Válaszra vár

Balesetveszélyes kereszteződés

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2024.03.08.

Budapest Közút válasza:
"A Kárpát utca ezen szakasza közösségi közlekedéssel járt, főbb útvonal. Ilyen útvonalon pl. csomóponti kielemeléseket, küszöböket nem alkalmazunk, alkalmazhatunk. A csomópont forgalomtechnikai kialakítása pedig megfelelő, a gyalogos-átkelőhely mindkét oldalon, fényvisszaverő keretű táblával is jelezve van, és jól belátható.

Az Ön által jelzett problémát a Társaságunk által kihelyezett jelzéseket figyelmen kívül hagyó járművezetők okozzák, velük szemben a Rendőrségnek van megfelelő hatásköre intézkedni."

---

A XIII. kerületi Kárpát utca—Ipoly utca nagy forgalmú kereszteződés, amelyben a gépjárművek rendszeresen figyelmen kívül hagyják a zebrán áthaladó gyalogosokat, nagy sebességgel, fékezés nélkül hajtanak tovább. Különösen a Kárpát utca esetében igaz, hogy ez a szakasz “gyorsítópályaként” működik, az autók a szomszédos kereszteződésekből megnyomva fröccsgázzal száguldanak itt el. Sebességük megválasztásakor nem veszik figyelembe a gyalogátkelőhelynél várakozókat, vagy az éppen áthaladókat, utóbbiakat veszélyesen, fékezés nélkül kerülgetik. Szükséges volna valamilyen megoldással akadályozni és szankcionálni ezt a mindennapos, balesetveszélyes közlekedési módot ebben a kereszteződésben is, mert ebben a formában ez rendkívül veszélyes.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Ipoly utca

Hozzászólások

 • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: XIII. Kerületi Rendőrkapitányság

 • g g megváltoztatta a bejelentés leírását "A XIII. kerületi Kárpát utca—Ipoly utca nagy forgalmú kereszteződés, amelyben a gépjárművek rendszeresen figyelmen kívül hagyják a zebrán áthaladó gyalogosokat, nagy sebességgel, fékezés nélkül hajtanak tovább. Különösen a Kárpát utca esetében igaz, hogy ez a szakasz “gyorsítópályaként” működik, az autók a szoms...

 • g g megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "XIII. Kerületi Rendőrkapitányság"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  A Kárpát utca ezen szakasza közösségi közlekedéssel járt, főbb útvonal. Ilyen útvonalon pl. csomóponti kielemeléseket, küszöböket nem alkalmazunk, alkalmazhatunk. A csomópont forg
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • Járókelő Csilla elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Járókelő Csilla megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére