Megoldatlan

nem lehet elférni a járdán

A Pannónia utcán, de Újlipótváros nagyon sok utcájának a járdáján jellemző állapot, hogy ketten egymás mellett nem lehet elférni a parkoló autóktól. Se babakocsival, se kerekesszékkel, úgy ráállnak az autók a járdára, a faltól mért 1,5 méter távolságról ne is álmodjunk. Egyszerűen kerekesszékkel nem lehet megközelíteni utcaszakaszokat, csak az autók között az úttesten. Kifejezetten ilyen a Pannónia utca 9 illetve 11-es szám, hatalmas kört kell tenni ahhoz, hogy rendesen haza lehessen jutni, mert a Katona József utca felől megközelíthetetlenek ezek az épületek!

Azt szeretném megkérdezni, hogy amikor ezt a parkolást Önök engedélyezik táblákkal, vagy adott helyeken ahol a táblák a halszálkás parkolást tiltják de az autósok mégis megteszik, ott mégis kinek az érdekeit védik, ha nem a helyi lakosokét kellene?

A további kérdéseim a következők lennének:
- szabálytalan parkolás esetén van-e a helyszínen megjelenő kollégának mérlegelési jogköre, vagy szabálysértés esetén kötelessége intézkedni és bírságolni?
- ha a járda a gyalogosoknak, kerekesszékeseknek fenntartott terület, akkor miért engedik, tűrik ott a parkolást?
- problémásnak érzik-e a kialakult helyzetet?
- terveznek-e valami intézkedést a gyalogosokat, de főleg a babakocsisokat és kerekesszékeseket érintő katasztrofális állapotok megszűntetésére?

Mielőtt esetleg felmerülne, ez nem az autósok ellen irányuló bejelentés, magam is rendszeresen járok autóval. De a szabály az mindenkire vonatkozik, és azért még mert autóval járok nem gondolom, hogy nekem pont az úticélom előtt 2 méterrel kell leparkolnom.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Pannónia u. 9

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett a bejelentőtől visszajelzés.

  • Matók Ágnes hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Bejelentőnk! Történt fejlemény a bejelentéssel kapcsolatban?
  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Ktf 13 hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönjük a tájékoztatást, a bejelentés tartalma ismert Budapest Főváros XIII. Kerületi Közterület Felügyelet előtt. Rendszeresen figyelmeztetjük, és szankcionáljuk a közúti közlekedés szabályairól sz...
  • Bp Sentinel hozzászólt a bejelentéshez.

    Jogos amit írsz, annyiban nem tudom elfogadni a hatóságok ilyesfajta hozzáállását, hogy itt ez állandó jelenség, nem csak néha-néha szökőévente fordul elő. Vagyis ha pár hétig kijárnának ide és betart...
  • Élhetőbb Városért hozzászólt a bejelentéshez.

    Én ilyenkor már nem jelentgetek be, mert arra általában csak azt írják hogy "kollégáink rendszeresen ellenőrzik" ésatöbbi ésatöbbi. Felhívom a kerületi köztereseket, vagy a FÖRI-t, és megkérem hogy mo...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XIII. kerület Közterület-felügyelet

  • Bp Sentinel bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére