Válaszra vár

Vízelvezetés

1028 Budapest Várhegy utca Szabadság út és Hidegkúti út közti szakaszán kiépített nyílt felszíni vízelvezető nem feladatát nem látja el. A Várhegy utca, Lehel utca és Attila utcáról érkező csapadékvíz mind a Várhegy utca ezen szakaszán gyűlik össze, amit nem tud elvezetni semmi, a hibásan megtervezett vízelvezetés miatt. A felsőbb vízlevezető szakaszokról érkező csapadékvíz elev nem fér bele a BETON GYEPRÁCSból kialakított árokba. Továbbá az úttest felől az árok felé emelkedő talaj is akadálya a víz árokba történő bejutásának, ráadásul még baleseti kockázatot is jelent a gépjárművek számára amikor azok egymással szemben haladva lehúzódnak az úttest és az árok közti szakaszra. kockáztatva az árokba csúszást, de terhelésükkel mindenképpen rongálva az árok meder falát.
A problémát tetézi a lezúduló vízzel érkező hordalék, ami az közútcsatlakozások alsó árok szakaszok áthidalásánál felhalmozódva dugulásokat okoz, ahol a víz kilép az árok mederből.
De ha el is jutna a víz a felszín alatti vízelvezető csatlakozásához, ott sem jutna be, mert a hordalék itt is útját állja.
A jelenlegi vízlevezetési konstrukció ne látja el a feladatát, mert gyakori karbantartás, tisztítás mellett is az első nagyobb esőzés a fenti problémákat idézi elő.
Ezért szeretném kérni lakótársaim érdekében is, hogy az úttestbe meghatározott szakaszonként kerüljenek beépítésre vízelvezető csatornák, résfolyókák [bonthatatlan, járművek számára átjárható teherbírású], amik a fedlapozott beton árokelemekből készült árokba csatlakoznak.
A felszín alatti és minden nyílt felszíni becsatlakozásnál vízszintes, hosszírányú rácsozással kialakított átfolyással kel biztosítani a víz átfolyását és a hordalék felhalmozódását, hogy az újonnan érkező hordalék az előtte levőt tolja tovább.

Kérem szíves közbenjárásukat.
Köszönettel:
Bojtár László

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Várhegy u. 1-22

Hozzászólások

  • Hegymegi-Barakonyi Bálint elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerületi Városfejlesztő Zrt.

  • Hegymegi-Barakonyi Bálint megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "II. kerületi Városfejlesztő Zrt."-ra.

  • Bojtár Junior bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére