Megerősítésre vár

Gyurkovics Mária lépcső lámpáinak fele nem világít

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2024. március 17.
Thomas Magnum hozzászólt a bejelentéshez.

"A problémát már sokan mások is jelentették és nem csak a világítással, hanem a lépcső állapotával is gondok vannak. Remélhetőleg az egymásra mutogatás nem a lakosság elhárítását célozza, hanem valamilyen építésügyi anomália tünete lehet.
A környék sajnos hemzseg az ilyen földhivatali, tulajdonjogi problémától. Ezek általában véletlenül, valami komolyabb ügyintézés (adásvétel, pályázat) során jut az érintettek tudomására. Azaz kiderül, hogy az ingatlan házszáma nem is az, amiről a tulajdonosok tudnak. Vagy akár nem is lehet bejelentkezni egy adott (40-50 éve épült!) lakásba, mert az építésügyi hatóságnál nincs meg az alapító okirat. Sajnos ezeket a rendszerhibákat soha nem ellenőrzik, így csak akkor javítják (automatikusan), ha erről valaki értesíti az illetékes szervet.
A tárgyban szereplő ügyben mindenekelőtt egy állásfoglalást kellene szerezni a megfelelő hatóságtól. Azaz tisztázni kéne, kihez tarzozik az útszakasz.
Kérnénk ebben a Járókelő portál segítségét! Illetékes szervek lehetnek:
- II. kerületi Polgármesteri Hivatal Épített Környezetért Felelős Igazgatóság Településképi Véleményezési és Kötelezési Osztály
- II. kerület Központi Címregiszter ügyintézés (Hatósági Igazgatóság, Igazgatási Osztály)
- Földhivatal"

-----

FRISSÍTÉS: 2023. augusztus 30.
II. Kerületi Városfejlesztő Zrt. hozzászólt a bejelentéshez.

"Köszönjük észrevételét. Bejelentését ismételten rögzítettük és továbbítottuk."

-----

FRISSÍTÉS: 2023.08.29. Közép-Budai Tankerületi Központ válasza:
"Szeretném tájékoztatni Önt, hogy a kérdéses lépcső, amely egy helyrajzi számon van a közvetlenül mellette húzódó Budenz József Általános Iskola és Gimnáziummal, az Önkormányzat tulajdonában áll. A lépcső az iskolától, mint azt Ön is látta, kerítéssel van lehatárolva. A közvilágítási oszlopok (beleértve a sérültet is, mely éppen a szomszédos magántelek udvarában van) a lépcső – iskolával szemközti – oldalán húzódnak, így az iskola területén nem található olyan kandeláber, amely a közterület megvilágítását szolgálná.

Arról is szeretném tájékoztatni, hogy a Közép-Budai Tankerületi Központ az iskolát – a kerítésen belül húzódó udvarral és egyéb létesítményekkel együtt – közneveléssel összefüggő feladatellátás céljából vette fenntartásba; e feladatellátási körbe a Budenz utat a Labanc utcával összekötő lépcső nem tartozik bele.

Tekintve, hogy a lépcső a gyalogosforgalom elött régóta nyitott (2013-tól már hivatalos neve is van), továbbá az Önkormányzat felelőssége a közbiztonság fenntartása, amelyhez szervesen kapcsolódik a kérdéses kandeláberek karbantartása, esetleges javítása és üzemeltetetése (pl. az elektromos ellátás biztosítása, a fényforrások vagy a világítótestek cseréje), ezért kérjük, hogy bejelentésével az Önkormányzathoz forduljon bizalommal."
-----
FRISSÍTÉS: 2023.08.18.
II. kerület válasza:
"A jelzett lépcső nem közterületen van, hanem az iskola ingatlanának része. A lámpákkal nem a BDK kezeli a közvilágítást, nincs is a hálózatára csatolva. Az iskola hálózatán van."
-------------------------
Mintegy 2 évvel ezelőtt (pontosan nem emlékszem) a lejáró területén álló fa nagy ága viharkár miatt leszakadt, az „üzemképtelennek” jelzett lámpaoszlop világító karja leszakadt, az oszlop kidőlt, az alatta lévő fakerítés és a Labanc u. 29B sz ház teteje súlyosan megrongálódott.
Gyorssegélyként a leszakadt és a további veszélyes ága(ka)t levágták és eltávolították, a katasztrófa-védelem az egész lámpasort kikapcsoltatta (Itt utána lehet nézni a pontos dátumnak).
Hosszabb idő elteltével a házban (Labanc 29/B) keletkezett kárt (valószínűleg biztosítási háttérrel) valamint a világítás működését is helyreállították, de a leszakadt lámpa a mai napig „úgy maradt”. Ennek indokát nem tudom, de erősen furcsállom! Mindezt a környéki lakók tudomásul vették.
Mintegy tavaly ősz óta azt tapasztaljuk, hogy a világítás a lépcső alsó részén egy hibás izzó mellett működik, felső részén azonban összesen egyetlen lámpa világít, ami a közbiztonság és a balesetveszély szempontjából rendkívüli állapot. A teljes lámpasorra vonatkoztatva ez
összesen: 6 lámpa a 15-ből!
Az iskola „intézményvezetője” még a télen egy utcai találkozásunk során a helyzetre vonatkozó érdeklődésemre széttárta a karját és azt mondta, hogy már ők is bejelentették… (hová?)
Korábbi háttérismeretek:
Korábban történt világításhiba bejelentéseimre a BDK Kft azt közölte, hogy ez a hálózatrész nem szerepel a rendszerükben.
Több helyen is próbálkoztam a bejelentéssel, az egyiken azt a tanácsot kaptam, hogy forduljak a Budenz úti iskola karbantartójához, akinek telefonszámát meg is adták. Az illetőt történetesen jól ismerem (az iskola szomszédságában lakom), aki elmondta, hogy neki akár izzócseréhez sincs sem szakmai képesítése, sem semmiféle eszköze, sem engedélye.
Mivel a lejárót korábban az iskola területéből kerítették el, valamint a közterületi táblát is csak évekkel az ideköltözésem után helyezték ki, valamint az ingatlan-nyilvántartás furcsaságait máshol is tapasztaltam már, az a gyanúm, hogy talán a lépcső területe az ingatlan-nyilvántartásban még nincs is közterületnek minősítve és így nem szerepel a közvilágítási nyilvántartásban sem, tehát „nincs gazdája”.
Erre utal az is, hogy a II. ker. bejelentésekre szolgáló adatkitöltő felülete a „közterület” felsorolásban a Gyurkovics Mária lépcsőt nem is tartalmazza, nem lehet kiválasztani!

A lépcsőt használó összes járókelő nevében:
kérem a helyzet minden szempont szerinti ellenőrzését és a nyilvántartás, valamint az illetékes fenntartó részéről az üzemeltetés mielőbbi rendezését!

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Budenz út 18

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "A II.ker. Gyurkovics Mária lépcső lámpáinak a fele nem világít"-ról "Gyurkovics Mária lépcső lámpáinak fele nem világít"-ra.

  • E. Mátyás megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • II. kerületi Önkormányzatverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Admin!

    A mellékelt hivatalos térképvázlaton jól látható, hogy a lépcső és a közvilágítás (az iskola épület hálózatán van) is az iskola ingatlanán van tehát nem közterületen.

    https://net.jo
    ...
  • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.verified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő! Köszönjük észrevételét. Bejelentését ismételten rögzítettük és továbbítottuk.
  • W Kriszta elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerületi Városfejlesztő Zrt.

  • W Kriszta megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2023.08.29. Közép-Budai Tankerületi Központ válasza: "Szeretném tájékoztatni Önt, hogy a kérdéses lépcső, amely egy helyrajzi számon van a közvetlenül mellette húzódó Budenz József Általános Iskola és Gimnáziummal, az Önkormányzat tulajdonában áll. A lépcső az iskolától, mint azt Ön is látta, kerít...

  • Thomas Magnum hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!
    A problémát már sokan mások is jelentették és nem csak a világítással, hanem a lépcső állapotával is gondok vannak. Remélhetőleg az egymásra mutogatás nem a lakosság elhárítását cé
    ...
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Dr Kardos Angelika megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.verified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő! Köszönjük észrevételét. Bejelentését ismételten rögzítettük és továbbítottuk.
  • H. Annamária elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerületi Városfejlesztő Zrt.

  • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Egyéb szervezet"-ról "II. kerületi Városfejlesztő Zrt."-ra.

  • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2023.08.18. II. kerület válasza: "A jelzett lépcső nem közterületen van, hanem az iskola ingatlanának része. A lámpákkal nem a BDK kezeli a közvilágítást, nincs is a hálózatára csatolva. Az iskola hálózatán van." ------------------------- Mintegy 2 évvel ezelőtt (pontosan nem emlékszem) a lejáró terület...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Szeretném tájékoztatni Önt, hogy a kérdéses lépcső, amely egy helyrajzi számon van a közvetlenül mellette húzódó Budenz József Általános Iskola és Gimnáziummal, az Önkormányzat t
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: Közép-Budai Tankerületi Központ

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés nevét "A II.ker. Gyurkovics Mária lépcső 15 közvilágítási lámpájából már majd egy éve csak 6 működik!"-ról "A II.ker. Gyurkovics Mária lépcső lámpáinak a fele nem világít"-ra.

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés leírását "Mintegy 2 évvel ezelőtt (pontosan nem emlékszem) a lejáró területén álló fa nagy ága viharkár miatt leszakadt, az „üzemképtelennek” jelzett lámpaoszlop világító karja leszakadt, az oszlop kidőlt, az alatta lévő fakerítés és a Labanc u. 29B sz ház teteje súlyosan megrongálódott. Gyorssegélyként a leszakadt és ...

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés illetékesét "II. kerületi Városfejlesztő Zrt."-ról "Egyéb szervezet"-ra.

  • II. kerületi Önkormányzatverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő/Admin!

    A jelzett lépcső nem közterületen van, hanem az iskola ingatlanának része. A lámpákkal nem a BDK kezeli a közvilágítást, nincs is a hálózatára csatolva. Az iskola hálózatán...
  • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.verified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönjük szíves bejelentését, melyet rögzítettünk és továbbítottuk. Az érintett közvilágítási probléma elhárítása érdekében a műszaki osztály megvizsgálja a bejelentésében foglaltakat. Ha bejelentésé...
  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerületi Városfejlesztő Zrt.

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "II. kerületi Városfejlesztő Zrt."-ra.

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés állapotát "Új"-ról "Kiegészítésre vár"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Közvilágítás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BDK Budapesti Dísz-és Közvilágítási Kft.
    Muhar utca (II. kerület)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Növénnyel benőtt lámpa

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Olah Peter
    Illetékes: BDK Budapesti Dísz-és Közvilágítási Kft.
    Nagybányai út (II. kerület)
  Vissza az oldal tetejére