Megoldatlan

Életveszélyes iskolai gyalogátkelő

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2024. 01. 08.

Bejelentő visszajelzése:

Számomra érthetetlen az is, hogy miért veszi körül a zebrát SÖVÉNY!?? Hogy a kis termetű gyerekek véletlenül se tűnjenek fel az autósoknak. Mindenhol pusztulat, de a zebra mellé muszáj volt sövényt ültetni és dédelgetni.

_____________________

FRISSÍTÉS 2023. 12. 13.

BUDAPEST KÖZÚT Zrt. válasza:

A XX. kerület Pöltenberg utca 103. előtt lévő gyalogos-átkelőhellyel kapcsolatos bejelentésre kapcsán az alábbi tájékoztatást adjuk:

A XX. ker. Lázár u. - -Pöltenberg u. csomópontban számos közúti jelzés jelzi a gyalogos-átkelőhelyet. Mindkét irányból elhelyezésre kerültek mind a menetirány szerinti jobb, mind a menetirány szerinti bal oldalon a kijelölt gyalogos-átkelőhely jelzőtáblák, amelyek ráadásul kiemelt észlelhetőséget biztosító fluoreszkáló keretben kerültek elhelyezésre. Továbbá mivel a tárgyi gyalogos-átkelőhelyen az iskola közelsége miatt kiemelten sok gyermek közlekedik az átkelőhely előtt mindkét irányból megtalálható, szintén sárga kiemelt láthatóságot biztosító háttérrel a Gyermekek veszélyt jelző tábla, valamint az úttesten gyalogátkelés veszélyt jelző piktogramok is létesültek.
Mindezek alapján véleményünk szerint egy körültekintő járművezető számára a közúti jelzések alapján egyértelműnek kell lennie, hogy a helyszínen kijelölt gyalogos-átkelőhely található, amelynek környezetében a KRESZ szerint tilos az előzés.

Megítélésünk szerint a fő problémát nem az okozza, hogy a Lázár utcában az 50 km/h túl nagy sebesség lenne, hanem az, hogy azt sokan nem tartják be, és ennél lényegesebben gyorsabban közlekednek. Ma a tapasztalatok szerint a járművezetők nagy része az egyenes vonalvezetésű főútvonalakon, mint például a szóban forgó utcában, az általánosan érvényes 50 km/h-s sebességhatárt is lassúnak érzi, és igen gyakran nem tartja be.
Ebben az esetben pedig nem az a megoldás, hogy akkor még kisebb legyen az engedélyezett sebességhatár, hanem az ellenőrzés fokozásával ki kell kényszeríteni az érvényben lévő szabályoknak a betartását.
A mellékutcákban kétségtelenül terjed az övezeti 30 km/h-s sebességkorlátozás alkalmazása, de a kerületek, kerületrészek közötti forgalmi kapcsolatok biztosítása érdekében meg kell maradnia egy 50 km/h-val járható fő- és gyűjtőút hálózatnak.
Mindezek alapján sebességkorlátozás bevezetését nem tartjuk indokoltnak, sebességkorlátozás helyett sokkal inkább a mai sebességhatár betartatása lenne szükséges, ami a rendőrség feladata.

_____________________

Bár a szomszédos Pöltenberg utcában van fekvő rendőr és harmincas tábla, a Lázár Vilmos iskola előtt "50"-nel száguldoznak az autósok.

Mai nap sokadjára voltunk szemtanúi, hogy majdnem halálra gázolnak valakit. Az iskolából kilépő anyuka kisfiával kelt át a zebrán mivel az érkező buszvezető megállt, hogy átengedje őket. Igen ám, de egy barom előzni kezdte a zebránál álló buszt. Nem először fordul elő ilyesmi, csak a buszvezető lélekjelenléte és a harsogó kürtje mentette meg a kis családot - és a barom sofőr élete végéig tartó terhét.

Szükség lenne egy harmincas táblára és fekvő rendőrre, még egy haláleset előtt. Utána úgyis kitesznek valamit, végül is megvárhatjuk azt is. Hiszen elég gyorsan romlik a közlekedési morál.

Probléma helyszíne
Budapest XX. kerület, Pesterzsébet, Pöltenberg u. 103

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    El fognak valakit gazolni a 60-nal száguldozó, zebra előtt megálló buszokat elozgeto autósok. Ezért kellene ezen a szakaszon 30as tábla, fekvő rendőr. Hogy ezen a 50 méteres szakaszon valóban lassitsa...
  • Németh Zs. hozzászólt a bejelentéshez.

    Ez a bejelentést az önkormányzatnak kellett volna továbbítani, hogy nyessék meg, esetleg vágják ki a sövényt.
    Most mit kezdjen ezzel a rendőrség?
  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "Bár a szomszédos Pöltenberg utcában van fekvő rendőr és harmincas tábla, a Lázár Vilmos iskola előtt "50"-nel száguldoznak az autósok. Mai nap sokadjára voltunk szemtanúi, hogy majdnem halálra gázolnak valakit. Az iskolából kilépő anyuka kisfiával kelt át a zebrán mivel az érkező buszvezető megállt, hogy atengedj...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság"-ra.

  • Nem Nemis hozzászólt a bejelentéshez.

    Számomra érthetetlen az is, hogy miért veszi körül a zebrát SÖVÉNY!?? Hogy a kis termetű gyerekek véletlenül se tűnjenek fel az autósoknak. Mindenhol pusztulat, de a zebra mellé muszáj volt sövényt ül...
  • Kövér Blanka megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A XX. kerület Pöltenberg utca 103. előtt lévő gyalogos-átkelőhellyel kapcsolatos bejelentésre kapcsán az alábbi tájékoztatást adjuk:

    A XX. ker. Lázár u. - -Pöltenberg u. csomópon
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • W Kriszta elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kidöntött oszlop

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Németh Zs.
    Illetékes: Budapest Közút
    Lázár utca (XX. kerület, Pesterzsébet)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Zebra felfestés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Ady Endre utca (XX. kerület, Pesterzsébet)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Feleslegesen fenntartott forgalom

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: MÁV-HÉV Zrt.
    Pesterzsébet felső (XX. kerület, Pesterzsébet)
  Vissza az oldal tetejére