában meg
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem csak ezt a parkot kellene felújítani hanem a házak közti parkolót is, ahogy a Vizafogó sétányt megcsinálták. A Tisza utca ez része a park mellett elvileg 30-as övezet de senki nem tartja be a korlátozást.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A Dráva parkban is hasonló a helyzet. Jön az eső, a futtató sártenger, kutyások el. :(
  • Banovec Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    Az oszlopokkal kapcsolatban bő egy hónappal ezelőtt tettem bejelentést: http://www.jarokelo.hu/budapest/bejelentesek/1592/vezetektarto-oszlopok-allapota
  • Az adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére