Megerősítésre vár

Hunor utca forgalomlassítása

FRISSÍTÉS: 2023.09.22.

Budapest Közút válasza:
"A Vörösvári út és Bogdáni út közötti területen jelenleg egy 30 km/órás forgalomcsillapított övezet előkészületei zajlanak, mely során a Hunor utcában, Vihar utcában és Körte utcában is 30 km/óra lesz a megengedett legnagyobb sebesség.
A kivitelezés várható időpontjával kapcsolatban az OBVF (Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft.) tud információkat adni, mivel ők készíttetik a tervet és ők fognak kiviteleztetni is."
------------------------

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy a kerületünkben található Hunor és Körte utca sarkán, és/vagy a Hunor és a Váradi utca sarkán biztonságos gyalogos átkelőhelyet létesíteni szíveskedjenek.

Kérésem az alábbi indokokkal támasztanám alá:

Kisgyermekes anyukaként (három kiskorú gyermek édesanyjaként) többször szembesültem azzal, hogy a Hunor utcán haladó autók relatíve nagy sebességgel ( a megengedett 50 km/h-nál gyorsabban, esetenként akár 65-70 km/h sebességgel is) haladnak minkét irányban. Már korábban is voltak balesetek, de a megnövekedett forgalom következtében a helyzet sokkal veszélyesebbé vált. Mindezt részletesebben is kifejteném:

Az általam jelzett forgalmi jelenség többnyire a reggeli csúcsforgalom idején fordul elő, akkor azonban rendszeresen. Ennek oka az, hogy többnyire az Árpád híd irányába haladó gépkocsivezetők a Vörösvári úttal hosszabb szakaszon párhuzamos Hunor utcát egyfajta elkerülő útvonalként használják. Mindeközben számos közlekedési szabályt, jelzőtáblát figyelmen kívül hagynak, nem tartják be a sebességkorlátozást sem. Közel havi rendszerességgel fordulnak elő ütközéses balesetek a Váradi és Hunor utcák kereszteződésében. Többször előfordult már, hogy az összeütköző autók az ütközés következtében a fának csapódtak, veszélyeztetve a járda szélén várakozó, az úton átkelni szándékozó gyalogosokat, akik a villamosmegálló, vagy az óvoda irányába igyekeztek. Jelezném, hogy a Hunor utca teljes hosszában egyetlen gyalogosátkelő sincsen, szemben a Raktár utcával, ahol három zebra is található, ebből kettő jelzőlámpával ellátott gyalogos átkelőhely, egyikük szemközt a Kerék Utcai Általános Iskola és Gimnáziummal. A Hunor utca és Körte utca sarkánál az átkelést az is tovább nehezíti, hogy itt egyszerre négy irányból is figyelni kell a közeledő gépjárművekre.

A gyerekkel-gyermekekkel iskolába, óvodába igyekvő szülők biztonsága érdekében tisztelettel kérem, hogy vizsgálják meg javaslatomat, és amennyiben egyet értenek vele, hozzák meg a szükséges intézkedéseket. Az itt kifejtett véleményemet több környékbeli lakos is támogatja.

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Hunor u. 20a/I.

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • E. Mátyás megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Budapest Közút Zrt. válaszát kiegészítve ezúton tájékoztatjuk, hogy a kivitelezéshez szükséges műszaki tervek és szakhatósági engedélyek elkészültek már, a kerület vezetése forr
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő NKft.

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés leírását "Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy a kerületünkben található Hunor és Körte utca sarkán, és/vagy a Hunor és a Váradi utca sarkán biztonságos gyalogos átkelőhelyet létesíteni szíveskedjenek. Kérésem az alábbi indokokkal támasztanám alá: Kisgyermekes anyukaként (három kiskorú gyermek édesanyjaként) többsz...

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "III. kerület Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő NKft."-ra.

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés leírását "A zzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy a kerületünkben található Hunor és Körte utca sarkán, és/vagy a Hunor és a Váradi utca sarkán biztonságos gyalogos átkelőhelyet létesíteni szíveskedjenek. Kérésem az alábbi indokokkal támasztanám alá: Kisgyermekes anyukaként (három kiskorú gyermek édesanyjaként) többs...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    Hivatkozva a 128082-es számú bejelentésre, a következő választ adjuk:

    A Vörösvári út és Bogdáni út közötti területen jelenleg egy 30 km/órás forgalomcsillapított övezet elők
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Fónai Kende elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Nincs gyalogátkelőhely

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő NKft.
    Folyondár utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  • Megoldott
    6
    Megoldott
    6

    Fekvőrendőr igénylés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő NKft.
    Búvár utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  Vissza az oldal tetejére