Válaszra vár

Nem megfelelő táblázás

A X. Ker. Állomás utca - Liget tér találkozásánál, két behajtási lehetőség van, ugyan akkor mindkét részre mindkét irányból behajtani tilos tábla van kihelyezve. Ami azért furcsa, mert az első behajtási lehetőségnél a Kápolna utca felől jöhet a forgalom, illetve a vásárló utca irányából is. Most akkor az állomás utca iranyaból egyáltalán nem mehet forgalom csak a buszok? Kicsit megtévesztő, illetve a szigeten mindkét irányból a kikerülési irány táblák csak az egyik irányba teszik lehetővé a kikerülést, ott mindkét táblá cserélni kéne kétiranyú kikerülési irány táblára, mert a forgalom szerint amúgy is úgy közlekednek.
Amennyiben esetlegesen az az út egyirányú lenne, akkor a Kápolna utca felőli részén egyirányú út kivéve táblával kéne jelelőlni illetve a bal oldali mindkét irányból behajtani tilos táblát kivéve bkk, behajtani tilos kivéve bkk táblára kéne cserélni. Ugyan akkor a Kápolna utca (villamos) felőli oldalon már egyik részen engedi a forgalmat, ami nem is kerülhet oda szabályosan.
Összegezve: - A kápolna utca felől jelőlni kéne az út egyiránnyúságát, legalább a behajtani tilos tábláig eső szakaszig.
- Amennyiben tovább is egyiranyú úgy a korábban említett behajtani tilos kivéve tábla cseréjét kellene eszközölni és egyirányú út kivéve táblát kihelyezni.
-Említett kikerülési irány táblák megfelelőre cserélése.
- Amennyiben mégis kétirányú a forgalom (különben minek van a Kőbányai út irányába a busz fordító végén tilalom nélküli út?) Úgy az 1-es számozású behajtási tilalom tábla megszűntetése esetlegesen áthelyezése (bár a kötelező haladási irány egyenesen amúgy is tiltja az állomás utcai sziget végén a behajtást, az első bejáraton.
-Amennyiben kétirányú forgalom van, a Vásárló utcán a kötelező jobbra haladás megszüntetése.
-Bónusz: a sárga vonalas részre megállási tilalom kellene, mert ott jelenleg is kétirányú a forgalom.

Kérem vizsgálják felül a forgalmi rendet és annak megfelelően tegyék meg a táblázást, értelemszerűen vagy egyik vagy másik tekintetben.

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, Állomás u. 2

Hozzászólások

  • Csanádi György elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Farkas József bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére