Megoldott

Parkolás a Budaörsi úton

FRISSÍTÉS 2024.01.12.

Budapest Közút válasza:
"A járdán fizikai akadályokat rövid szakaszon (pl. a hirdetőoszlop mellett) nem célszerű kihelyezni mert a szabálytalan járművezető azt kikerülve a szabad területen ugyanúgy felparkolna.
Hosszú szakaszon pedig kihelyezési költsége és utána fenntartási, valamint állandó pótlási költségessége miatt nem létesítünk. Tapasztalat az, hogy a renitens helyeken az oszlopokat kiszedik, a jelenség ugyanúgy fennáll, a szabálytalanul várakozás nem szűnik meg.
A Budaörsi út járdáján nincs kijelölve a parkolás, azt megengedő jelzőtábla vagy útburkolati jel nincs, ezért ott KRESZ szerint várakozni nem szabad.

A járda elsősorban a gyalogosoké, kerékpárral (ha az út nem alkalmas kerékpáros közlekedésre, akkor) a gyalogosok között azokra tekintettel, max 10 km/h sebességgel szabad haladni (KRESZ 54.§) .
Az elektromos rollerek a rendőrségi állásfoglalás szerint (mivel villanymotor hajtja azokat, ezért) segédmotoros kerékpárnak számítanak, így azokra az arra vonatkozó előírások vonatkoznak.
Társaságunknak ellenőrzési jogköre nincs, a szabálytalanul közlekedőket, a járdán is, a közterület felügyelet illetve a rendőrség ellenőrizheti. Reméljük, hogy a legközelebbi KRESZ módosítás során jogi szempontból az elektromos rollerek kérdése jogalkotói részről rendeződni fog."

---

Szeretnék érdeklődni, hogy lehet valamit kezdeni azzal, hogy ne parkoljanak a Budaörsi úton úgy az autósok a járdán, hogy alig lehessen tőlük elférni és be lehessen látni az utat, hogy ne üssék el a gyalogost a járdán a száguldozó motorosok, elektromos rolleresek és biciklisek? Lehetne valamit tenni, hogy a járda csak a gyalogosé legyen itt? Lehetne valamit tenni, hogy legalább itt a hirdetőoszlopnál legyen valamilyen fizikai akadály kihelyezve?

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Rahó u. 2/C

Hozzászólások

 • Járókelő Csilla lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  Szia!
  Tapasztalataink alapján, folyamatban lévő szabálytalan parkolás esetén a legtöbbször az azonnali helyszíni fellépés a legcélravezetőbb, ezért arra kérünk, hogyha legközelebb észlelsz hasonlót,
  ...
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  HIV.SZ: 00136206

  Az 2024. január 12. napon, Újbuda Közterület-felügyelete részére, elektronikus úton továbbított beadványával kapcsolatosan mellékletben megküldöm a válaszlevele...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • g g megváltoztatta a bejelentés leírását "Szeretnék érdeklődni, hogy lehet valamit kezdeni azzal, hogy ne parkoljanak a Budaörsi úton úgy az autósok a járdán, hogy alig lehessen tőlük elférni és be lehessen látni az utat, hogy ne üssék el a gyalogost a járdán a száguldozó motorosok, elektromos rolleresek és biciklisek? Lehetne valamit tenni, hogy a járda csak a gyalogos...

 • W Kriszta elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Közterület-felügyelet

 • W Kriszta megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "XI. kerület Újbuda Közterület-felügyelet"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Adminisztrátor!

  A 00136206-os számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

  Tisztelt Bejelentő !

  A járdán fizikai akadályokat rövid szakaszon (pl. a hirdetőoszlop mellett) nem célszerű kih
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • Járókelő Csilla elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére