Válaszra vár

Törvénytelen járdán parkolási állapot évek óta, parkrongálás

FRISSÍTÉS: 2024.01.12.
Bejelentő visszajelzése:
"Értem a konstruktív megközelítést, de mégsem értem.

A Fény utcát és a Lövőház utcát most alakították át, hogy megszűnjön a parkolási őrület és több zöldterület jöjjön létre.

Most azt mondja, hogy ledózerolná a kerítések mentén a zöld (füves-bokros) sávot és járdává alakítaná, hogy a most szabálytalanul járdán parkoló autóknak helyet biztosítsanak?

Kérem, hogy lássuk meg a lényeget is: az úttest jobb oldalán a várakozás jelenleg megengedett. Az autósok teljesen szabályosan várakozhatnának az útpadka mellé parkolva (max.20cm, párhuzamos állásban; ugyebár a KRESZ szerint). Akkor miért nem akarnak érvényt szerezni a szabályozásnak és betartatni a rendet?"
--------------------------------
A 1022 Budapest, Bimbó út 70-100. útszakaszon évek óta fennálló, törtvénytelen járdán parkolási állapotot szeretném, ha végre rendezni tudná a tisztelt hatóság.
A csatolt képeken látható, hogy az útszakasz egyik oldalán SEM tilos a megállás, várakozás, de egyik oldalon SEM engedi jelzőtábla a részleges, vagy teljes járdán való parkolást, tehát a járdán való várakozás (részben vagy egészben is) TILOS! Mégsem kapnak az elkövetők sem figyelmeztetést, sem bírságot a járdán való várakozásért.

Tehát a fent említett útszakaszon mindkét irányra érvényes, hogy az úttest menetirány szerinti jobb szélén (max.20cm-es távolságban, az úttesttel párhuzamosan és nem hanyagul átlósan) szabályosan lehet várakozni. Az autósok viszont (egy bolond százat csinál jeligére) egymást követve szabálytalanul várakoznak a járdán. A járdán, ami alapvetően keskeny és önmagában éppenhogy csak alkalmas 2 gyalogos egymással szembeni elhaladására, viszont a járdát 40-70%-ban elfoglaló, szabálytalanul parkoló autók miatt már csak egy ember fér el, de egy babakocsi is gyakran már csak alig, vagy nehezen, esetleg letérve a járdáról a zöldterületre (ha van hely és nem egy sövénysor van ott éppen, ami ezt sem engedi).

Itt jegyezném meg, hogy a várostervezés a járdaszegélyt magas építőelemekkel kivitelezte, ami lássuk be: alapvetően nem hivatott elősegíteni az autók felhajtását, tehát azt gondolhatjuk, hogy a városvezetésnek NEM VOLT szándékában az autósokat felcsalni a járdaszegélyen túli jelenleg kavicsos földsávra, ami lehetne ugyebár zöldövezet is (mint a környéken minden más útszakaszon így is van, ahol nem állnak rá autóval és nem taposták ki és a letömörödött földsávon kialakuló sártengert nem szórták be sóderrel a vízelvezetés érdekében).

A problémára megoldás lehet:
1. Mivel a jelzett útszakaszon mind a két oldalon szabadon lehet szabályosan várakozni, ezért: a szabálysértők figyelmeztetése, ismételt szabálysértés(ek) esetén bírságolása, további ismétlődés esetén növekvő összegű bírságolása is eredményre vezethet.
Kérdés: Miért vannak szabályok, ha azokat nem tartják be és NEM TARTATJÁK BE?
2. A járda és az úttest közötti kavicsos sávot és a magas szegélyköveket át lehetne építeni lapos (felhajtás elősegítő) szegélykövekkel és a kavicsos részt térkövezéssel ellátni, DE CSAK a járda vonaláig, ahová már MAGAS szegélyköveket kellene helyezni a térkövezés lezárásaként, jelezvén, hogy a járdára MÁR TILOS akár csak két kerékkel is ráhajtani! Amíg ez nem kerül kivitelezésre, addig az 1.pontban írtakat kellene foganatosítani: tehát a lakosság tájékoztatása, figyelmeztetése, hogy szabályosan várakozzanak a gépjárműveikkel, különben bírságra számíthatnak, majd bírságolás megkezdése szükség szerint.
3. Tojni a gyalogosokra és megengedni jelzőtáblával a járdán két kerékkel parkolás (majd kiszlalomozza a kismama a babakocsival az autósokat és a szembe jövő más gyalogostársakat).

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Bimbó út 100

Hozzászólások

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "Törvénytelen járdán parkolási állapot ÉVEK ÓTA!!! (+parkrongálás)"-ról "Törvénytelen járdán parkolási állapot évek óta, parkrongálás"-ra.

  • Rácz András hozzászólt a bejelentéshez.

    Komolyan a zöld sávot akarják lebetonozni azért, hogy még több autót lehessen tárolni az utcán? Mindeközben a garázsokban meg videotéka / kutyakozmetika / mittoménmi üzemel ahelyett, hogy ott tárolnák...
  • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerületi Városfejlesztő Zrt.

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés leírását "A 1022 Budapest, Bimbó út 70-100. útszakaszon évek óta fennálló, törtvénytelen járdán parkolási állapotot szeretném, ha végre rendezni tudná a tisztelt hatóság. A csatolt képeken látható, hogy az útszakasz egyik oldalán SEM tilos a megállás, várakozás, de egyik oldalon SEM engedi jelzőtábla a részleges, vagy telj...

  • N Márk hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt II. Kerület Önkormányzata!

    Értem a konstruktív megközelítést, de mégsem értem.

    A Fény utcát és a Lövőház utcát most alakították át, hogy megszűnjön a parkolási őrület és több zöldterület jö
    ...
  • II. kerületi Önkormányzatverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Admin/Bejelentő!

    Amint a képeken is látható korábban úgy lett kialakítva a járda, hogy a kerítés és a járda között van egy sáv, amely akkora, mint amennyire az itt várakozó gépjárművek belóg...
  • János Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Egy kép többet mond ezer szónál :-)
  • János Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Egy kép többet mond ezer szónál :-)
  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés nevét "törtvénytelen járdán parkolási állapot ÉVEK ÓTA!!! (+parkrongálás)"-ról "Törvénytelen járdán parkolási állapot ÉVEK ÓTA!!! (+parkrongálás)"-ra.

  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megoldásra vár"-ról "Válaszra vár"-ra.

  • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.verified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!
    Köszönjük észrevételét. Bejelentését rögzítettük és továbbítottuk. A bejelentésben foglalt probléma érdemi megoldásáig kérjük szíves türelmét.
  • H B L elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerületi Városfejlesztő Zrt.

  • N Márk bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére