Megoldásra vár

Törött lépcső és rámpa a járdára vezető részen

Anonim Járókelő

Tisztelt Ügyintéző,

A II. kerületi Hidegkúti bölcsőde főbejárata előtt - a Hunyadi utca felől - ér véget/kezdődik egy, az utca szintjéhez képest emelt járda szakasz. (Az utca ezen részén csak a bölcsi oldalán van járda.) Azonban ennek a lépcsője és a hozzá tartozó beton rámpa több helyen törött, így egyrészt balesetveszélyes, másrészt nem valósul meg az akadálymentesítést szolgáló cél, pl. a sok babakocsival érkező család életét nagyban nehezíti, veszélyezteti. A képen úgy látszik, hogy már az eredeti kivitelezés sem felelt meg az akadálymentesítés követelményeinek, hiszen a rámpa nem az alsó szintről, hanem az első lépcsőfoktól indult.
Az utca ezen szakaszán nincs más lehetőség felmenni a járdára, így akinek nem sikerül, az úttestre kényszerül, ami veszélyes és szabálytalan.
Sajnos ez a rendkívül méltatlan állapot már több, mint 2 éve fennáll, tudomásom szerint több bejelentés is történt ezzel kapcsolatban. A részemről is a kerületi honlapon keresztül, illetve telefonon próbáltam elérni a javításokkal kapcsolatban megjelölt ügyintézőt is. A polgármester úrral többször is beszéltem ez ügyben, ígéreteket kaptam, de nem történt változás az első bejelentésem, 2023. október óta.

Kérném szíves segítségüket az ügyben, hogy minél hamarabb javításra kerüljön ez az elhanyagolt, veszélyes terület és akadálymentesen közlekedhessünk gyermekeinkkel!

Előre is köszönöm!

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Hunyadi János u. 1-7

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Önkormányzat!

    Nem csak a bölcsődét látogatók járnak a környéken! Hovatovább, a bölcsőde nem átjáróház, nyitvatartási rendje van. Sem hétvégén, sem este, sem munkaszünet alkalmával, sem pedig
    ...
  • Járókelő Csilla megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • II. kerületi Önkormányzatverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!

    A lépcső javítását már megrendeltük.

    Sajnos ezt a lépcsőt nem lehet szabályosan akadálymentesíteni, mert a szintkülönbség miatt nem lehet azt szabályosan megcsinálni. A szintkülö
    ...
  • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.verified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!
    Köszönjük észrevételét. Bejelentését rögzítettük és továbbítottuk. A bejelentésben foglalt probléma érdemi megoldásáig kérjük szíves türelmét.
  • Fazekas Samu elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerületi Városfejlesztő Zrt.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére