Megoldatlan

Kerékpárút állapota, XIII. kerület, 2. rész

Anonim Járókelő

Folytatva az első részt, a Vizafogó utcai kerékpárút egyszercsak véget ér, és egy keskeny vágáson kell átevickélni a kerékpárút folytatásához. Ez a vágás a Rákos-patak feletti híd, amelynek végén látható egy balra irányító tábla, mely a Rákos-patak menti kerékpárutat hivatott mutatni. Itt viszont semmilyen kerékpárutat nem találtam. Vagyis de, csak a természet visszavette, ami az övé: falevelek, gyomok, füvek a viacolorral kirakott úton. És hogyhogynem, egy évtizedek óta nem használt iparvágány valahogy ittfelejtődött. A Google helyszíni felvételén látszik, hogy nem látszik a Rákos-patak felé irányító sáv. (Továbbá egy magában, tábla nélkül álló fehér, rozsdásodó hirdetőoszlop.) Szerintem egyébként évek óta nem tekert itt senki.
A Cserhalom utcai szakasz is hasonló állapotban van, mint a Vizafogó utcai: viacolor, sávfelfestés nélkül, megysüllyedt térkő, falevelek, takarítatlanság...
Aztán a Marina part közelében egy jobb, illetve egy balkanyart vesz a kerékpárút, és újra felbukkan a nem használt iparvágány. Ezt tetézi a soha le nem nyírt özönnövény, ami belóg a sávba.
Ezután egy igencsak megkopott átvezetésen kell áthaladni, ahol nem biztos, hogy figyelnek a biciklisekre, mert autósként is kicsit furcsa a kereszteződés. (Ezt nyáron tovább tetézte a bringaút mellett/felett levő fák terméseinek lehullása, ami elég sokáig ott hevert az úton, csúszásveszélyt előteremtve.
Csak ezután jön a legrosszabb rész: a rövid gyalog-és kerékpárút a Duna pláza és a Marina part mögött. De nem csak rövid, hanem keskeny is, ebben segítenek még a fák, bokrok és lehullott levelei, hogy még nagyobb balesetveszélyt teremtsenek elő. (Ez a kis járdacsökevény vezet a Marina partra.)
A Duna pláza előtt pedig olyan találékonyan oldották meg a bringások jó útra terelését, hogy a nekik kijelölt út két szélén egyszerűen nincs padka.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, XIII. kerület

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A képet valahogy nem küldte el.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Jobban megvizslatva így szét van válva az aszfalt a nem-kerékpárúton, a Rákos-patak feletti hídon. Persze a falevelek még most decemberben is ott vannak, mintha csak tegnap hullottak volna le.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Jobban megvizslatva így szét van válva az aszfalt a nem-kerékpárúton, a Rákos-patak feletti hídon. Persze a falevelek még most decemberben is ott vannak, mintha csak tegnap hullottak volna le.
  • Szabó Pál hozzászólt a bejelentéshez.

    1. A Rákos-patak hídja eléggé szűk keresztmetszet, kell biztosítani a gyalogosforgalmat is, ezért van vége a kerékpárútnak. Mivel eléggé alacsony a gyalogos forgalom, nem okoz problémát. Mondjuk a híd...
  • Az adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére