Megoldott

Vízelzáró fedele megsüllyedt, és fedél hiány

Bp. II. ker. Nagybányai út és Batyu utca találkozásánál (1025 Bp. Nagybányai út 45. mellett), két problémát szeretnék bejelenteni. Azért rakom őket egy bejelentésbe, mert egyben javítani sokkal gazdaságosabb, mint külön-külön.
"A" probléma: A jelzett helyen néhány hete felbontották az utat, és valamilyen vezetéket cserélte. Úgy tűnik, hogy nem tömörítették megfelelően a talajt a gödör visszatöltésekor, mert már most jelentősen megsüllyedt az útburkolat. Így gödör keletkezett, ráadásul az elzáró csap rúdja kinyomta a vas feldelet, amit az autók kereke ki is billentett a helyéről. A fedél most az út mellé van rakva, mert már nem illeszkedik a helyére.
"B" probléma: Alig egy méterre innen, van egy másik elzáró szerelvény, aminek hiányzik a fedele. Ezt már próbálták pótolni az utóbbi években többször is, de a kihozott műanyag pót-fedél nem marad a helyén, az utók kereke mindig kibillenti onnan. Valószínűleg a keret is sérült már, és a pótfedél nem illeszkedik megfelelően. Most, ha amúgy is fel kell bontani itt a burkolatot az "A" jelű probléma javításához, kérem, hogy ezt a törött "B" jelű fedelet is teljesen cseréljék a kerettel együtt. Sőt, a kettő fedél között van egy harmadik is ("C" betűvel jelölve), ami szintén nem az eredeti fedéllel rendelkezik.
Célszerű lenne a problémákat egyben javítani, úgy, hogy a burkolat felbontása után a gödröt rendesen betömörítik, majd mind a három fedelet teljesen új kerettel és fedővel látják el.
(Félő, hogy a foltozás hosszú távon drágább lesz, mint egyszer rendesen megcsinálni.)
Még megjegyzem, hogy a mai nap kezdődött az Elektromos Művek középfeszültségű földkábel cseréje ugyanezen a helyen. Célszerű lehet a két munkát valahogy összeszinkronizálni.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Nagybányai út 45

Hozzászólások

  • Gál Miklós lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Köszönjük a visszajelzést és a képet!
  • Fekete János hozzászólt a bejelentéshez.

    A süllyedés javítva lett.
  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: Fővárosi Vízművek

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Fővárosi Vízművek"-ra.

  • Olah Peter bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldott
    2
    Megoldott
    2

    Eresztő tűzcsap

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Pálosi Zsolt
    Illetékes: Fővárosi Vízművek
    Szépvölgyi út (II. kerület)
  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Hiányzó fedél

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Fővárosi Vízművek
    Henger utca (II. kerület)
  Vissza az oldal tetejére