Válaszra vár

Tönkretett terület

FISSÍTÉS: 2024.03.12.

A XI. kerület Újbuda Önkormányzat válasza:
"Köszönettel vettük 00117444. számú bejelentését, melyben felhívta figyelmünket a Budapest XI. kerület, a Savoya Parknál található zöldterület problémájára.
Szíves tájékoztatásul közlöm, hogy a 2023.03.19-én közzétett álaszunkat a továbbiakban is fenntartjuk, miszerint a tárgyi terület nem a XI. kerületi Önkormányzat kezelése alá tartozik.
Illetékesség hiányában eljárást a probléma megszüntetésére nem tudunk kezdeményezni.
A 2023.05.02-án közzétett válaszban a területileg illetékes intézmény, a BEM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Divízió, az állásfoglalását megküldte az ügyben. "

-----

FRISSÍTÉS 2023. 03. 29.

A Savoya Park válasza:
,,Már többször jeleztük, hogy ez a terület nem a Savoya Park tulajdonában van!
Ezzel a kéréssel szíveskedjen a 11. kerületi Önkormányzathoz fordulni, aki illetékes a témában."

-------

FRISSÍTÉS 2023. 08. 01.

Bejelentő visszajelzése:
,,Köszönöm nagyon az illetékesek egyűttes munkáját!
Nagyon kérem további nyomásgyakorlásukat a terület rendezésének megoldása érdekében. Ha kell a Savoyának egy út, legyen és érthető is. Ok, de az út és környezete legyen ápolt és zöld, ne évtizedes dágvány, ahogy eddig.
Már több alkalommal megkeresték a Savoya Park illetékeseit, azonban érdemi megoldás eddig nem született."

-------

FRISSÍTÉS 2023. 05. 02.

Budapest Közút Zrt. válasza:
A társaságunk által 2023. március 22-én küldött választ, az alábbiakkal kívánjuk kiegészíteni.
A megkeresését továbbítottuk a Budapest Közút Zrt.-nek, tájékoztatásuk szerint a bejelentett probléma társaságuk előtt is ismert. A tárgyi zöldterület fenntartása, rendezése a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Divízió feladata. Az említett vállalat nyilatkozata alapján azonban a terület helyreállítására kizárólag azután kerülhet sor, hogy a Savoya park bevásárlóközpontba árut szállító tehergépjárművek, illetve az egyéb oda parkoló gépjárművek folyamatos rongálása megfékezésre kerül, a kiszolgálóutat a használathoz igazítják vagy megszüntetik a hátsó teherszállítást és az útüzemeltetők, vagy a bevásárlóközpont által kihelyezett beton pollersort teljessé teszik.
Mivel tudomásuk szerint a tárgyi zöldterület, illetve az épület melletti szakasz tűzoltó felvonulási útvonal, ezért azt teljesen lezárni nem lehet. Az áruszállítókkal való kommunikáció a Savoya Park illetékessége, míg a gépjárművek szabályellenes parkolásával szemben való fellépés a Budapesti Közterületfelügyelet hatáskörébe tartozik.
A helyszínen található parkolásgátló tömbök kihelyezését és a terület lemurvázását nem a Budapest Főváros Önkormányzata rendelte el és ott - mint vagyongazda - parkolót nem kíván létesíteni. Ezen beavatkozásokat vélhetően a Savoya Park Igazgatósága végezte el. A helyszíni állapotok rendezése érdekében már több alkalommal megkeresték a Savoya Park illetékeseit, azonban érdemi megoldás eddig nem született.
A fent leírtakat figyelembe véve a zöldterületet érintő probléma megoldásában továbbra sem illetékesek. Figyelembe véve azonban, hogy a megoldási folyamat évek óta húzódik, bárminemű előrelépés nélkül, társaságuk intézkedéseket tett a terület szalagkorláttal való levédése érdekében. A városszerte rendkívül nagy számban jelentkező beavatkozási igény, valamint a szalagkorlát telepítés közműegyeztetési szükséglete miatt a kivitelezés tényleges megvalósíthatóságáról, illetve lehetséges időpontjáról jelenleg nem tudnak információt adni."

------

FRISSÍTÉS 2023. 03. 29.

XI. kerület Újbuda Önkormányzata válasza:
,,Kézhez kaptuk a Budapest XI. kerület Hunyadi János út állapotával kapcsolatos levelét, melyben foglaltakra az alábbiakat válaszoljuk.
Tájékoztatjuk, hogy a bejelentésben szereplő (hrsz. (43589/1)) terület a Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában és fenntartása alatt ál, így kérjük, hogy az észrevételt az illetékes Hatóság felé megküldeni szíveskedjenek."

------

FRISSÍTÉS 2023. 03. 22.

Savoya Park válasza:
,,Valóban, ez a terület igencsak el van hanyagolva, de ez nem a Savoya Parkhoz tartozik, hanem a 11. kerületi Önkormányzathoz."

------

FRISSÍTÉS 2023. 03. 22.

Budapesti Közlekedési Központ válasza:
,,Tájékoztatjuk, hogy a bejelentésben leírtakkal kapcsolatban sem Társaságunk, sem a BKV Zrt. nem illetékes."

------

A Feltáró út – Hunyadi János út sarkán lévő zöldterületet teljesen tönkre lett téve, állapota ezáltal majd tíz éve dágványos. Kérem, legyenek szívesek a zöldterület rendezését megoldani!
Ha nem tévedek, a BKK autói parkolóként használják a helyszínt.

Előzmény:
https://jarokelo.hu/108530
https://jarokelo.hu/73690
https://jarokelo.hu/41199
https://jarokelo.hu/26757

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Savoya Park

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Levélíró!

    A BKM BUDAPESTI KÖZMŰVEK Nonprofit Zrt. fogadta megkeresését, a válaszadásig türelmét kérjük.

    Lépjen velünk kapcsolatba legközelebb is telefonon, személyesen, írásban vagy akár on
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő László elküldte az ügyet az illetékesnek: BKM Budapesti Közművek FŐKERT

  • Járókelő László megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 03. 29. A Savoya Park válasza: ,,Már többször jeleztük, hogy ez a terület nem a Savoya Park tulajdonában van! Ezzel a kéréssel szíveskedjen a 11. kerületi Önkormányzathoz fordulni, aki illetékes a témában." ------- FRISSÍTÉS 2023. 08. 01. Bejelentő visszajelzése: ,,Köszönöm nagyon az illet...

  • Járókelő László megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ról "BKM Budapesti Közművek FŐKERT"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 03. 29. XI. kerület Újbuda Önkormányzata válasza: Már többször jeleztük, hogy ez a terület nem a Savoya Park tulajdonában van! Ezzel a kéréssel szíveskedjen a 11. kerületi Önkormányzathoz fordulni, aki illetékes a témában. _____________________ FRISSÍTÉS 2023. 08. 01. Bejelentő visszajelzése: Kös...

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 08. 01. Bejelentő visszajelzése: Köszönöm nagyon az illetékesek együttes munkáját! Nagyon kérem további nyomásgyakorlásukat a terület rendezésének megoldása érdekében. Ha kell a Savoyának egy út, legyen és érthető is. Ok, de az út és környezete legyen ápolt és zöld, ne évtizedes dágvány, ...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Savoya Park"-ról "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Már többször jeleztük, hogy ez a terület nem a Savoya Park tulajdonában van!
    Ezzel a kéréssel szíveskedjen a 11. kerületi Önkormányzathoz fordulni, aki illetékes a témában.
    Üdv,
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Savoya Park

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 08. 01. Bejelentő visszajelzése: Köszönöm nagyon az illetékesek együttes munkáját! Nagyon kérem további nyomásgyakorlásukat a terület rendezésének megoldása érdekében. Ha kell a Savoyának egy út, legyen és érthető is. Ok, de az út és környezete legyen ápolt és zöld, ne évtizedes dágvány, ...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023.05.04. BKK válasza: A megkeresését továbbítottuk a Budapest Közút Zrt.-nek, tájékoztatásuk szerint a bejelentett probléma társaságuk előtt is ismert. A tárgyi zöldterület fenntartása, rendezése a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Divízió feladata. Az említett vállalat nyilatkoz...

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

    A panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CVXV. törvény által meghatározott 30 napos válaszadási határidőt a címzett 60 nappal túllépte, így a bejelentést Megoldatlan státusszal zártu...
  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm nagyon az illetékesek egyűttes munkáját!

    Nagyon kérem további nyomásgyakorlásukat a terület rendezésének megoldása érdekében.

    Ha kell a Savoyának egy út, legyen és érthetö is. Ok, de az...
  • H B L elküldte az ügyet az illetékesnek: Savoya Park

  • H B L megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 03. 29. A XI.kerületi Önkormányzat válasza: "A jelzett terület a Budapest Főváros Önkormányzat tulajdonában és kezelésében van." _________________________ FRISSÍTÉS 2023. 03. 22. Savoya Park válasza: Valóban, ez a terület igencsak el van hanyagolva, de ez nem a Savoya Parkhoz tartozik, hanem a 11. kerületi Ön...

  • H B L megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Főváros Önkormányzata"-ról "Savoya Park"-ra.

  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Már több alkalommal megkeresték a Savoya Park illetékeseit, azonban érdemi megoldás eddig nem született.
    Szarnak bele, sosem válaszolnak még nekik se. Következmények nélkül.
    Persze küldjük el nekik!...
  • Tóth Roland hozzászólt a bejelentéshez.

    "Az említett vállalat nyilatkozata alapján azonban a terület helyreállítására kizárólag azután kerülhet sor, hogy a Savoya park bevásárlóközpontba árut szállító tehergépjárművek, illetve az egyéb oda...
  • Tóth Roland hozzászólt a bejelentéshez.

    Ha valaki elhelyezne pár betontömböt nem lehetne oda akárkinek behajtani.
  • T. Andrea lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Ügyszám: 0038/0009664/2023

    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00117444

    Tisztelt Ügyfelünk!

    A társaságunk által 2023. március 22-én küldött választ, az alábbiakkal kívánjuk kiegészíteni.

    A me
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP- 43666/2023-es érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Várostervezési Főosztálya részére.

    Tisztelettel
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • Dr Kardos Angelika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

  • Dr Kardos Angelika megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 03. 22. Savoya Park válasza: Valóban, ez a terület igencsak el van hanyagolva, de ez nem a Savoya Parkhoz tartozik, hanem a 11. kerületi Önkormányzathoz. _________________________ FRISSÍTÉS 2023. 03. 22. Budapesti Közlekedési Központ válasza: Nagyon köszönjük a megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    ________________________________
    Feladó: admin@smart11.ujbuda.hu
    Elküldve: 2023. március 29., szerda 11:22
    Címzett: Arnhoffer Kitti
    Tárgy: Message from Varosuzemeltetesi_4
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Savoya Park"-ról "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ra.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "A Feltáró út – Hunyadi János út sarkán lévő zöldterületet teljesen tönkre lett téve, állapota ezáltal majd tíz éve dágványos. Kérem, legyenek szívesek a zöldterület rendezését megoldani! Ha nem tévedek, a BKK autói parkolóként használják a helyszínt. Előzmény: https://jarokelo.hu/108530 https://jarokelo.hu...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Valóban, ez a terület igencsak el van hanyagolva, de ez nem a Savoya Parkhoz tartozik, hanem a 11. kerületi Önkormányzathoz.
    Üdvözlettel,

    Nádor Kinga
    Igazgatói asszisztens

    Savoy
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Savoya Park

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "Savoya Park"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Ügyszám: 0038/0009664/2023

    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00117444

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Nagyon köszönjük a megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy a bejelentésben leírtakkal kapcsolatban sem Tár...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Sleepy Claus bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Bálványfák

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Sleepy Claus
    Illetékes: BKM Budapesti Közművek FŐKERT
    Hunyadi János út (XI. kerület, Újbuda)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Rossz helyen nőtt fa

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKM Budapesti Közművek FŐKERT
    Fehérvári út (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére