Megoldatlan

MÁV Zrt. vonatok kürtjelzése lakott területen

Anonim Járókelő

Tisztelt Uram / Hölgyem!
Érdeklődnék, hogy mi változott tegnap délután óta (2023.04.12), hogy minden MÁV szerelvény hangos kürt jelzéssel halad át a 16. kerület Körvasút sor több ezer főt számláló zöldövezeti lakótelepegyüttese előtt (Csömöri úti felüljáró szakasza)? A személyszállító vonatok (ezek egyike sem áll meg itt, de más szerelvény sem) MINDEGYIKE hangos jelzéssel adja tudtunkra az áthaladást. Ez különösen a hajnali órákban, de igazából azt mondanám, egész nap rendkívül kellemes: az ember magára locsolja a forró kávét, öt óra után, mikor már harmadjára riad fel, egyszerűen feladja és már nem fekszik vissza (a munkahelyen értékelik ezután a teljesítményt!), a csecsemők felriadnak és végigüvöltik a következő pár órát, a kutyák pedig mind hisztérikusan ugatnak. Mindennek a szomszédok (is) örülnek.
Eddig ez itt csak alkalmanként fordult elő, most azonban a teljes vasúti menetrend így tesz ezen a nem éppen elhagyatott vonalon (öt-tízpercenként jár erre vonat, ötven méterre vannak a sínek és jól sejti: a MÁV eddig sem építtetett zajvédő falat, ezután sem fog. A pestieknek nem köll. Vidéken kell csak az ilyesmi.)

Ez valami ideiglenes okból kifolyólag történik, vagy számíthatunk rá, hogy a jövőben aludni, illetve életvitelszerűen, csak nyugodtan LENNI máshova kell járni és MEDDIG fog ez tartani?

Probléma helyszíne
Budapest XVI. kerület, Körvasút sor 35

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Hivatkozással a 120320 sz. átiratukra, tájékoztatjuk Önöket, hogy a mozdonyvezető hangjelzésadási kötelességét a Nemzeti Közlekedési Hatóság által jóváhagyott forgalmi Utasítások s
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • H B L elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • H B L megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "MÁV Zrt."-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére