Megoldatlan

Tönkretett terület

FISSÍTÉS: 2024.03.12.

A XI. kerület Újbuda Önkormányzat válasza:
"Köszönettel vettük 00117444. számú bejelentését, melyben felhívta figyelmünket a Budapest XI. kerület, a Savoya Parknál található zöldterület problémájára.
Szíves tájékoztatásul közlöm, hogy a 2023.03.19-én közzétett álaszunkat a továbbiakban is fenntartjuk, miszerint a tárgyi terület nem a XI. kerületi Önkormányzat kezelése alá tartozik.
Illetékesség hiányában eljárást a probléma megszüntetésére nem tudunk kezdeményezni.
A 2023.05.02-án közzétett válaszban a területileg illetékes intézmény, a BEM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Divízió, az állásfoglalását megküldte az ügyben. "

-----

FRISSÍTÉS 2023. 03. 29.

A Savoya Park válasza:
,,Már többször jeleztük, hogy ez a terület nem a Savoya Park tulajdonában van!
Ezzel a kéréssel szíveskedjen a 11. kerületi Önkormányzathoz fordulni, aki illetékes a témában."

-------

FRISSÍTÉS 2023. 08. 01.

Bejelentő visszajelzése:
,,Köszönöm nagyon az illetékesek egyűttes munkáját!
Nagyon kérem további nyomásgyakorlásukat a terület rendezésének megoldása érdekében. Ha kell a Savoyának egy út, legyen és érthető is. Ok, de az út és környezete legyen ápolt és zöld, ne évtizedes dágvány, ahogy eddig.
Már több alkalommal megkeresték a Savoya Park illetékeseit, azonban érdemi megoldás eddig nem született."

-------

FRISSÍTÉS 2023. 05. 02.

Budapest Közút Zrt. válasza:
A társaságunk által 2023. március 22-én küldött választ, az alábbiakkal kívánjuk kiegészíteni.
A megkeresését továbbítottuk a Budapest Közút Zrt.-nek, tájékoztatásuk szerint a bejelentett probléma társaságuk előtt is ismert. A tárgyi zöldterület fenntartása, rendezése a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Divízió feladata. Az említett vállalat nyilatkozata alapján azonban a terület helyreállítására kizárólag azután kerülhet sor, hogy a Savoya park bevásárlóközpontba árut szállító tehergépjárművek, illetve az egyéb oda parkoló gépjárművek folyamatos rongálása megfékezésre kerül, a kiszolgálóutat a használathoz igazítják vagy megszüntetik a hátsó teherszállítást és az útüzemeltetők, vagy a bevásárlóközpont által kihelyezett beton pollersort teljessé teszik.
Mivel tudomásuk szerint a tárgyi zöldterület, illetve az épület melletti szakasz tűzoltó felvonulási útvonal, ezért azt teljesen lezárni nem lehet. Az áruszállítókkal való kommunikáció a Savoya Park illetékessége, míg a gépjárművek szabályellenes parkolásával szemben való fellépés a Budapesti Közterületfelügyelet hatáskörébe tartozik.
A helyszínen található parkolásgátló tömbök kihelyezését és a terület lemurvázását nem a Budapest Főváros Önkormányzata rendelte el és ott - mint vagyongazda - parkolót nem kíván létesíteni. Ezen beavatkozásokat vélhetően a Savoya Park Igazgatósága végezte el. A helyszíni állapotok rendezése érdekében már több alkalommal megkeresték a Savoya Park illetékeseit, azonban érdemi megoldás eddig nem született.
A fent leírtakat figyelembe véve a zöldterületet érintő probléma megoldásában továbbra sem illetékesek. Figyelembe véve azonban, hogy a megoldási folyamat évek óta húzódik, bárminemű előrelépés nélkül, társaságuk intézkedéseket tett a terület szalagkorláttal való levédése érdekében. A városszerte rendkívül nagy számban jelentkező beavatkozási igény, valamint a szalagkorlát telepítés közműegyeztetési szükséglete miatt a kivitelezés tényleges megvalósíthatóságáról, illetve lehetséges időpontjáról jelenleg nem tudnak információt adni."

------

FRISSÍTÉS 2023. 03. 29.

XI. kerület Újbuda Önkormányzata válasza:
,,Kézhez kaptuk a Budapest XI. kerület Hunyadi János út állapotával kapcsolatos levelét, melyben foglaltakra az alábbiakat válaszoljuk.
Tájékoztatjuk, hogy a bejelentésben szereplő (hrsz. (43589/1)) terület a Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában és fenntartása alatt ál, így kérjük, hogy az észrevételt az illetékes Hatóság felé megküldeni szíveskedjenek."

------

FRISSÍTÉS 2023. 03. 22.

Savoya Park válasza:
,,Valóban, ez a terület igencsak el van hanyagolva, de ez nem a Savoya Parkhoz tartozik, hanem a 11. kerületi Önkormányzathoz."

------

FRISSÍTÉS 2023. 03. 22.

Budapesti Közlekedési Központ válasza:
,,Tájékoztatjuk, hogy a bejelentésben leírtakkal kapcsolatban sem Társaságunk, sem a BKV Zrt. nem illetékes."

------

A Feltáró út – Hunyadi János út sarkán lévő zöldterületet teljesen tönkre lett téve, állapota ezáltal majd tíz éve dágványos. Kérem, legyenek szívesek a zöldterület rendezését megoldani!
Ha nem tévedek, a BKK autói parkolóként használják a helyszínt.

Előzmény:
https://jarokelo.hu/108530
https://jarokelo.hu/73690
https://jarokelo.hu/41199
https://jarokelo.hu/26757

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Savoya Park

Hozzászólások

 • Gál Miklós lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

 • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

  Megoldatlan.
  Itt folytatódik:
  https://jarokelo.hu/144366
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Levélíró!

  A BKM BUDAPESTI KÖZMŰVEK Nonprofit Zrt. fogadta megkeresését, a válaszadásig türelmét kérjük.

  Lépjen velünk kapcsolatba legközelebb is telefonon, személyesen, írásban vagy akár on
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Járókelő László elküldte az ügyet az illetékesnek: BKM Budapesti Közművek FŐKERT

 • Járókelő László megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 03. 29. A Savoya Park válasza: ,,Már többször jeleztük, hogy ez a terület nem a Savoya Park tulajdonában van! Ezzel a kéréssel szíveskedjen a 11. kerületi Önkormányzathoz fordulni, aki illetékes a témában." ------- FRISSÍTÉS 2023. 08. 01. Bejelentő visszajelzése: ,,Köszönöm nagyon az illet...

 • Járókelő László megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ról "BKM Budapesti Közművek FŐKERT"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 03. 29. XI. kerület Újbuda Önkormányzata válasza: Már többször jeleztük, hogy ez a terület nem a Savoya Park tulajdonában van! Ezzel a kéréssel szíveskedjen a 11. kerületi Önkormányzathoz fordulni, aki illetékes a témában. _____________________ FRISSÍTÉS 2023. 08. 01. Bejelentő visszajelzése: Kös...

 • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 08. 01. Bejelentő visszajelzése: Köszönöm nagyon az illetékesek együttes munkáját! Nagyon kérem további nyomásgyakorlásukat a terület rendezésének megoldása érdekében. Ha kell a Savoyának egy út, legyen és érthető is. Ok, de az út és környezete legyen ápolt és zöld, ne évtizedes dágvány, ...

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Savoya Park"-ról "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  Már többször jeleztük, hogy ez a terület nem a Savoya Park tulajdonában van!
  Ezzel a kéréssel szíveskedjen a 11. kerületi Önkormányzathoz fordulni, aki illetékes a témában.
  Üdv,
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Savoya Park

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 08. 01. Bejelentő visszajelzése: Köszönöm nagyon az illetékesek együttes munkáját! Nagyon kérem további nyomásgyakorlásukat a terület rendezésének megoldása érdekében. Ha kell a Savoyának egy út, legyen és érthető is. Ok, de az út és környezete legyen ápolt és zöld, ne évtizedes dágvány, ...

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023.05.04. BKK válasza: A megkeresését továbbítottuk a Budapest Közút Zrt.-nek, tájékoztatásuk szerint a bejelentett probléma társaságuk előtt is ismert. A tárgyi zöldterület fenntartása, rendezése a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Divízió feladata. Az említett vállalat nyilatkoz...

 • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  A panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CVXV. törvény által meghatározott 30 napos válaszadási határidőt a címzett 60 nappal túllépte, így a bejelentést Megoldatlan státusszal zártu...
 • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

  Köszönöm nagyon az illetékesek egyűttes munkáját!

  Nagyon kérem további nyomásgyakorlásukat a terület rendezésének megoldása érdekében.

  Ha kell a Savoyának egy út, legyen és érthetö is. Ok, de az...
 • H B L elküldte az ügyet az illetékesnek: Savoya Park

 • H B L megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 03. 29. A XI.kerületi Önkormányzat válasza: "A jelzett terület a Budapest Főváros Önkormányzat tulajdonában és kezelésében van." _________________________ FRISSÍTÉS 2023. 03. 22. Savoya Park válasza: Valóban, ez a terület igencsak el van hanyagolva, de ez nem a Savoya Parkhoz tartozik, hanem a 11. kerületi Ön...

 • H B L megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Főváros Önkormányzata"-ról "Savoya Park"-ra.

 • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

  Már több alkalommal megkeresték a Savoya Park illetékeseit, azonban érdemi megoldás eddig nem született.
  Szarnak bele, sosem válaszolnak még nekik se. Következmények nélkül.
  Persze küldjük el nekik!...
 • Tóth Roland hozzászólt a bejelentéshez.

  "Az említett vállalat nyilatkozata alapján azonban a terület helyreállítására kizárólag azután kerülhet sor, hogy a Savoya park bevásárlóközpontba árut szállító tehergépjárművek, illetve az egyéb oda...
 • Tóth Roland hozzászólt a bejelentéshez.

  Ha valaki elhelyezne pár betontömböt nem lehetne oda akárkinek behajtani.
 • T. Andrea lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


  Ügyszám: 0038/0009664/2023

  Tárgy: tájékoztatás

  JAROKELO-BUDAPEST-00117444

  Tisztelt Ügyfelünk!

  A társaságunk által 2023. március 22-én küldött választ, az alábbiakkal kívánjuk kiegészíteni.

  A me
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Járókelő!

  Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP- 43666/2023-es érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Várostervezési Főosztálya részére.

  Tisztelettel
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

 • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

 • Dr Kardos Angelika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

 • Dr Kardos Angelika megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 03. 22. Savoya Park válasza: Valóban, ez a terület igencsak el van hanyagolva, de ez nem a Savoya Parkhoz tartozik, hanem a 11. kerületi Önkormányzathoz. _________________________ FRISSÍTÉS 2023. 03. 22. Budapesti Közlekedési Központ válasza: Nagyon köszönjük a megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy...

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  ________________________________
  Feladó: admin@smart11.ujbuda.hu
  Elküldve: 2023. március 29., szerda 11:22
  Címzett: Arnhoffer Kitti
  Tárgy: Message from Varosuzemeltetesi_4
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Savoya Park"-ról "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ra.

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "A Feltáró út – Hunyadi János út sarkán lévő zöldterületet teljesen tönkre lett téve, állapota ezáltal majd tíz éve dágványos. Kérem, legyenek szívesek a zöldterület rendezését megoldani! Ha nem tévedek, a BKK autói parkolóként használják a helyszínt. Előzmény: https://jarokelo.hu/108530 https://jarokelo.hu...

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  Valóban, ez a terület igencsak el van hanyagolva, de ez nem a Savoya Parkhoz tartozik, hanem a 11. kerületi Önkormányzathoz.
  Üdvözlettel,

  Nádor Kinga
  Igazgatói asszisztens

  Savoy
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

 • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Savoya Park

 • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "Savoya Park"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


  Ügyszám: 0038/0009664/2023

  Tárgy: tájékoztatás

  JAROKELO-BUDAPEST-00117444

  Tisztelt Ügyfelünk!

  Nagyon köszönjük a megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy a bejelentésben leírtakkal kapcsolatban sem Tár...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

 • Sleepy Claus bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Lelógó faágak

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: BKM Budapesti Közművek FŐKERT
  Fehérvári út (XI. kerület, Újbuda)
 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Kiszáradt fa Karinthy Frigyes út - FŐKERT

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: BKM Budapesti Közművek FŐKERT
  Karinthy Frigyes út (XI. kerület, Újbuda)
 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Száraz ill. lelógó ágak

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: BKM Budapesti Közművek FŐKERT
  Andor utca (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére