Megoldatlan

Rákosrendező vasúti átjáró

Hosszas bajlódás után úgy tűnt, a MÁV megoldja a rákosrendezői vasúti átjáróban uralkodó áldatlan állapotokat. Meg is oldotta, de rögtön teremtett egy új problémát: a sorompó két oldalán lezárták és "üzemi területté" nyilvánították a gyalogos átvezetéseket.

Jelenleg tehát csak az útpályán (!) és csak a sorompó nyitott állapotában lehet átkelni a vasúton, a gyalogosok az útpályára kényszerülnek a gépkocsik közé. Az állomás peronját Angyalföld felől nemigen lehet megközelíteni, hiszen ha nagy néha nyitva van a sorompó, áramlik a közúti forgalom.

A MÁV részéről ez egy valós problémára - a szabálytalan átjárásra - adott nyilvánvalóan hibás és ostoba válasz, amivel gyakorlatilag használhatatlanná tették az átjárót, illetve fokozták a veszélyességét. Egyben valószínűleg jogszabályellenes is, hiszen vasúti átjáróban kötelező gondoskodni a gyalogos forgalom biztonságos átvezetéséről.

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Rákosrendező

Hozzászólások

 • Nagy Márton hozzászólt a bejelentéshez.

  De szép lenne, ha lenne egy felettes szerv, aki képes lenne nyomást gyakorolni a MÁV -ra. Ugyanis jelenleg ők épp megvalósítják az ideális rendszert, amiben nincsen semmi, általuk be nem tervezett ele...
 • MÁV Zrt. válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Járókelő!

  Hivatkozással a 129455 sz. átiratukra, tájékoztatjuk Önöket, hogy az infrastruktúrát üzemeltető MÁV Zrt. területi szervezeti egységének állásfoglalása értelmében a Szegedi úti vasú
  ...
 • Lukács Máté lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  A MÁV-nak mint közlekedési vállalatnak nem célja 2023-ban, hogy egy vasúti átjáróban szabályosan és biztonságosan, a közúti gépjárműforgalomtól elkülönültel közlekedhessenek a gyalog és kerékpárral haladók.
 • H B L lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  .
 • MÁV Kommunikációs Igazgatóságverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

  Tisztelt Dományi Bálint!

  A rákosrendezői vasúti átjáróban soha nem volt gyalogos átvezetés, az illegális átjárás megszüntetésére épp a gyalogosok és kerékpárosok biztonsága érdekében volt szükség.
  ...
 • O. Ida hozzászólt a bejelentéshez.

  Én tavaly ezt a választ kaptam: a bejelentésben szereplő kifogásolt rész nem a hivatalos átjáró része, hanem üzemi terület, amely nem használható a kerékpárosok és gyalogosok részére…
  https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/99349/rakosrendezo-gyalogos-dagonya
 • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

 • Dományi Bálint bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Megoldott
  2
  Megoldott
  2

  Kidőlt jelzőlámpa

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: MÁV Zrt.
  Budapest, Ferihegy vasútállomás (XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre)
  Vissza az oldal tetejére