Megoldott

Kereszteződésfigyelő kamera és térfigyelő kamera hiánya

Anonim Járókelő

Tisztelt Címzett!

Bejelenteni kívánom, hogy a 1062 Budapest, Teréz krt. 55 címen, a Nyugati pályaudvar előtt, nevezetesen a Teréz körút-Puczi Béla tér-Nyugati tér-Nyugati aluljáró-Bajcsy-Zsilinszky út-Váci úti felüljáró csomópontban nincs 0-24 órában üzemelő és rögzített felvételű térfigyelő és kereszteződésfigyelő kamera. Egy olyan csomópontban, ahol 2 egyenesen haladó forgalmi sáv, egyenesen haladó kerékpársáv és 1 jobbra kanyarodó külső sáv van (amiből 2 lehetőség is van jobbra kanyarodni és nagyon szűk hely marad az aluljáró előtt jobbra haladva felhajtani a Váci út irányába) számomra elképzelhetetlen, hogy nincs szubjektív közbiztonság érzetet növelő állami, önkormányzati és/vagy ipari térfigyelő eszköz, mely tényt és körülményt egy korábbi balesetemben (amelyben elismertem a vétkességemet és nagyon sajnálom) meghozott Rendőrségi határozat is elismer. Azonnali hatállyal kérvényezem a kereszteződésfigyelő és térfigyelő kamerék telepítését, ugyanis a folyamatos felügyelet, esetleges bűnügyi/szabálysértési eljárásban és bizonyítási eljárásban koronabizonyíték lehet az eset tisztázásában, valós felelősök felkutatásában és közlekedési szabálysértések szankcionálásában. A térképen jelölt területen folyamatosan szabálytalanul várakoznak az autósok a Nyugati Pályaudvar előtt, a kerékpárosok/rolleresek sok esetben körültekintést mellőzve, esetenként aránytalanul nagy sebességgel közlekednek, mely nagyon megnehezíti az észlelésüket, függően az időjárási körülményektől és a közvilágítástól. Esetemben karanyarodás előtt tükör és holttér ellenőrzését követően kezdtem meg a manővert (melyet hozzáteszek, hogy egy szabálytalanul várakozó taxis tett szükségessé), melynek során sajnos - a legnagyobb körültekintés és odafigyelés ellenére - összekoccantam egy rolleres futárral, aki ennek következtében elesett és megütötte Magát. Esküszöm nem láttam, hogy érkezik. Amint tudtam, azonnal felsegítettem. Fel sem merült bennem, hogy hidegen, segítségnyújtás nélkül várjam a segítség érkezését, megvizsgáltam a sérültet és igyekeztem megnyugtatni, mellette párhuzamosan segítséget hívtam a 112-es segélyhívó számon. A segítség érkezése körülbelül 10-12 percet vett igénybe, ezidő alatt senki nem jött oda, hogy segítségét felajánlja. Nagyon sajnálom, hogy ez megtörtént. Az elmúlt években rengeteget kerékpároztam (belvárosban és vidéken), tudom milyen érzés kiszolgáltatottnak lenni a többi járművezető figyelmének, autót is ennek tudatában vezetek. Bízom benne, hogy lelkileg is hamar felépül a sérült.

Kérem az illetékesek mihamarabbi szíves intézkedését!

Kérem - ha lehet - az illetékes önkormányzaton kívül kerüljön megküldésre az illetékes Közterület-felügyeletnek is.

Nagyon szépen köszönöm. Kedves Rolleres! Ha olvasod ezeket a sorokat, innen is nagyon sajnálom, hogy ez történt. Tényleg nem láttam, hogy jössz. Akinek kimaradt az aznapi ebéd -amit a rolleres futár vitt volna 13 óra körül- nagyon-nagyon sajnálom.

Probléma helyszíne
Budapest VI. kerület, Terézváros, Nyugati pályaudvar

Hozzászólások

  • Járókelő Csilla lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Illetékes visszajelzése alapján.
    Köszönjük az együttműködést!
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés nevét "1062 Budapest, Teréz krt. 55 - Nyugati pályaudvar előtti kereszteződésfigyelő kamera és térfigyelő kamera hiánya"-ról "Kereszteződésfigyelő kamera és térfigyelő kamera hiánya"-ra.

  • Schneider Géza elküldte az ügyet az illetékesnek: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére